halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MEZİTLİ BELEDİYESİ 2. ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 03.08.2023 - 17:35, Güncelleme: 03.08.2023 - 17:35 11252+ kez okundu.
 

MEZİTLİ BELEDİYESİ 2. ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Mezitli Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştayı başladı. Mezitli Down Kafe bahçesinde yapılan ve Türk ressamların yanı sıra Dünyanın önemli ressamlarını da buluşturan çalıştay,8 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Mezitli, Türkiye’nin en büyük sanatsal buluşmalarından birisine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen ve büyük beğeni kazanan Mezitli Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştayının 2.’si başladı. Türk ressamların yanında Dünyanın önemli ressamlarını da buluşturan çalıştay, Mezitli Down Kafe’de yapılıyor. Çalıştayı ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan boya ve fırçalarını Mezitli için kullanan ünlü ressamlarla bir araya geldi. Organizatörlüğünü Melikşah Yıldırım, küratörlüğünü Arzu M. Koraltan’ın yaptığı çalıştayın Mezitli için çok önemli bir kültür mirası olarak kalacağını dile getiren Başkan Tarhan, Mezitli’ye gelerek bu sanat buluşmasına destek veren tüm ressamlara teşekkür etti. Mezitli’nin kültür ve sanat kenti haline gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Çok önemli sanat buluşmalarının Mezitli’de gerçekleşiyor olması asla tesadüfi değildir. Son yıllarda bu alanda çok güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Türkiye’den ve KKTC, Makedonya, Kazakistan gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelen ressamları Mezitli’de ağırlıyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. Öte yandan Mersin’de ‘Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’ adı altında benzer bir çalıştay düzenleyen Arnica Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Senur Biçer de resim çalıştayını ziyaret ederek Başkan Tarhan ve ressamlarla bir araya geldi. Mezitli Belediyesinin böylesi büyük bir çalıştaya ev sahipliği yapmasının çok önemli ve değerli olduğunun altını çizen Biçer, “Sanatın toplumu birleştirdiğine inanıyorum. Bu nedenle aynı dili konuştuğumuz için ve bu ortamda bulunduğumuz için son derece mutluyum. Kendimi müthiş bir ortamda buldum” diye konuştu.
Bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Mezitli Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştayı başladı. Mezitli Down Kafe bahçesinde yapılan ve Türk ressamların yanı sıra Dünyanın önemli ressamlarını da buluşturan çalıştay,8 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Mezitli, Türkiye’nin en büyük sanatsal buluşmalarından birisine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen ve büyük beğeni kazanan Mezitli Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştayının 2.’si başladı. Türk ressamların yanında Dünyanın önemli ressamlarını da buluşturan çalıştay, Mezitli Down Kafe’de yapılıyor. Çalıştayı ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan boya ve fırçalarını Mezitli için kullanan ünlü ressamlarla bir araya geldi.

Organizatörlüğünü Melikşah Yıldırım, küratörlüğünü Arzu M. Koraltan’ın yaptığı çalıştayın Mezitli için çok önemli bir kültür mirası olarak kalacağını dile getiren Başkan Tarhan, Mezitli’ye gelerek bu sanat buluşmasına destek veren tüm ressamlara teşekkür etti.

Mezitli’nin kültür ve sanat kenti haline gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Çok önemli sanat buluşmalarının Mezitli’de gerçekleşiyor olması asla tesadüfi değildir. Son yıllarda bu alanda çok güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Türkiye’den ve KKTC, Makedonya, Kazakistan gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelen ressamları Mezitli’de ağırlıyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan Mersin’de ‘Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’ adı altında benzer bir çalıştay düzenleyen Arnica Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Senur Biçer de resim çalıştayını ziyaret ederek Başkan Tarhan ve ressamlarla bir araya geldi. Mezitli Belediyesinin böylesi büyük bir çalıştaya ev sahipliği yapmasının çok önemli ve değerli olduğunun altını çizen Biçer, “Sanatın toplumu birleştirdiğine inanıyorum. Bu nedenle aynı dili konuştuğumuz için ve bu ortamda bulunduğumuz için son derece mutluyum. Kendimi müthiş bir ortamda buldum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.