halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

AKDENİZ’DE 4 BUÇUK YILDA 9 BİNİ AŞKIN ÇİFTİN RESMİ NİKÂHI KIYILDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 08.08.2023 - 12:22, Güncelleme: 08.08.2023 - 12:22 1536+ kez okundu.
 

AKDENİZ’DE 4 BUÇUK YILDA 9 BİNİ AŞKIN ÇİFTİN RESMİ NİKÂHI KIYILDI

Akdeniz Belediyesi Evlendirme Memurluğu, baştan sona yenilenen yüzüyle resmi nikâhlarını kıyıp dünya evine girmek isteyen çiftlerin nikâh işlemlerini ücretsiz gerçekleştiriyor

Akdeniz Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından, 2019 yılı yerel seçimlerinin üzerinden geçen 4 buçuk yılda 9 bini aşkın çiftin resmi nikâhı kıyıldı. Metropol binası içinde hizmet veren Evlendirme Memurluğunda; 2019 yılında 2 bin; 2020 yılında bin 800; 2021 yılında bin 989; 2022 yılında 2 bin 120 çiftin resmi nikâhı kıyıldı. Sadece bu yılın ilk 8 ayında Akdeniz ilçesinde ikamet eden bin 100 çift, nikâh defterine imza atarak hayatlarını birleştirdi. Akdeniz Belediyesi, 2020 yılındaki Koronavirüs salgını sırasında pandemi koşullarını gözeterek, başvuran çiftlerin nikâh işlemlerini gerçekleştirmeye devam etti. “Tüm nikâh işlemleri tamamen ücretsiz” En mutlu günlerinde de vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, baştan sona yenilenerek hizmete sunulan Evlendirme Memurluğu Nikâh Salonu’nda hayatlarını birleştirmek isteyen çiftlere yardımcı olduklarını söyledi. Çiftlerin, yasa gereği sadece evlilik cüzdanının ücretini ödediğini hatırlatan Başkan Gültak, “Tamamen ücretsiz olan resmi nikâh işlemlerimiz için başvuran çiftlerimiz, gerekli resmi belgelerini tamamlamaları halinde görevli personelimiz tarafından kendilerine yardımcı olunmakta, gün verilerek sonrasında nikâhları ücretsiz kıyılmaktadır” dedi. “Aile, toplumu ayakta tutan en önemli yapıdır” Başkan Mustafa Gültak; 31 Mart 2019 yılındaki yerel seçimlerin üzerinden geçen yaklaşık 4 buçuk yılda, 9 bini aşkın çiftin resmi nikâhının, Akdeniz Belediyesi Evlendirme Memurluğunca kıyılıp imza altına alındığını belirterek; bu yılın sonuna doğru sayının 10 bini bulacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Açıklamasında; aile kavramının önemine de dikkat çeken Başkan Gültak, “Aile, toplumu ayakta tutan en önemli çekirdek yapıdır. Zira aile kurumu, taşıdığı kültürel ve tarihi mirası, sahip olduğu değerleri yönünden alternatifi olmayan kutsal bir kurumdur. Çünkü aile, geleceğimiz olan çocuklarımızın yetiştirilmesi, yeni kuşaklara kültürel ve tarihsel değerlerimizin geleceğe iletilmesinde bir köprüdür. Bu nedenle aile kurumunu korumak için bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Akdeniz Belediyesi olarak hayatın her anında vatandaşlarımızın yanında olmaya, hayatlarını güzelleştirmeye devam edeceğiz. Hayatlarını birleştiren tüm çiftlerimize ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Akdeniz Belediyesi Evlendirme Memurluğu, baştan sona yenilenen yüzüyle resmi nikâhlarını kıyıp dünya evine girmek isteyen çiftlerin nikâh işlemlerini ücretsiz gerçekleştiriyor

Akdeniz Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından, 2019 yılı yerel seçimlerinin üzerinden geçen 4 buçuk yılda 9 bini aşkın çiftin resmi nikâhı kıyıldı. Metropol binası içinde hizmet veren Evlendirme Memurluğunda; 2019 yılında 2 bin; 2020 yılında bin 800; 2021 yılında bin 989; 2022 yılında 2 bin 120 çiftin resmi nikâhı kıyıldı. Sadece bu yılın ilk 8 ayında Akdeniz ilçesinde ikamet eden bin 100 çift, nikâh defterine imza atarak hayatlarını birleştirdi. Akdeniz Belediyesi, 2020 yılındaki Koronavirüs salgını sırasında pandemi koşullarını gözeterek, başvuran çiftlerin nikâh işlemlerini gerçekleştirmeye devam etti.

“Tüm nikâh işlemleri tamamen ücretsiz”

En mutlu günlerinde de vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, baştan sona yenilenerek hizmete sunulan Evlendirme Memurluğu Nikâh Salonu’nda hayatlarını birleştirmek isteyen çiftlere yardımcı olduklarını söyledi. Çiftlerin, yasa gereği sadece evlilik cüzdanının ücretini ödediğini hatırlatan Başkan Gültak, “Tamamen ücretsiz olan resmi nikâh işlemlerimiz için başvuran çiftlerimiz, gerekli resmi belgelerini tamamlamaları halinde görevli personelimiz tarafından kendilerine yardımcı olunmakta, gün verilerek sonrasında nikâhları ücretsiz kıyılmaktadır” dedi.

“Aile, toplumu ayakta tutan en önemli yapıdır”

Başkan Mustafa Gültak; 31 Mart 2019 yılındaki yerel seçimlerin üzerinden geçen yaklaşık 4 buçuk yılda, 9 bini aşkın çiftin resmi nikâhının, Akdeniz Belediyesi Evlendirme Memurluğunca kıyılıp imza altına alındığını belirterek; bu yılın sonuna doğru sayının 10 bini bulacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Açıklamasında; aile kavramının önemine de dikkat çeken Başkan Gültak, “Aile, toplumu ayakta tutan en önemli çekirdek yapıdır. Zira aile kurumu, taşıdığı kültürel ve tarihi mirası, sahip olduğu değerleri yönünden alternatifi olmayan kutsal bir kurumdur. Çünkü aile, geleceğimiz olan çocuklarımızın yetiştirilmesi, yeni kuşaklara kültürel ve tarihsel değerlerimizin geleceğe iletilmesinde bir köprüdür. Bu nedenle aile kurumunu korumak için bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Akdeniz Belediyesi olarak hayatın her anında vatandaşlarımızın yanında olmaya, hayatlarını güzelleştirmeye devam edeceğiz. Hayatlarını birleştiren tüm çiftlerimize ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.