halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ BİR KERE DAHA GÜNDEME TAŞIDI “MERSİN KONTEYNER LİMANINI NEDEN ADANA’YA YAPIYORSUNUZ?”

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 23.01.2024 - 14:31, Güncelleme: 23.01.2024 - 14:31 8222+ kez okundu.
 

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ BİR KERE DAHA GÜNDEME TAŞIDI “MERSİN KONTEYNER LİMANINI NEDEN ADANA’YA YAPIYORSUNUZ?”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’e yapılacak olan ancak daha sonra Adana’nın Yumurtalık ilçesine yapılacağı duyurulan Konteyner Limanı’nın akıbeti hakkında bir kez daha Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi verdi.

Daha önce de soru önergesi veren İYİ Partili Kocamaz’a anlaşılır cevap vermeyen Bakanlık’tan bu sefer Kocamaz net yanıt istedi. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de genelde Ülke, özelde Mersin’in sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam ediyor. Mersin’e yapılacağı 10. Kalınma Planında açıklanan Konteyner Limanı için hala bir hareket yok. Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu da limanın Adana Yumurtalık ilçesine kaydırıldığını açıklaması Mersin’de büyük tepki çekmişti. 29 Haziran 2023’te Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazılı soru önergesi veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin’den gelen talep üzerine konuyu 29 Haziran 2023 tarihinde TBMM gündemine taşıdım ve Sayın Bakanın cevaplandırması talebi ile yazılı soru önergesi verdim. Sayın Bakan yazılı soru önergesine tam 5 ay sonra ancak 29 Aralık 2023 tarihinde “Mersin ve Adana için ihtiyaç duyulan limanlarla ilgili etüt-proje çalışmalarına devam edilmektedir” şeklinde kaçamak cevap verilmiştir. Bu cevap tatminkar ve anlaşılır bir cevap değildir” diyerek konuyla ilgili yeni bir soru önergesi verdi. İYİ Partili Kocamaz, “AK Parti 2018 seçim beyannamesinde Mersin konteyner limanının yapımına başlanma sözü verilmiş ardından da Hükümet tarafından açıklanan 10. Kalkınma Planında konteyner limanının Mersin’de yapılacağı duyurulmuştur. Verilen bu sözlere rağmen Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Mersin konteyner limanının Adana’nın Yumurtalık ilçesine yapılacağını açıklamıştır. Mersin’de büyük tepkilere neden olan bu açıklama sonrası konteyner limanı konusunda bugüne kadar Mersin’de tek bir çivi bile çakılmamıştır” dedi. “KONTEYNER LİMANININ MERSİN’DEN ADANA’YA KAYDIRILMASININ GERÇEK SEBEBİ NEDİR?” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle konuyla ilgili yeni bir soru önergesi veren Milletvekili Kocamaz, şu soruları sordu; 1- Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Mersin konteyner limanının Adana’nın Yumurtalık ilçesine yapılacağını açıklamıştır. Mersin’de büyük tepkilere neden olan bu açıklama doğru mudur? 2- Bütün bu vaatlere ve verilen sözlere rağmen Mersin konteyner limanını Adana’nın Yumurtalık ilçesine mi yapmayı planlıyorsunuz? Konteyner limanının yapılması planlanan il konusunda herhangi bir karar mevcut mudur? Limanı hangi ile yapmayı planlıyorsunuz? 3- Mersin’in ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlaması planlanan bu önemli yatırımın Mersin’den alınarak Adana’ya kaydırılmasının başlıca sebepleri nelerdir? Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı döneminde açıklanan bu kararı yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’e yapılacak olan ancak daha sonra Adana’nın Yumurtalık ilçesine yapılacağı duyurulan Konteyner Limanı’nın akıbeti hakkında bir kez daha Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi verdi.

Daha önce de soru önergesi veren İYİ Partili Kocamaz’a anlaşılır cevap vermeyen Bakanlık’tan bu sefer Kocamaz net yanıt istedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de genelde Ülke, özelde Mersin’in sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam ediyor.

Mersin’e yapılacağı 10. Kalınma Planında açıklanan Konteyner Limanı için hala bir hareket yok. Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu da limanın Adana Yumurtalık ilçesine kaydırıldığını açıklaması Mersin’de büyük tepki çekmişti.

29 Haziran 2023’te Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazılı soru önergesi veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin’den gelen talep üzerine konuyu 29 Haziran 2023 tarihinde TBMM gündemine taşıdım ve Sayın Bakanın cevaplandırması talebi ile yazılı soru önergesi verdim. Sayın Bakan yazılı soru önergesine tam 5 ay sonra ancak 29 Aralık 2023 tarihinde “ Mersin ve Adana için ihtiyaç duyulan limanlarla ilgili etüt-proje çalışmalarına devam edilmektedir” şeklinde kaçamak cevap verilmiştir. Bu cevap tatminkar ve anlaşılır bir cevap değildir” diyerek konuyla ilgili yeni bir soru önergesi verdi.

İYİ Partili Kocamaz, “AK Parti 2018 seçim beyannamesinde Mersin konteyner limanının yapımına başlanma sözü verilmiş ardından da Hükümet tarafından açıklanan 10. Kalkınma Planında konteyner limanının Mersin’de yapılacağı duyurulmuştur. Verilen bu sözlere rağmen Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Mersin konteyner limanının Adana’nın Yumurtalık ilçesine yapılacağını açıklamıştır. Mersin’de büyük tepkilere neden olan bu açıklama sonrası konteyner limanı konusunda bugüne kadar Mersin’de tek bir çivi bile çakılmamıştır” dedi.

“KONTEYNER LİMANININ MERSİN’DEN ADANA’YA KAYDIRILMASININ GERÇEK SEBEBİ NEDİR?”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle konuyla ilgili yeni bir soru önergesi veren Milletvekili Kocamaz, şu soruları sordu;

1- Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Mersin konteyner limanının Adana’nın Yumurtalık ilçesine yapılacağını açıklamıştır. Mersin’de büyük tepkilere neden olan bu açıklama doğru mudur?

2- Bütün bu vaatlere ve verilen sözlere rağmen Mersin konteyner limanını Adana’nın Yumurtalık ilçesine mi yapmayı planlıyorsunuz? Konteyner limanının yapılması planlanan il konusunda herhangi bir karar mevcut mudur? Limanı hangi ile yapmayı planlıyorsunuz?

3- Mersin’in ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlaması planlanan bu önemli yatırımın Mersin’den alınarak Adana’ya kaydırılmasının başlıca sebepleri nelerdir? Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı döneminde açıklanan bu kararı yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.