halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

‘GÜÇLÜ KADINLAR VE ŞAHMERAN’ KONULU SERGİ VE DEFİLE

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 14.06.2023 - 18:59, Güncelleme: 14.06.2023 - 19:02 11844+ kez okundu.
 

‘GÜÇLÜ KADINLAR VE ŞAHMERAN’ KONULU SERGİ VE DEFİLE

Mersin Olgunlaşma Enstitüsünün, Arkeoloji Müzesi ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) ile ortaklaşa düzenlediği "Güçlü Kadınlar ve Şahmeran" konulu sergi ve defile, Yıldız PEHLİVAN, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikail EREN, İl Protokolü ve GİŞKAD üyelerinin katılımlarıyla Mersin Arkeoloji Müzesinde gerçekleşti.

Törende Mikail EREN, "Olgunlaşma enstitüleri, kültürel değerlerimizi özellikle geleneksel sanatlarımızı ve giyim kültürümüzü araştıran, asıllarını koruyarak yeni ürünler hazırlayan, arşivleyen ve gelecek kuşaklara aktaran, bunların ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasını sağlayan, teknolojik gelişmelere paralel olarak sektörde yer alacak nitelikli elemanlar yetiştiren, eğitim ve öğretimin yanı sıra araştırma, tasarım, üretim, tanıtım ve pazarlama süreçlerinin tümünü gerçekleştiren hayat boyu öğrenme kurumlarıdır. Ülkemizde Bakanlığımız bünyesinde toplam 30 Olgunlaşma Enstitüsü ve 1.000 halk eğitimi merkezi bulunmaktadır. İlimizde ise 1 Olgunlaşma Enstitüsü ve 14 halk eğitimi merkezimizle, vatandaşlarımızla el ele hayat boyu öğrenmeyi sürdürüyoruz. Mersin, hayat boyu öğrenmede pek çok alanda olduğu gibi öncü bir ildir. Geçen sene ilimiz genelinde 500 bin kursiyer hedefimizi aşarak Türkiye rekoru kırdık. Bu kursiyer sayısına ulaşırken kurslarımızın kalitesinden asla ödün vermedik. Bu anlamda tüm usta öğrencilerimize, tüm meslektaşlarıma, tüm kursiyerlerimize en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Biliyorum ki bu başarı; çok büyük bir emeğin, özverili çalışmaların bir sonucudur. Mersin Olgunlaşma Enstitüsünün GİŞKAD ve Mersin Arkeoloji Müzesiyle birlikte düzenlemiş olduğu bu etkinlik eğitimin dar kalıplara sığmayan yüzünü gösterir niteliktedir. Bu çalışma bizlere Anadolu gelenek ve inanışlarının, eğitim ve bunun çıktıları ile nasıl aktarılacağının temsilidir. Geçmişten günümüze Anadolu'da gelenekler ve halk inanışları sözlü olarak nesilden nesile aktarılmaktadır. Şahmeran, bu aktarımların başında gelen mitolojik varlıklardan biridir. GİŞKAD'ın değerli üyelerinin Olgunlaşma Enstitümüzün tasarladığı Şahmeran temalı geleneksel kıyafetleri sunmaları sözlü geleneğimizin unutulmaması bağlamında çok kıymetlidir. Bu anlamda, bizleri her daim destekleyen, eğitim liderimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem KOCA'ya şükranlarımı sunuyor; bu öncü sergi ve defile ile Mersinimizin kültürel değerini güçlü kadınlar eşliğinde tılsımlı bir gösteriye dönüştüren ve sıra dışı bir biçimde Şahmeran efsanesinin aktarılmasında bizlere destek olan GİŞKAD ve Arkeoloji Müzesi başta olmak üzere; tüm öğretmenlerimize, tüm ustalarımıza, bu sunumda emeği geçen herkese ve kıymetli katılımlarınız için siz değerli konuklarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyor; sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." dedi.
Mersin Olgunlaşma Enstitüsünün, Arkeoloji Müzesi ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) ile ortaklaşa düzenlediği "Güçlü Kadınlar ve Şahmeran" konulu sergi ve defile, Yıldız PEHLİVAN, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikail EREN, İl Protokolü ve GİŞKAD üyelerinin katılımlarıyla Mersin Arkeoloji Müzesinde gerçekleşti.

Törende Mikail EREN, "Olgunlaşma enstitüleri, kültürel değerlerimizi özellikle geleneksel sanatlarımızı ve giyim kültürümüzü araştıran, asıllarını koruyarak yeni ürünler hazırlayan, arşivleyen ve gelecek kuşaklara aktaran, bunların ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasını sağlayan, teknolojik gelişmelere paralel olarak sektörde yer alacak nitelikli elemanlar yetiştiren, eğitim ve öğretimin yanı sıra araştırma, tasarım, üretim, tanıtım ve pazarlama süreçlerinin tümünü gerçekleştiren hayat boyu öğrenme kurumlarıdır. Ülkemizde Bakanlığımız bünyesinde toplam 30 Olgunlaşma Enstitüsü ve 1.000 halk eğitimi merkezi bulunmaktadır. İlimizde ise 1 Olgunlaşma Enstitüsü ve 14 halk eğitimi merkezimizle, vatandaşlarımızla el ele hayat boyu öğrenmeyi sürdürüyoruz. Mersin, hayat boyu öğrenmede pek çok alanda olduğu gibi öncü bir ildir. Geçen sene ilimiz genelinde 500 bin kursiyer hedefimizi aşarak Türkiye rekoru kırdık. Bu kursiyer sayısına ulaşırken kurslarımızın kalitesinden asla ödün vermedik. Bu anlamda tüm usta öğrencilerimize, tüm meslektaşlarıma, tüm kursiyerlerimize en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Biliyorum ki bu başarı; çok büyük bir emeğin, özverili çalışmaların bir sonucudur.

Mersin Olgunlaşma Enstitüsünün GİŞKAD ve Mersin Arkeoloji Müzesiyle birlikte düzenlemiş olduğu bu etkinlik eğitimin dar kalıplara sığmayan yüzünü gösterir niteliktedir. Bu çalışma bizlere Anadolu gelenek ve inanışlarının, eğitim ve bunun çıktıları ile nasıl aktarılacağının temsilidir. Geçmişten günümüze Anadolu'da gelenekler ve halk inanışları sözlü olarak nesilden nesile aktarılmaktadır. Şahmeran, bu aktarımların başında gelen mitolojik varlıklardan biridir. GİŞKAD'ın değerli üyelerinin Olgunlaşma Enstitümüzün tasarladığı Şahmeran temalı geleneksel kıyafetleri sunmaları sözlü geleneğimizin unutulmaması bağlamında çok kıymetlidir.

Bu anlamda, bizleri her daim destekleyen, eğitim liderimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem KOCA'ya şükranlarımı sunuyor; bu öncü sergi ve defile ile Mersinimizin kültürel değerini güçlü kadınlar eşliğinde tılsımlı bir gösteriye dönüştüren ve sıra dışı bir biçimde Şahmeran efsanesinin aktarılmasında bizlere destek olan GİŞKAD ve Arkeoloji Müzesi başta olmak üzere; tüm öğretmenlerimize, tüm ustalarımıza, bu sunumda emeği geçen herkese ve kıymetli katılımlarınız için siz değerli konuklarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyor; sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.