halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL 3 OCAK MERSİN’İN KURTULUŞUNU KUTLADI

Dünya (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 02.01.2024 - 10:48, Güncelleme: 02.01.2024 - 10:48 9567+ kez okundu.
 

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL 3 OCAK MERSİN’İN KURTULUŞUNU KUTLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’nun 102. Yılı dolasıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Uysal “Bağımsızlık destanı yazan Mersinliler varoluş mücadelesinde, inanç ve azimleriyle kimseye boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.” açıklamasında bulundu.

heyecanla kutlanıyor. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’nun 102.yılı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Milletvekili Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’nin en güzel şehirlerinden olan Mersin’imizin kurtuluşunun 102.yılını sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Birinci dünya savaşından sonra, işgalcilerin saldırısına uğramış Mersin; Türk milletinin ve hemşehrilerimizin esarete boyun eğmeyeceğini yedi cihana göstermiş ve bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır. Özellikle o süreçte Mut, Mersin, Gülnar, Silifke ve Arslanköy’de kurulmuş olan müdafaa-i hukuk teşkilatları, çeşitli savunma birlikleri oluşturmuş yörede Fransızlara karşı önemli bir mücadele vermişlerdir. Her biri inanmış, vatan topraklarının bölünmez bir bütün olduğunu ispatlamıştır. Yüzlerce kültüre ve medeniyete yıllardır ev sahipliği yapan Mersin tam 102 yıldır barışın, hoşgörünün başkenti olmaya devam ediyor. Aziz Atatürk’ün bize söylediği ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözü zihnimizden hiç çıkmamalı, şehrimiz için çalışırken de pusulamız olmalı. Atalarımız, cennet şehir Mersin’de bizler huzurlu yaşayalım diye 3 Ocak 1922 tarihine kadar savaştı ve canını feda etti. Hep söylüyoruz başka Mersin yok. Mersinli olan, Mersinli bilinci taşıyan her bir vatandaşımızın 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nü kutluyorum. Kuvayı Milliye ruhuyla kentimizin Türk topraklarına dahil edilmesi için azimle işgalcilere karşı çıkan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda şehit düşen atalarımıza, vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’nun 102. Yılı dolasıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Uysal “Bağımsızlık destanı yazan Mersinliler varoluş mücadelesinde, inanç ve azimleriyle kimseye boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.” açıklamasında bulundu.

heyecanla kutlanıyor. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’nun 102.yılı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Milletvekili Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’nin en güzel şehirlerinden olan Mersin’imizin kurtuluşunun 102.yılını sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Birinci dünya savaşından sonra, işgalcilerin saldırısına uğramış Mersin; Türk milletinin ve hemşehrilerimizin esarete boyun eğmeyeceğini yedi cihana göstermiş ve bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır. Özellikle o süreçte Mut, Mersin, Gülnar, Silifke ve Arslanköy’de kurulmuş olan müdafaa-i hukuk teşkilatları, çeşitli savunma birlikleri oluşturmuş yörede Fransızlara karşı önemli bir mücadele vermişlerdir. Her biri inanmış, vatan topraklarının bölünmez bir bütün olduğunu ispatlamıştır.

Yüzlerce kültüre ve medeniyete yıllardır ev sahipliği yapan Mersin tam 102 yıldır barışın, hoşgörünün başkenti olmaya devam ediyor. Aziz Atatürk’ün bize söylediği ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözü zihnimizden hiç çıkmamalı, şehrimiz için çalışırken de pusulamız olmalı. Atalarımız, cennet şehir Mersin’de bizler huzurlu yaşayalım diye 3 Ocak 1922 tarihine kadar savaştı ve canını feda etti. Hep söylüyoruz başka Mersin yok. Mersinli olan, Mersinli bilinci taşıyan her bir vatandaşımızın 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.

Kuvayı Milliye ruhuyla kentimizin Türk topraklarına dahil edilmesi için azimle işgalcilere karşı çıkan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda şehit düşen atalarımıza, vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.