halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

“37. HACIALANI ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI”

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 31.08.2023 - 22:10, Güncelleme: 31.08.2023 - 22:10 1399+ kez okundu.
 

“37. HACIALANI ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI”

Torosların zirvesinde binlerce Yörük buluştu, 37. Hacıalanı şöleni coşkuyla kutlandı. Erdemli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen şölende, Yörükler zafer ruhuyla çayırda güreşti, müzik dinletileri ile eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Burası 1550 rakımda yer alan Erdemli Hacıalanı Yaylası. Erdemli Belediyesi tarafından geleneksel olarak şölen düzenleniyor. Şölene köylerden ve Mersin bölgesinden Yörükler yoğun katılım sağlıyor. Bu yıl 37.’si düzenlenen şölende, Yörüklerin güreşleri nefesleri kesti. Minikler peşrev attı, kıran kıran güreş tutu. Büyüklerin güreşi ise heyecanla izlendi. Yörüklerin zafer ruhuyla güreştiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörükler üzerine sözlerine dikkat çekti. Başkan Tollu, “ Türk’ün zafer ayındayız. Ağustos ayının Türkler’in zafer ayı olduğunu herkes biliyor. O da özellikle 30 Ağustos varlık sebebimiz olan özgür ülkede yaşamamızın yegane sebebi olan 30 Ağustos şenliklerini geleneksel hale getirdiğimiz Hacıalanı yaylasında, Erdemli’nin üstünde bin beş yüz rakımda 300 güreşçimiz ve binlerce kardeşimizle birlikte zafer ayımızı eda ediyoruz, zafer günümüzü eda ediyoruz. Bizler inşallah bu zafer coşkusunu, zafer heyecanını, zaferin mutluluğunu gelecek kuşaklara aktaracağız ve asla unutturmayacağız. Türk milleti dünyada var olduğu müddetçe, bu aziz millet, bu yüce millet, varlığını birliğini, beraberliğini inşallah sürdürecek. Ne mutlu bizlere bu ülkeyi armağan edenlere, ne mutlu büyük gaziye, ne mutlu şehitlerimize ve bu ülkeyi bize emanet edenlere.“ diye konuştu. “Vatandaşlar Akın Etti” Sabah erken saatlerde başlayan etkinlikler ise ara vermeden gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Yediden yetmişe vatandaşlar güreş müsabakalarını heyecanla takip etti. Hacıalanı şölenine ilk defa katıldığını ifade eden Fatma Yavuz, “ İlk defa katılıyorum, etkinlikler de güzel” diye konuştu. Geleneklerin devamı için bu etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Ali Tutuş, “ Geleneklerimizi ve göreneklerimizin devamı için böyle güreşlerin olması hem halkımız için hem de sporcular için çok güzel olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Sporu ve sporcuları çok sevdiğini ifade eden Ahmet Yıldırım, “ Ben sporcularımızı çok severim canımı basarım, bağrıma basarım” diye konuştu. Güreş etkinliklerine geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Meryem Doğan, “ Çok memnunuz, Allah kendilerinden razı olsun. Hiç gelmediydik geldik” diye konuştu. Etkinlikleri çok beğendiğini ifade eden Beyza Kara, “ Çok güzel bir şey. İlk defa geldim böyle bir yere babamla beraber gezmek için geldik yani. Eğleniyorum, çok güzel geçiyor günüm” diye konuştu. Öte yandan 37. Hacıalanı şöleni Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran ve sanatçı Ayşe Dinçer konseriyle sona erdi.
Torosların zirvesinde binlerce Yörük buluştu, 37. Hacıalanı şöleni coşkuyla kutlandı. Erdemli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen şölende, Yörükler zafer ruhuyla çayırda güreşti, müzik dinletileri ile eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Burası 1550 rakımda yer alan Erdemli Hacıalanı Yaylası. Erdemli Belediyesi tarafından geleneksel olarak şölen düzenleniyor. Şölene köylerden ve Mersin bölgesinden Yörükler yoğun katılım sağlıyor.

Bu yıl 37.’si düzenlenen şölende, Yörüklerin güreşleri nefesleri kesti. Minikler peşrev attı, kıran kıran güreş tutu. Büyüklerin güreşi ise heyecanla izlendi.

Yörüklerin zafer ruhuyla güreştiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörükler üzerine sözlerine dikkat çekti. Başkan Tollu, “ Türk’ün zafer ayındayız. Ağustos ayının Türkler’in zafer ayı olduğunu herkes biliyor. O da özellikle 30 Ağustos varlık sebebimiz olan özgür ülkede yaşamamızın yegane sebebi olan 30 Ağustos şenliklerini geleneksel hale getirdiğimiz Hacıalanı yaylasında, Erdemli’nin üstünde bin beş yüz rakımda 300 güreşçimiz ve binlerce kardeşimizle birlikte zafer ayımızı eda ediyoruz, zafer günümüzü eda ediyoruz. Bizler inşallah bu zafer coşkusunu, zafer heyecanını, zaferin mutluluğunu gelecek kuşaklara aktaracağız ve asla unutturmayacağız. Türk milleti dünyada var olduğu müddetçe, bu aziz millet, bu yüce millet, varlığını birliğini, beraberliğini inşallah sürdürecek. Ne mutlu bizlere bu ülkeyi armağan edenlere, ne mutlu büyük gaziye, ne mutlu şehitlerimize ve bu ülkeyi bize emanet edenlere.“ diye konuştu.

“Vatandaşlar Akın Etti”

Sabah erken saatlerde başlayan etkinlikler ise ara vermeden gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Yediden yetmişe vatandaşlar güreş müsabakalarını heyecanla takip etti.

Hacıalanı şölenine ilk defa katıldığını ifade eden Fatma Yavuz, “ İlk defa katılıyorum, etkinlikler de güzel” diye konuştu.

Geleneklerin devamı için bu etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Ali Tutuş, “ Geleneklerimizi ve göreneklerimizin devamı için böyle güreşlerin olması hem halkımız için hem de sporcular için çok güzel olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Sporu ve sporcuları çok sevdiğini ifade eden Ahmet Yıldırım, “ Ben sporcularımızı çok severim canımı basarım, bağrıma basarım” diye konuştu.

Güreş etkinliklerine geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Meryem Doğan, “ Çok memnunuz, Allah kendilerinden razı olsun. Hiç gelmediydik geldik” diye konuştu.

Etkinlikleri çok beğendiğini ifade eden Beyza Kara, “ Çok güzel bir şey. İlk defa geldim böyle bir yere babamla beraber gezmek için geldik yani. Eğleniyorum, çok güzel geçiyor günüm” diye konuştu.

Öte yandan 37. Hacıalanı şöleni Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran ve sanatçı Ayşe Dinçer konseriyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.