halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAĞIMSIZ ADAYA 2. İTİRAZA DA RET: BAŞKAN TARHAN KAZANDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 01.03.2024 - 14:57, Güncelleme: 01.03.2024 - 14:57 1241 kez okundu.
 

BAĞIMSIZ ADAYA 2. İTİRAZA DA RET: BAŞKAN TARHAN KAZANDI

Mezitli Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalarını sürdüren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, seçim sürecinde karşısına çıkan engellerle mücadele etmeye devam ediyor.

CHP Genel Merkezi'nin bağımsız adaylığının düşürülmesi için girişimlerde bulunmasının ardından, İl Seçim Kurulu tarafından Başkan Tarhan'ın bağımsız adaylığının devam etmesine kesin olarak karar verilmişti. Ancak CHP Mezitli İlçe Başkanlığı'ndan ikinci bir engelleme talebi daha geldi. İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, İl Seçim Kurulu'nun aldığı bu kararı kabul etmeyerek, Başkan Tarhan'ın bağımsız aday olmasına itiraz etti. Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan Ulaş Yılmaz’a ders gibi bir yanıt geldi. Seçim Kurulu; 26.02.2024 tarihli ve 2024/16 sayılı kararı kesin olduğu gibi ‘tam kanunsuzluk’ hali de bulunmadığından talebin reddine karar verdi. Bitti mi ? Hayır bu kez de Neşet Tarhan'ın bağımsız aday olmasını engellemek için parti örgütü Yüksek Seçim Kuruluna itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu da itirazı hemen 28.02.2024 tarihinde değerlendirerek Neşet Tarhan'ın bağımsız aday olmasında sakınca olmadığına karar verdi. “KORKACAKLAR, KORKSUNLAR” Başkan Tarhan, yaşadığı bu süreci değerlendirerek, "Girdiğimiz bu yolda karşımıza farklı yönde engeller geleceğini düşünmüştüm. Fakat görüyorum ki bazı odaklar demokratik hakkımız olan seçilme imkanımızı elimizden almak istiyor. Hem de çok basit gerekçeler sunarak.Korkuyorlar, halkın istediği, örgütün imza atarak, destek verdiği bir başkanı göstermedikleri için, anketlerde birinci çıkmasına karşın aday göstermedikleri bir başkana yenilmekten korkuyorlar. Kazanacağız, Mezitli ailemin desteğiyle, hizmetlerimize, projelerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Mezitli Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalarını sürdüren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, seçim sürecinde karşısına çıkan engellerle mücadele etmeye devam ediyor.

CHP Genel Merkezi'nin bağımsız adaylığının düşürülmesi için girişimlerde bulunmasının ardından, İl Seçim Kurulu tarafından Başkan Tarhan'ın bağımsız adaylığının devam etmesine kesin olarak karar verilmişti. Ancak CHP Mezitli İlçe Başkanlığı'ndan ikinci bir engelleme talebi daha geldi. İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, İl Seçim Kurulu'nun aldığı bu kararı kabul etmeyerek, Başkan Tarhan'ın bağımsız aday olmasına itiraz etti. Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan Ulaş Yılmaz’a ders gibi bir yanıt geldi. Seçim Kurulu; 26.02.2024 tarihli ve 2024/16 sayılı kararı kesin olduğu gibi ‘tam kanunsuzluk’ hali de bulunmadığından talebin reddine karar verdi.

Bitti mi ? Hayır bu kez de Neşet Tarhan'ın bağımsız aday olmasını engellemek için parti örgütü Yüksek Seçim Kuruluna itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu da itirazı hemen 28.02.2024 tarihinde değerlendirerek Neşet Tarhan'ın bağımsız aday olmasında sakınca olmadığına karar verdi.

“KORKACAKLAR, KORKSUNLAR”

Başkan Tarhan, yaşadığı bu süreci değerlendirerek, "Girdiğimiz bu yolda karşımıza farklı yönde engeller geleceğini düşünmüştüm. Fakat görüyorum ki bazı odaklar demokratik hakkımız olan seçilme imkanımızı elimizden almak istiyor. Hem de çok basit gerekçeler sunarak.Korkuyorlar, halkın istediği, örgütün imza atarak, destek verdiği bir başkanı göstermedikleri için, anketlerde birinci çıkmasına karşın aday göstermedikleri bir başkana yenilmekten korkuyorlar. Kazanacağız, Mezitli ailemin desteğiyle, hizmetlerimize, projelerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.