halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

AKDENİZ BELEDİYESİ ASFALT PLENT TESİSİYLE YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLADI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 12.01.2024 - 13:33, Güncelleme: 12.01.2024 - 13:33 1314+ kez okundu.
 

AKDENİZ BELEDİYESİ ASFALT PLENT TESİSİYLE YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLADI

Akdeniz Belediyesi’nin girişimleriyle ilçeye kazandırılan ve saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip asfalt plent tesisinde 1 ay gibi kısa sürede 10 bin 679 ton sıcak asfalt üretilirken, planlanan program doğrultusunda mahallelere serimi yapılıyor. 370 kamyon sıcak asfalt üretilen tesiste ton başına yüzde 40 gibi bir tasarruf sağlayan belediye, ayrıca emisyon üretimini de kendi tesisinde gerçekleştiriyor.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından hibe edilen ve Kürkçü Mahallesine kurulan asfalt plent tesisi, üretime devam ediyor. 13 Aralık 2023’de üretime başlanılan tesiste kısa sürede 10 bin 679 ton sıcak asfalt üretilirken, ihtiyaç duyulan mahallelere serimi belirlenen program doğrultusunda yapılıyor. Bu tesisle ton başına yüzde 40 tasarruf sağlayan belediye, ayrıca emisyon üretimini de kendi tesisinde gerçekleştiriyor. 2022 yılında kurulan asfalt emisyon makinesiyle emisyon üretimi de yapan ekipler, ilk yıl 412 ton üretim yaptı. 2023 yılında 715 ton emisyon üretimi yapan ekipler, bu çalışmayla belediyenin ton başına 9 bin lira civarında tasarruf yapmasını sağladı. “Asfalt sorunumuz bitti” Yapılan hizmeti değerlendiren Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt, 35 yıldır bu mahallede yaşadığını söyledi. 25 yıldır bu mahallelere bir şey yapılmadığını vurgulayan Akkağıt, “Kayyumla birlikte biraz hizmetler yavaş yavaş gelmeye başladı. Özellikle son dönemde Mustafa başkanımızla birlikte çalışmalar hızlandı. Yollarımıza asfalt yapımı başladı, kaldırımlarımız yenileniyor. Tabi bunu yaparken de belediye kendi asfalt plentinde bunu yapıyor. Belediyenin bu tesisi kurması iyi oldu. Bu sayede asfalt sorunumuz bitti. Çalışmalar sokaklarımızda başladı. Başkanımız sözünü de zaten verdi. İhtiyaç duyulan tüm sokaklarımıza asfalt dökülecek. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. “Asfalta ulaşım sıkıntısı artık çekmiyoruz” Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Ulusal ise 52 yıldır bu mahallede yaşadıklarını ve 3 dönemdir mahalle muhtarı olduğunu ifade etti. Akdeniz Belediyesi’nin kendi asfalt plent sistemini kurmasının iyi olduğunu belirten Ulusal, “Asfaltta ulaşım sıkıntısı artık çekmiyoruz. Bizim mahallerimizde de çalışmalar başladı. Önümüzdeki süreçte de birçok sokağımızı programa aldılar. Sokaklarımızın asfaltlanmasını güzel bir olay. Çünkü bu bölgelerdeki birçok mahallede asfalt sıkıntısı yaşıyorduk. Bu konuda güzel gelişmeler yaşandı. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. “Artık kimseye muhtaç olmuyoruz” Kiremithane Muhtarı Ali Gülgen de plent merkezinin belediye ait olmasının güzel olduğunu belirterek, “Asfaltta kimseye muhtaç olmuyoruz. Bizim de mahallerimize asfalt dökmeye başlanıldı. Bizim çoğu sokağımız parke taşlı. Bu yüzden taşlar oynadığı zaman geri düzelmiyor. Asfalt yapılması vatandaşlarımız için iyi oldu. Başkanımız sağ olsun her zaman isteklerimize cevap veriyor. Program doğrultusunda ihtiyacı olan tüm mahallerimize asfalt dökülecek. Başta Başkanımız Mustafa Gültak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Akdeniz Belediyesi’nin girişimleriyle ilçeye kazandırılan ve saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip asfalt plent tesisinde 1 ay gibi kısa sürede 10 bin 679 ton sıcak asfalt üretilirken, planlanan program doğrultusunda mahallelere serimi yapılıyor. 370 kamyon sıcak asfalt üretilen tesiste ton başına yüzde 40 gibi bir tasarruf sağlayan belediye, ayrıca emisyon üretimini de kendi tesisinde gerçekleştiriyor.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından hibe edilen ve Kürkçü Mahallesine kurulan asfalt plent tesisi, üretime devam ediyor. 13 Aralık 2023’de üretime başlanılan tesiste kısa sürede 10 bin 679 ton sıcak asfalt üretilirken, ihtiyaç duyulan mahallelere serimi belirlenen program doğrultusunda yapılıyor. Bu tesisle ton başına yüzde 40 tasarruf sağlayan belediye, ayrıca emisyon üretimini de kendi tesisinde gerçekleştiriyor. 2022 yılında kurulan asfalt emisyon makinesiyle emisyon üretimi de yapan ekipler, ilk yıl 412 ton üretim yaptı. 2023 yılında 715 ton emisyon üretimi yapan ekipler, bu çalışmayla belediyenin ton başına 9 bin lira civarında tasarruf yapmasını sağladı.

“Asfalt sorunumuz bitti”

Yapılan hizmeti değerlendiren Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt, 35 yıldır bu mahallede yaşadığını söyledi. 25 yıldır bu mahallelere bir şey yapılmadığını vurgulayan Akkağıt, “Kayyumla birlikte biraz hizmetler yavaş yavaş gelmeye başladı. Özellikle son dönemde Mustafa başkanımızla birlikte çalışmalar hızlandı. Yollarımıza asfalt yapımı başladı, kaldırımlarımız yenileniyor. Tabi bunu yaparken de belediye kendi asfalt plentinde bunu yapıyor. Belediyenin bu tesisi kurması iyi oldu. Bu sayede asfalt sorunumuz bitti. Çalışmalar sokaklarımızda başladı. Başkanımız sözünü de zaten verdi. İhtiyaç duyulan tüm sokaklarımıza asfalt dökülecek. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Asfalta ulaşım sıkıntısı artık çekmiyoruz”

Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Ulusal ise 52 yıldır bu mahallede yaşadıklarını ve 3 dönemdir mahalle muhtarı olduğunu ifade etti. Akdeniz Belediyesi’nin kendi asfalt plent sistemini kurmasının iyi olduğunu belirten Ulusal, “Asfaltta ulaşım sıkıntısı artık çekmiyoruz. Bizim mahallerimizde de çalışmalar başladı. Önümüzdeki süreçte de birçok sokağımızı programa aldılar. Sokaklarımızın asfaltlanmasını güzel bir olay. Çünkü bu bölgelerdeki birçok mahallede asfalt sıkıntısı yaşıyorduk. Bu konuda güzel gelişmeler yaşandı. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Artık kimseye muhtaç olmuyoruz”

Kiremithane Muhtarı Ali Gülgen de plent merkezinin belediye ait olmasının güzel olduğunu belirterek, “Asfaltta kimseye muhtaç olmuyoruz. Bizim de mahallerimize asfalt dökmeye başlanıldı. Bizim çoğu sokağımız parke taşlı. Bu yüzden taşlar oynadığı zaman geri düzelmiyor. Asfalt yapılması vatandaşlarımız için iyi oldu. Başkanımız sağ olsun her zaman isteklerimize cevap veriyor. Program doğrultusunda ihtiyacı olan tüm mahallerimize asfalt dökülecek. Başta Başkanımız Mustafa Gültak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.