halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

KAKTÜS ÇİÇEĞİ MODAYA ESİN KAYNAĞI OLDU MODADA “KAKTÜS ÇİÇEĞİ” ESİNTİSİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 10.10.2023 - 12:11, Güncelleme: 10.10.2023 - 12:11 3320+ kez okundu.
 

KAKTÜS ÇİÇEĞİ MODAYA ESİN KAYNAĞI OLDU MODADA “KAKTÜS ÇİÇEĞİ” ESİNTİSİ

Çekici görüntüsü ve kokusuyla görenleri kendine hayran bırakan kaktüs çiçeği modaya ilham kaynağı oldu. PAÜ Öğretim Üyesi Dr. Derya Tatman, kaktüs çiçeğinin tüm evrelerini kıyafetlerine yansıttığı “Sofistike ve Elegant” isimli bir tasarım sergisi açtı. Birbirinden güzel tasarım kıyafetlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Derya Tatman, Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde kaktüs çiçeğinden esinlenerek hazırladığı giysileri sergilediği bir moda tasarım sergisi açtı. “Sofistike ve Elegant” ismi verilen serginin açılışını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptı. 5-11 Ekim tarihleri arasında gezilen sergide 15 tasarım kıyafet sergilendi. Tasarımlar sergi ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazandı. Koleksiyonunun temasının güzel kokusu ve çekici görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakan Echinopsis Oxygona isimli kaktüs çiçeği olduğunu belirten Derya Tatman, pembe ve mor tonlara sahip bu çiçeğin en büyük özelliğinin; açtıktan bir gün sonra solması olduğunu ifade etti. Kaktüs çiçeğinin açılışından solmasına kadar olan evreyi 2 yıllık bir uğraş sonunda fotoğraflayıp video çekerek kayıt altına aldığını kaydeden derya tatman şunları söyledi: “Bu kaktüs aslında bir çoğumuzun evinde olan ve açtığında bizleri heyecanlandıran bir tür. Ben de evimde 20 yıldır bu kaktüsü bulunduruyorum. Çiçeğin görünümünden ve hikayesinden etkilendim. Baktığınızda sadece pembe çiçeği ve yeşil gövdesi dikkat çekiyor. Ama yakından incelediğinizde birçok güzel detayları görüyorsunuz. Üzerinde tüylü dokular var, pembe, fuşya ve mor renklerin ton geçişleri dikkat çekiyor. Ben de kaktüs çiçeğinin bu güzelliklerini koleksiyona dönüştürdüm. İki yıl fotoğraf ve video çekimleri yaparak tasarımlarını hazırladım. Giysilere dönüşme ve üretim süreci ise 6 ay sürdü. Bu Ticariden ziyade deneysel bir çalışma oldu. Drapaj yöntemiyle manken üzerinde çalıştım. Çiçeğin doğru rengini vermek için pembe kumaş üzerinde çalışmalar yaptım. Çiçeğin renklerini yansıtabilmek için tüm giysilerde boyama yaptık. Bu şekilde ara renkleri ve tonları yakalamaya çalıştım. Yeşil kısmındaki kök etkisini vermek için kumaş manipülasyonu ve doku çalışmaları yaptım. Çiçeğin sap kısmındaki türlü dokuları kumaşlara yansıttım. Kaktüslerin dikenlerini, açmış halini, tohumlarını, solmuş görüntüsünü farklı farklı kıyafetlerde canlandırdım. Çiçeğin yaşadığı evreleri, şekilleri kıyafetlere yansıtmaya çalıştım. Serginin ve koleksiyonun ismini “Sofistike ve Elegant” koydum. Çünkü Sofistike (karmaşık) ve Elegant (seçkin) çiçeğin özelliklerini tam olarak yansıtıyor. Sofistike bir çiçek ama çok da seçkin. Uzaklardan bile duyulabilen güzel bir kokusu var. Bir gecelik ömrü olmasına rağmen çok dikkat çeken bir çiçek. Sadece ilkbahar ve yaz aylarında 5-6 kez açıyor. Bir günlük ömrü var, akşam açıp ertesi gün soluyor”.
Çekici görüntüsü ve kokusuyla görenleri kendine hayran bırakan kaktüs çiçeği modaya ilham kaynağı oldu. PAÜ Öğretim Üyesi Dr. Derya Tatman, kaktüs çiçeğinin tüm evrelerini kıyafetlerine yansıttığı “Sofistike ve Elegant” isimli bir tasarım sergisi açtı. Birbirinden güzel tasarım kıyafetlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Derya Tatman, Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde kaktüs çiçeğinden esinlenerek hazırladığı giysileri sergilediği bir moda tasarım sergisi açtı. “Sofistike ve Elegant” ismi verilen serginin açılışını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptı. 5-11 Ekim tarihleri arasında gezilen sergide 15 tasarım kıyafet sergilendi. Tasarımlar sergi ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazandı.

Koleksiyonunun temasının güzel kokusu ve çekici görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakan Echinopsis Oxygona isimli kaktüs çiçeği olduğunu belirten Derya Tatman, pembe ve mor tonlara sahip bu çiçeğin en büyük özelliğinin; açtıktan bir gün sonra solması olduğunu ifade etti.

Kaktüs çiçeğinin açılışından solmasına kadar olan evreyi 2 yıllık bir uğraş sonunda fotoğraflayıp video çekerek kayıt altına aldığını kaydeden derya tatman şunları söyledi:

“Bu kaktüs aslında bir çoğumuzun evinde olan ve açtığında bizleri heyecanlandıran bir tür. Ben de evimde 20 yıldır bu kaktüsü bulunduruyorum. Çiçeğin görünümünden ve hikayesinden etkilendim. Baktığınızda sadece pembe çiçeği ve yeşil gövdesi dikkat çekiyor. Ama yakından incelediğinizde birçok güzel detayları görüyorsunuz. Üzerinde tüylü dokular var, pembe, fuşya ve mor renklerin ton geçişleri dikkat çekiyor.

Ben de kaktüs çiçeğinin bu güzelliklerini koleksiyona dönüştürdüm. İki yıl fotoğraf ve video çekimleri yaparak tasarımlarını hazırladım. Giysilere dönüşme ve üretim süreci ise 6 ay sürdü. Bu Ticariden ziyade deneysel bir çalışma oldu. Drapaj yöntemiyle manken üzerinde çalıştım. Çiçeğin doğru rengini vermek için pembe kumaş üzerinde çalışmalar yaptım. Çiçeğin renklerini yansıtabilmek için tüm giysilerde boyama yaptık. Bu şekilde ara renkleri ve tonları yakalamaya çalıştım. Yeşil kısmındaki kök etkisini vermek için kumaş manipülasyonu ve doku çalışmaları yaptım. Çiçeğin sap kısmındaki türlü dokuları kumaşlara yansıttım. Kaktüslerin dikenlerini, açmış halini, tohumlarını, solmuş görüntüsünü farklı farklı kıyafetlerde canlandırdım. Çiçeğin yaşadığı evreleri, şekilleri kıyafetlere yansıtmaya çalıştım.

Serginin ve koleksiyonun ismini “Sofistike ve Elegant” koydum. Çünkü Sofistike (karmaşık) ve Elegant (seçkin) çiçeğin özelliklerini tam olarak yansıtıyor. Sofistike bir çiçek ama çok da seçkin. Uzaklardan bile duyulabilen güzel bir kokusu var. Bir gecelik ömrü olmasına rağmen çok dikkat çeken bir çiçek. Sadece ilkbahar ve yaz aylarında 5-6 kez açıyor. Bir günlük ömrü var, akşam açıp ertesi gün soluyor”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.