halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 04.10.2023 - 17:43, Güncelleme: 04.10.2023 - 17:45 3176+ kez okundu.
 

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

Toroslar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda Toroslar Belediyesinin 2024 mali yılı performans programı taslağı ve 2024 mali yılı bütçe taslağı ile 2025-2026 yılları tahmini bütçesi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.   MERSİN ARKEOLOJİ GÜNLERİ’NE DESTEK Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. İçel Sanat Kulübü’nün talebi doğrultusunda; Ekim/2023 tarihinde düzenlenecek olan “28. Mersin Arkeoloji Günleri” etkinliği için Toroslar Belediyesinin bütçesinden 120 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Yılmaz, Toroslar Belediyesi olarak Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliğini öne çıkaran bu etkinliğe her yıl destek verdiklerini söyledi.  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen gündem maddelerinin de görüşülerek karara bağlandığı toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu. MERSİN’DE E-RUHSAT UYGULAMASINA GEÇEN İLK BELEDİYEYİZ Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşların, belediyeye gitmeden belediyenin web sitesi üzerinden dijital ortamda online olarak imar durum belgesi ve ruhsat alabileceği, başvuru takiplerini hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceği E-Ruhsat ve E-İmar uygulamasını Mersin’de ilk olarak hayata geçirdirdiklerini söyledi. “Bununla da gurur duyuyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Hızla gelişen dünyada er geç tüm belediyeler bu sisteme geçecek. E-Ruhsat uygulamamızı daha da iyileştirme iradesindeyiz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Mersin’de bir ilk olan bu uygulama ile amacımız, vatandaşımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunmaktır” dedi.  Toroslar Belediye Meclisi, Ekim Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimini 19 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da yapacak. Kasım Ayı Toplantısı ise 2 Kasım Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.
Toroslar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda Toroslar Belediyesinin 2024 mali yılı performans programı taslağı ve 2024 mali yılı bütçe taslağı ile 2025-2026 yılları tahmini bütçesi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

MERSİN ARKEOLOJİ GÜNLERİ’NE DESTEK

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. İçel Sanat Kulübü’nün talebi doğrultusunda; Ekim/2023 tarihinde düzenlenecek olan “28. Mersin Arkeoloji Günleri” etkinliği için Toroslar Belediyesinin bütçesinden 120 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yılmaz, Toroslar Belediyesi olarak Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliğini öne çıkaran bu etkinliğe her yıl destek verdiklerini söyledi. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen gündem maddelerinin de görüşülerek karara bağlandığı toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu.

MERSİN’DE E-RUHSAT UYGULAMASINA GEÇEN İLK BELEDİYEYİZ

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşların, belediyeye gitmeden belediyenin web sitesi üzerinden dijital ortamda online olarak imar durum belgesi ve ruhsat alabileceği, başvuru takiplerini hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceği E-Ruhsat ve E-İmar uygulamasını Mersin’de ilk olarak hayata geçirdirdiklerini söyledi.

“Bununla da gurur duyuyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Hızla gelişen dünyada er geç tüm belediyeler bu sisteme geçecek. E-Ruhsat uygulamamızı daha da iyileştirme iradesindeyiz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Mersin’de bir ilk olan bu uygulama ile amacımız, vatandaşımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunmaktır” dedi.

  Toroslar Belediye Meclisi, Ekim Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimini 19 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da yapacak. Kasım Ayı Toplantısı ise 2 Kasım Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.