halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

YENİŞEHİR BELEDİYESİ “AKILLI YENİŞEHİR ÇALIŞTAYI” DÜZENLEDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 28.12.2023 - 16:10, Güncelleme: 28.12.2023 - 16:10 656+ kez okundu.
 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ “AKILLI YENİŞEHİR ÇALIŞTAYI” DÜZENLEDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Akıllı Şehir Olgunluk Değerlendirme Modeli’ne katılan Türkiye’deki ilk ilçe belediyesi olan Mersin Yenişehir Belediyesi, hazırlamakta olduğu “Akıllı Şehirler Stratejik Plan 2030” doğrultusunda modern teknolojileri kullanarak, daha yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Akıllı şehir çalışmalarıyla vatandaşların yaşam kalitesini artırarak, şehrin sürdürülebilirliğini güçlendirmeyi hedefleyen Mersin Yenişehir Belediyesi, modern teknolojik araçların kullanımıyla, şehir hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulmasını sağlayacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatıyla hazırlanan “Mersin Yenişehir Belediyesi Akıllı Şehirler Stratejik Plan 2030” ile Yenişehir Belediyesi daha yaşanılabilir bir kent için yapay zekayı kullanarak veri analizleri yapacak ve teknolojik yenilikleri de destekleyecek. Yenişehir Belediyesi “Akıllı Şehir Olgunluk Değerlendirme Modeli”ne katılan Türkiye’deki ilk ilçe belediyesi olmuş ve Yenişehir, modelde 81 il arasında en akıllı 13’üncü kent olmuştu. Mersin Yenişehir Belediyesi, kamu kurumları ile oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve üniversiteli öğrencilerin katılımıyla “Akıllı Yenişehir Çalıştayı” düzenledi. Akıllı şehir workshop uygulamalarının da düzenlendiği Çalıştayın açılışında Yenişehir Belediyesi ARGE Müdürü Özgür Doğuş Kayalı, Yenişehir Belediyesi Olgunluk Değerlendirme Modeli, akıllı şehirleşme kavramı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından akıllı şehirleşme konusunda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yoğun ilgiyle düzenlenen “Akıllı Yenişehir Çalıştayı”nda Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Bilgen atık yönetimi ve yeşil bina kavramı, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Yalçıner Ercoşkun, akıllı kentler ve sürdürülebilirlik ve Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Can İban akıllı şehirlerde coğrafi bilgi sistemleri ve yapay zeka konularında sunum yaptı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Akıllı Şehir Olgunluk Değerlendirme Modeli’ne katılan Türkiye’deki ilk ilçe belediyesi olan Mersin Yenişehir Belediyesi, hazırlamakta olduğu “Akıllı Şehirler Stratejik Plan 2030” doğrultusunda modern teknolojileri kullanarak, daha yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Akıllı şehir çalışmalarıyla vatandaşların yaşam kalitesini artırarak, şehrin sürdürülebilirliğini güçlendirmeyi hedefleyen Mersin Yenişehir Belediyesi, modern teknolojik araçların kullanımıyla, şehir hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulmasını sağlayacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatıyla hazırlanan “Mersin Yenişehir Belediyesi Akıllı Şehirler Stratejik Plan 2030” ile Yenişehir Belediyesi daha yaşanılabilir bir kent için yapay zekayı kullanarak veri analizleri yapacak ve teknolojik yenilikleri de destekleyecek. Yenişehir Belediyesi “Akıllı Şehir Olgunluk Değerlendirme Modeli”ne katılan Türkiye’deki ilk ilçe belediyesi olmuş ve Yenişehir, modelde 81 il arasında en akıllı 13’üncü kent olmuştu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, kamu kurumları ile oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve üniversiteli öğrencilerin katılımıyla “Akıllı Yenişehir Çalıştayı” düzenledi. Akıllı şehir workshop uygulamalarının da düzenlendiği Çalıştayın açılışında Yenişehir Belediyesi ARGE Müdürü Özgür Doğuş Kayalı, Yenişehir Belediyesi Olgunluk Değerlendirme Modeli, akıllı şehirleşme kavramı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından akıllı şehirleşme konusunda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yoğun ilgiyle düzenlenen “Akıllı Yenişehir Çalıştayı”nda Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Bilgen atık yönetimi ve yeşil bina kavramı, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Yalçıner Ercoşkun, akıllı kentler ve sürdürülebilirlik ve Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Can İban akıllı şehirlerde coğrafi bilgi sistemleri ve yapay zeka konularında sunum yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.