halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TARSUS, GASTRONOMİ MERKEZİMİZ İLE MARKA DEĞERİNE DEĞER KATACAK!”

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 07.03.2024 - 14:24, Güncelleme: 07.03.2024 - 14:24 928+ kez okundu.
 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TARSUS, GASTRONOMİ MERKEZİMİZ İLE MARKA DEĞERİNE DEĞER KATACAK!”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve sürdürülebilir üretimi sağlamak için Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde Avrupa Birliği tarafından desteklenen Tarsus Gastronomi Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Sosyal girişimcilik projesi kapsamında hayata geçirilen ve Siptilli Çarşısı’nda hizmete açılan merkez, üreticilere üretim, marka ve tescil alanlarında destek olacak ve Tarsus’un yöresel lezzetleri halka sunulacak. Tarsus Belediyesi üreticilerin Slow Food Yeryüzü Pazarı mottosu olan iyi, temiz ve adil gıda prensipleriyle Türk gıda kodeksine uygun üretim yapabileceği, satın almadan pazarlamaya kadar kendi değerlerini markalaştırma yolunda eğitimler alabileceği, ürünlerini tescil ettirebileceği Gastronomi Merkezi’ni Siptilli Çarşısı’nda hayata geçirdi. Aynı zamanda, merkezin kafeterya bölümünde de günlük üretilen yerel ve yöresel lezzetler satışa sunulacak. “GASTRONOMİ MERKEZİ İLE TARSUS MARKALAŞACAK” Slow Food Yeryüzü Pazarı Derneği Başkanı Yasmina Lokmanoğlu yaptığı açılış konuşmasında Tarsus’un markalaşacağına söyleyerek “Bugün Tarsus Belediyemiz tarafından hizmete açılan bu Gastronomi Merkezi ile Tarsus’un biraz daha markalaşacağı, Tarsus gastronomisinin gittikçe Türkiye’de ve dünyada çok güzel bir yere sahip olacağı bir mekân olacak. Bu mutfak ile Tarsus’u inşallah çok güzel yerlere götüreceğimize inanıyorum.” dedi. “YEREL YÖNETİM VE STK’LARIN ORTAK İŞ YAPMA KÜLTÜRÜNÜ BÜTÜN TÜRKİYE'YE GÖSTERDİK” Tarsus Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ortak bir iş yapıldığını vurgulayarak, “Yerel yönetim ve STK’ların ortak iş yapma kültürünü bütün Türkiye’ye burada göstermiş oluyoruz. Organize sanayiyi beraber yapıyoruz. Agro Parkı beraber yapıyoruz. Slow Food’u beraber kurduk. Şimdi de gastronomi merkezimizi kurduk. Hepimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. “5 YILDIR DEYİM YERİNDEYSE CANIMIZI DİŞİMİZE TAKTIK” Gastronomi Merkezinin önemine değinerek konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Elbette her şeyin en iyisi ama en güzeline sahip olması gereken bir kentin kararlı ve marka bir kent olması için 5 yıldır deyim yerindeyse canımızı dişimize taktık. Sabahlara kadar çalıştık. Değerli dostlar yapılanlar bu kente emin olun geçmişimizi değil, geleceğin izlerini de ortaya koyuyor. Yani yemek pişirme, sunum sanatı, aşçılıktan gastronomiye bir geçiş halkası. Belki de yeme ile kültürün pişirme stillerine varıncaya kadar farklılığını gösterecek bir gastronomi merkezi. Emin olun halkın artık olaylara farklı bakacağı bir süreci geliştirmesi bakımından önemli.” diyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.  
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve sürdürülebilir üretimi sağlamak için Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde Avrupa Birliği tarafından desteklenen Tarsus Gastronomi Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Sosyal girişimcilik projesi kapsamında hayata geçirilen ve Siptilli Çarşısı’nda hizmete açılan merkez, üreticilere üretim, marka ve tescil alanlarında destek olacak ve Tarsus’un yöresel lezzetleri halka sunulacak.

Tarsus Belediyesi üreticilerin Slow Food Yeryüzü Pazarı mottosu olan iyi, temiz ve adil gıda prensipleriyle Türk gıda kodeksine uygun üretim yapabileceği, satın almadan pazarlamaya kadar kendi değerlerini markalaştırma yolunda eğitimler alabileceği, ürünlerini tescil ettirebileceği Gastronomi Merkezi’ni Siptilli Çarşısı’nda hayata geçirdi. Aynı zamanda, merkezin kafeterya bölümünde de günlük üretilen yerel ve yöresel lezzetler satışa sunulacak.

“GASTRONOMİ MERKEZİ İLE TARSUS MARKALAŞACAK”

Slow Food Yeryüzü Pazarı Derneği Başkanı Yasmina Lokmanoğlu yaptığı açılış konuşmasında Tarsus’un markalaşacağına söyleyerek “Bugün Tarsus Belediyemiz tarafından hizmete açılan bu Gastronomi Merkezi ile Tarsus’un biraz daha markalaşacağı, Tarsus gastronomisinin gittikçe Türkiye’de ve dünyada çok güzel bir yere sahip olacağı bir mekân olacak. Bu mutfak ile Tarsus’u inşallah çok güzel yerlere götüreceğimize inanıyorum.” dedi.

“YEREL YÖNETİM VE STK’LARIN ORTAK İŞ YAPMA KÜLTÜRÜNÜ BÜTÜN TÜRKİYE'YE GÖSTERDİK”

Tarsus Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ortak bir iş yapıldığını vurgulayarak, “Yerel yönetim ve STK’ların ortak iş yapma kültürünü bütün Türkiye’ye burada göstermiş oluyoruz. Organize sanayiyi beraber yapıyoruz. Agro Parkı beraber yapıyoruz. Slow Food’u beraber kurduk. Şimdi de gastronomi merkezimizi kurduk. Hepimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

“5 YILDIR DEYİM YERİNDEYSE CANIMIZI DİŞİMİZE TAKTIK”

Gastronomi Merkezinin önemine değinerek konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Elbette her şeyin en iyisi ama en güzeline sahip olması gereken bir kentin kararlı ve marka bir kent olması için 5 yıldır deyim yerindeyse canımızı dişimize taktık. Sabahlara kadar çalıştık. Değerli dostlar yapılanlar bu kente emin olun geçmişimizi değil, geleceğin izlerini de ortaya koyuyor. Yani yemek pişirme, sunum sanatı, aşçılıktan gastronomiye bir geçiş halkası. Belki de yeme ile kültürün pişirme stillerine varıncaya kadar farklılığını gösterecek bir gastronomi merkezi. Emin olun halkın artık olaylara farklı bakacağı bir süreci geliştirmesi bakımından önemli.” diyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.