halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

GÜLTAK, BAĞLARBAŞI’NDA SİYAH İNCİR HASADINA KATILDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 03.08.2023 - 12:19, Güncelleme: 03.08.2023 - 12:19 1157+ kez okundu.
 

GÜLTAK, BAĞLARBAŞI’NDA SİYAH İNCİR HASADINA KATILDI

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Türkiye’de en erkenci ‘siyah incir’ hasadının yapıldığı ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde bahçeleri gezdi, üreticilerle birlikte dalından incir topladı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, beraberinde Tarımsal Hizmetler Müdürü Cem Nenni ve Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Alikutsal Mete ile birlikte, ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’ni ziyaret etti, bölgede ağırlıklı olarak incir üretimi yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Bahçeleri gezerek, Türkiye’nin en erken siyah incirini dalından toplayıp tadına bakan Başkan Gültak, belediye olarak üreticilerin yanında yer almaya, her türlü desteği vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. “Akdeniz Belediyesi’nden destek aldık” Buluşmada, incir üretimi ve satışları hakkında bilgi veren üreticilerden Tolga Demirbolat; “Her sene normalde 4-5 ton üretim alırken, bu sene 3 buçuk ton civarında rekolte aldık. Tabi geçen yıllara göre üretimimiz biraz düştü fakat yine de çok şükür. Bu süreçte Akdeniz Belediyesine de teşekkür ediyorum. Çünkü bizlere ilaç isimleri ve sinek tuzakları verdi. Bunlarla ilgili çalışmalar başlattı, faydasını da gördük. Şu anda ihracata giden incirimizin fiyatı 80-90 TL bandında gidiyor. Yetik dediğimiz, iç piyasaya giden ve daha yumuşak olan ikinci incirimiz de 25-30 TL bandında” dedi. Rekoltenin artması için ortak çalışmalar yapılacak Akdeniz ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nin; Türkiye’de, siyah incirin ilk yetiştiği bölgelerden biri olduğunu belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise; yetişen incirin hepsinin iyi bir fiyatla ihracata gittiğini belirterek, “Fiyat çok iyi. Köylülerimiz de bu işten memnun. Bazı eksiklikleri Tarım İl ve İlçe Müdürümüz ile görüşeceğiz. Rekoltenin daha da yükselmesi için ortak çalışmalar yapacağız. Bu ürünün tamamı iç piyasaya değil, tamamen ihracata gidiyor. Ortak çalışmalarımızla rekolteyi arttırdığımızda üreticilerimizin kazancının daha da artmasını sağlayacağız” diye konuştu. Ziyaretinde, her zaman olduğu gibi küçük çocukları da unutmayan Başkan Gültak, çeşitli oyuncak ve hediyelerle onları da sevindirip gönüllerini kazandı.
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Türkiye’de en erkenci ‘siyah incir’ hasadının yapıldığı ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde bahçeleri gezdi, üreticilerle birlikte dalından incir topladı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, beraberinde Tarımsal Hizmetler Müdürü Cem Nenni ve Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Alikutsal Mete ile birlikte, ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’ni ziyaret etti, bölgede ağırlıklı olarak incir üretimi yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Bahçeleri gezerek, Türkiye’nin en erken siyah incirini dalından toplayıp tadına bakan Başkan Gültak, belediye olarak üreticilerin yanında yer almaya, her türlü desteği vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Akdeniz Belediyesi’nden destek aldık”

Buluşmada, incir üretimi ve satışları hakkında bilgi veren üreticilerden Tolga Demirbolat; “Her sene normalde 4-5 ton üretim alırken, bu sene 3 buçuk ton civarında rekolte aldık. Tabi geçen yıllara göre üretimimiz biraz düştü fakat yine de çok şükür. Bu süreçte Akdeniz Belediyesine de teşekkür ediyorum. Çünkü bizlere ilaç isimleri ve sinek tuzakları verdi. Bunlarla ilgili çalışmalar başlattı, faydasını da gördük. Şu anda ihracata giden incirimizin fiyatı 80-90 TL bandında gidiyor. Yetik dediğimiz, iç piyasaya giden ve daha yumuşak olan ikinci incirimiz de 25-30 TL bandında” dedi.

Rekoltenin artması için ortak çalışmalar yapılacak

Akdeniz ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nin; Türkiye’de, siyah incirin ilk yetiştiği bölgelerden biri olduğunu belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise; yetişen incirin hepsinin iyi bir fiyatla ihracata gittiğini belirterek, “Fiyat çok iyi. Köylülerimiz de bu işten memnun. Bazı eksiklikleri Tarım İl ve İlçe Müdürümüz ile görüşeceğiz. Rekoltenin daha da yükselmesi için ortak çalışmalar yapacağız. Bu ürünün tamamı iç piyasaya değil, tamamen ihracata gidiyor. Ortak çalışmalarımızla rekolteyi arttırdığımızda üreticilerimizin kazancının daha da artmasını sağlayacağız” diye konuştu. Ziyaretinde, her zaman olduğu gibi küçük çocukları da unutmayan Başkan Gültak, çeşitli oyuncak ve hediyelerle onları da sevindirip gönüllerini kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.