halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

2.ULUSLARARASI TARSUS KUKLA FESTİVALİ SONA ERDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 12.11.2023 - 16:03, Güncelleme: 12.11.2023 - 21:33 1137+ kez okundu.
 

2.ULUSLARARASI TARSUS KUKLA FESTİVALİ SONA ERDİ

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve dokuz gün süren 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali, sona erdi. Tarsuslular'ın yoğun ilgi gösterdiği festivalde birbirinden eğlenceli kukla gösterileri sahnelendi.

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali binlerce kişiyi ağırladı. 1-9 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen festivalde, birbirinden değerli kukla sanatçıları kukla oyunlarını Tarsuslular ile buluşturdu. Tarsuslu miniklerin doyasıya eğlendiği ve eğlenirken öğrendiği etkinlikler ailelerin de büyük beğenisini kazandı. Çocuk gösterilerinin yanı sıra yetişkin kukla gösterileri de sahnelendi. 7 YERLİ 3 YABANCI KUKLA GÖSTERİSİ SAHNELENDİ 7 yerli 3 yurt dışından kukla gösterilerinin sahnelendiği festivalde ilk gün, İspanya’nın The Bellhop oyunu ile açılış yapıldı. Ardından Ankara Tiyatro Tempo’nun Bremen Orkestrası oyunu, İstanbul Flanör Kukla‘nın Üç Günlük Dünyada Muhsin Bey Oyunu, İstanbul Kadro Pa’nın Ponçi, Posti, Dosti ve Pappi Oyunu, Arjantin’in Maletas Magicas Oyunu, İzmir’den Ecem İle Çilek Oyunu,  İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Karagöz Çiftlik Bekçisi Oyunu, Rusya Theatre İn The Pocket oyunu, Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun Masal Gülleri Oyunu, İstanbul Emre Saka Kukla Atölyesi Kocaeli Naif Bey ve Yaveri Oyunu Tarsuslularla buluştu. Bireysel katılımların yanı sıra festivale okullar, dernekler ve STK’lar da yoğun ilgi gösterdi. “KUKLA OYUNUNDA ÇOK EĞLENDİM’’ Festivalden keyif aldığını ifade eden bir öğrenci, “Ben hayatımda ilk defa izliyorum. Kukla oyununda çok eğlendim, çok güldüm. Bu festival için herkese çok teşekkür ederiz.’’ dedi. “YAPILAN BU FESTİVALİ HER ANLAMDA ÇOK FAYDALI BULUYORUM’’ Kukla festivalinden memnuniyetini belirten Öğretmen Ayşe Yıldırım, “Çocuklarımız bugün kukla ile çok eğlendiler. Birçoğu hayatlarından ilk defa izleme fırsatı buldu. Bu yüzden yapılan bu festivali her anlamda çok faydalı duyuyorum. Bizlere bu imkânı sunan Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederiz. Daha nice festivalleri görmek dileğiyle.’’ şeklinde ifade etti.
Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve dokuz gün süren 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali, sona erdi. Tarsuslular'ın yoğun ilgi gösterdiği festivalde birbirinden eğlenceli kukla gösterileri sahnelendi.

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali binlerce kişiyi ağırladı. 1-9 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen festivalde, birbirinden değerli kukla sanatçıları kukla oyunlarını Tarsuslular ile buluşturdu. Tarsuslu miniklerin doyasıya eğlendiği ve eğlenirken öğrendiği etkinlikler ailelerin de büyük beğenisini kazandı. Çocuk gösterilerinin yanı sıra yetişkin kukla gösterileri de sahnelendi.

7 YERLİ 3 YABANCI KUKLA GÖSTERİSİ SAHNELENDİ

7 yerli 3 yurt dışından kukla gösterilerinin sahnelendiği festivalde ilk gün, İspanya’nın The Bellhop oyunu ile açılış yapıldı. Ardından Ankara Tiyatro Tempo’nun Bremen Orkestrası oyunu, İstanbul Flanör Kukla‘nın Üç Günlük Dünyada Muhsin Bey Oyunu, İstanbul Kadro Pa’nın Ponçi, Posti, Dosti ve Pappi Oyunu, Arjantin’in Maletas Magicas Oyunu, İzmir’den Ecem İle Çilek Oyunu,  İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Karagöz Çiftlik Bekçisi Oyunu, Rusya Theatre İn The Pocket oyunu, Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun Masal Gülleri Oyunu, İstanbul Emre Saka Kukla Atölyesi Kocaeli Naif Bey ve Yaveri Oyunu Tarsuslularla buluştu.

Bireysel katılımların yanı sıra festivale okullar, dernekler ve STK’lar da yoğun ilgi gösterdi.

“KUKLA OYUNUNDA ÇOK EĞLENDİM’’

Festivalden keyif aldığını ifade eden bir öğrenci, “Ben hayatımda ilk defa izliyorum. Kukla oyununda çok eğlendim, çok güldüm. Bu festival için herkese çok teşekkür ederiz.’’ dedi.

“YAPILAN BU FESTİVALİ HER ANLAMDA ÇOK FAYDALI BULUYORUM’’

Kukla festivalinden memnuniyetini belirten Öğretmen Ayşe Yıldırım, “Çocuklarımız bugün kukla ile çok eğlendiler. Birçoğu hayatlarından ilk defa izleme fırsatı buldu. Bu yüzden yapılan bu festivali her anlamda çok faydalı duyuyorum. Bizlere bu imkânı sunan Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederiz. Daha nice festivalleri görmek dileğiyle.’’ şeklinde ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.