halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

3 OCAK MERSİN'İN KURTULUŞ GÜNÜ 102. YIL KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 04.01.2024 - 16:49, Güncelleme: 04.01.2024 - 16:49 1600+ kez okundu.
 

3 OCAK MERSİN'İN KURTULUŞ GÜNÜ 102. YIL KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ, Mersin Valiliği tarafından düzenlenen 3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günü 102. yıl kutlama etkinliklerine katıldı.

Kutlama etkinlikleri Mersin Vali Ali Hamza PEHLİVAN'ın teşrifleri, Mersin Milletvekilleri  Ali KIRATLI,  Havva Sibel SÖYLEMEZ,  Levent UYSAL,  Gülcan KIŞ,  Talat DİNÇER,  Burhanettin KOCAMAZ, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Sayın Tuğamiral Murat FIRAT, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap SEÇER, Vali Yardımcıları Adem YILMAZ,  Kadir OKATAN, İbrahim KÜÇÜK, il protokolü ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşti. Olağan program, düzenlenen bir dizi etkinlik ve törenlerle kutlandı. Toroslar Kuvayi Milliye Anıt Kavşağı'ndan geniş katılımlı bir yürüyüşle başlayan kutlama programı, Mersin Tren Garı'nda "Muharip Gaziler Temsili Heyeti" karşılama ve ardından Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na geçişle devam etti. Cumhuriyet Alanı'nda Valimiz Sayın Ali Hamza PEHLİVAN başkanlığında düzenlenen resmi törenin ardından il genelinde birçok etkinlik ve kutlama programı gerçekleştirildi. 3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günüyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ,''İstiklâli için tarih boyunca mücadele etmiş bir milletin evlatlarıyız. Ülkemizi her türlü işgalcilere karşı korumak için gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tek yürek mücadele vermek bizim milletimize has bir özelliktir. Bizi tek yürek yapan bağımsızlık aşkımız, vatan ve bayrak sevgimizdir. 3 Ocak 1922'de Mersin'den düşmanı kovarak verdiğimiz kahramanlık mücadelesi,  bağımsızlığından asla taviz vermeyecek bir millet oluşumuzun tüm dünyaya bir kez daha ilanıdır. Bu zaferi taçlandırmak için Mersinimizi ve ülkemizi daha da geliştirip kalkındırarak Türkiye Yüzyılı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 102 yıl önce kazandığımız bu zaferi,  3 Ocak Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.  
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ, Mersin Valiliği tarafından düzenlenen 3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günü 102. yıl kutlama etkinliklerine katıldı.

Kutlama etkinlikleri Mersin Vali Ali Hamza PEHLİVAN'ın teşrifleri, Mersin Milletvekilleri  Ali KIRATLI,  Havva Sibel SÖYLEMEZ,  Levent UYSAL,  Gülcan KIŞ,  Talat DİNÇER,  Burhanettin KOCAMAZ, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Sayın Tuğamiral Murat FIRAT, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap SEÇER, Vali Yardımcıları Adem YILMAZ,  Kadir OKATAN, İbrahim KÜÇÜK, il protokolü ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşti. Olağan program, düzenlenen bir dizi etkinlik ve törenlerle kutlandı.

Toroslar Kuvayi Milliye Anıt Kavşağı'ndan geniş katılımlı bir yürüyüşle başlayan kutlama programı, Mersin Tren Garı'nda "Muharip Gaziler Temsili Heyeti" karşılama ve ardından Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na geçişle devam etti. Cumhuriyet Alanı'nda Valimiz Sayın Ali Hamza PEHLİVAN başkanlığında düzenlenen resmi törenin ardından il genelinde birçok etkinlik ve kutlama programı gerçekleştirildi.

3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günüyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ,''İstiklâli için tarih boyunca mücadele etmiş bir milletin evlatlarıyız. Ülkemizi her türlü işgalcilere karşı korumak için gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tek yürek mücadele vermek bizim milletimize has bir özelliktir. Bizi tek yürek yapan bağımsızlık aşkımız, vatan ve bayrak sevgimizdir.

3 Ocak 1922'de Mersin'den düşmanı kovarak verdiğimiz kahramanlık mücadelesi,  bağımsızlığından asla taviz vermeyecek bir millet oluşumuzun tüm dünyaya bir kez daha ilanıdır. Bu zaferi taçlandırmak için Mersinimizi ve ülkemizi daha da geliştirip kalkındırarak Türkiye Yüzyılı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

102 yıl önce kazandığımız bu zaferi,  3 Ocak Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.