halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ROBOTEX TÜRKİYE AKDENİZ BÖLGE YARIŞMASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 22.12.2023 - 14:07, Güncelleme: 22.12.2023 - 14:09 1190+ kez okundu.
 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ROBOTEX TÜRKİYE AKDENİZ BÖLGE YARIŞMASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük robotik festival etkinliği olan ROBOTEX Türkiye’nin Akdeniz Bölge Yarışması’na ev sahipliği yapacak.

24-25 Şubat tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek robot yarışması için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ROBOTEX Türkiye Akdeniz Sorumlusu Adem Erbastı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Anaokulundan üniversiteye kadar her yaştan öğrencinin katılımına açık olan robot yarışması teknoloji, bilim, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duyan herkesi bilgi ve eğlenceyle bir araya getirecek. Yenişehir Belediyesinin destekleriyle Mersin’de düzenlenecek ROBOTEX Türkiye Akdeniz Bölge Yarışması, bilime ve teknolojiye meraklı çocuklar ve gençler için fırsatlar sunacak. Yarışma kapsamında robotik ve programlama üzerine eğitim ve atölyeler ile konferanslar da düzenlenecek. Dereceye giren takımlar, Antalya’da düzenlenecek uluslararası yarışmaya katılma hakkı da kazanacak. Başkan Abdullah Özyiğit “İlham verici bir etkinlik olacak” Robotik alanında çok büyük bir organizasyonu Mersin’de düzenleyeceklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Eğitim yuvası olarak adlandırdığımız Yenişehir Belediyesi Akademide yaklaşık 5 yıldır STEM, robotik kodlama ve LEGO eğitimleri veriyoruz. Yenişehirli çocuklarımızın potansiyellerini ortaya çıkarıyor ve yeteneklerini geliştiriyoruz. Önemli başarılar elde ettik, robotik kodlama takımımızı kurduk, çocuklarımız turnuvalarda yarıştı. Bu yarışma hem Mersin’deki hem de bölgedeki öğrenciler için yaratıcılıklarını sergileme fırsatı olacak. Diğer tüm çocuklar içinde ilham verici bir etkinlik olacak.” dedi. “Sporda, bilimde, sanatta Yenişehir’in daim ön planda olması için çalışmaya devam ediyoruz” Yenişehir’in her anlamda bir çekim merkezine dönüştüğünü belirten Başkan Özyiğit, “Geçtiğimiz hafta Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’nın Yenişehir’imizde düzenlenmesi için iş birliği protokolümüzü imzalamıştık. Bugün de Türkiye’nin en büyük robotik festival etkinliği olan ROBOTEX Türkiye için imzalarımızı attık. Sporda, bilimde, sanatta Yenişehir’in daim ön planda olması için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük robotik festival etkinliği olan ROBOTEX Türkiye’nin Akdeniz Bölge Yarışması’na ev sahipliği yapacak.

24-25 Şubat tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek robot yarışması için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ROBOTEX Türkiye Akdeniz Sorumlusu Adem Erbastı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Anaokulundan üniversiteye kadar her yaştan öğrencinin katılımına açık olan robot yarışması teknoloji, bilim, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duyan herkesi bilgi ve eğlenceyle bir araya getirecek. Yenişehir Belediyesinin destekleriyle Mersin’de düzenlenecek ROBOTEX Türkiye Akdeniz Bölge Yarışması, bilime ve teknolojiye meraklı çocuklar ve gençler için fırsatlar sunacak. Yarışma kapsamında robotik ve programlama üzerine eğitim ve atölyeler ile konferanslar da düzenlenecek. Dereceye giren takımlar, Antalya’da düzenlenecek uluslararası yarışmaya katılma hakkı da kazanacak.

Başkan Abdullah Özyiğit “İlham verici bir etkinlik olacak”

Robotik alanında çok büyük bir organizasyonu Mersin’de düzenleyeceklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Eğitim yuvası olarak adlandırdığımız Yenişehir Belediyesi Akademide yaklaşık 5 yıldır STEM, robotik kodlama ve LEGO eğitimleri veriyoruz. Yenişehirli çocuklarımızın potansiyellerini ortaya çıkarıyor ve yeteneklerini geliştiriyoruz. Önemli başarılar elde ettik, robotik kodlama takımımızı kurduk, çocuklarımız turnuvalarda yarıştı. Bu yarışma hem Mersin’deki hem de bölgedeki öğrenciler için yaratıcılıklarını sergileme fırsatı olacak. Diğer tüm çocuklar içinde ilham verici bir etkinlik olacak.” dedi.

“Sporda, bilimde, sanatta Yenişehir’in daim ön planda olması için çalışmaya devam ediyoruz”

Yenişehir’in her anlamda bir çekim merkezine dönüştüğünü belirten Başkan Özyiğit, “Geçtiğimiz hafta Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’nın Yenişehir’imizde düzenlenmesi için iş birliği protokolümüzü imzalamıştık. Bugün de Türkiye’nin en büyük robotik festival etkinliği olan ROBOTEX Türkiye için imzalarımızı attık. Sporda, bilimde, sanatta Yenişehir’in daim ön planda olması için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.