halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERİ HAVZA KORUMA PLANLARININ HAZIRLANMASIYLA İLGİLİ BİR TANITIM TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 02.08.2023 - 13:58, Güncelleme: 02.08.2023 - 13:58 1290+ kez okundu.
 

MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERİ HAVZA KORUMA PLANLARININ HAZIRLANMASIYLA İLGİLİ BİR TANITIM TOPLANTISI DÜZENLEDİ

MESKİ Genel Müdürlüğü, ‘Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması’ konulu bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda planlar hakkında detaylı bilgiler verilerek; projenin hangi aşamada olduğu, sürecin nasıl devam ettiği ve nasıl bir yol izleneceğiyle ilgili konular görüşüldü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ‘Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması’ kapsamında bir tanıtım toplantısı düzenledi. MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’e içme ve kullanma suyu temin edilmesi nedeniyle, Berdan ve Pamukluk baraj göllerinin ve gölleri besleyen yeraltı ve yüzeysel su kaynaklarının korunması, kaynakların ve havzaların özelliklerinin bilimsel çalışmalar ile değerlendirilerek koruma alanlarının belirlenmesi, Baraj Gölleri ve Havzalarının su kalitesi ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi maksadıyla; sosyal, ekonomik, fiziki, jeolojik, hidrojeolojik, hidrolojik, hidromorfolojik, ekolojik ve kimyasal özelliklerinin bilimsel verilere dayalı olarak tespit edilmesini içeren ‘Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması’ işini hazırlayarak, gerekli çalışmaları başlattı. Bu kapsamda Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; kamu ve özel paydaşlar ile havzalara yakın yerleşkelerde bulunan vatandaşlara genel planlamayla ilgili bilgilendirmeler yapılarak, ilerleyen süreçte nasıl bir yol izleneceği ve bu süreçte yapılması gerekenlerle ilgili kapsamlı bilgiler verildi. MESKİ, Berdan ve Pamukluk Baraj gölleri havzalarının korunması ile ilgili planlar oluşturuyor MESKİ, havzalara ait su kalitesinin belirlenmesi maksadıyla gerçekleştirdiği arazi çalışmaları neticesinde; Pamukluk Baraj Gölü Havzası’nda 15 adet yüzey suyu, 20 adet yeraltı suyu ve 5 adet baraj gölü havzası (baraj rezervuar alanı ve dip çamuru) izleme noktası, Berdan Baraj Gölü Havzası’nda ise 22 adet yüzey suyu, 20 adet yeraltı suyu ve 6 adet baraj gölü havzası (baraj rezervuar alanı ve dip çamuru) izleme noktası belirledi. Belirlenen noktalardan 2. dönem numune alım işlemlerini tamamlayan MESKİ, 3. dönem numune alım işlemlerine ise 17 Temmuz itibariyle başladı. Proje kapsamında çalışmalara devam edecek olan MESKİ, Mersin’in en önemli su kaynakları olan Berdan ve Pamukluk Baraj gölleri havzalarının korunması ile ilgili planlar oluşturmayı da sürdürüyor
MESKİ Genel Müdürlüğü, ‘Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması’ konulu bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda planlar hakkında detaylı bilgiler verilerek; projenin hangi aşamada olduğu, sürecin nasıl devam ettiği ve nasıl bir yol izleneceğiyle ilgili konular görüşüldü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ‘Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması’ kapsamında bir tanıtım toplantısı düzenledi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’e içme ve kullanma suyu temin edilmesi nedeniyle, Berdan ve Pamukluk baraj göllerinin ve gölleri besleyen yeraltı ve yüzeysel su kaynaklarının korunması, kaynakların ve havzaların özelliklerinin bilimsel çalışmalar ile değerlendirilerek koruma alanlarının belirlenmesi, Baraj Gölleri ve Havzalarının su kalitesi ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi maksadıyla; sosyal, ekonomik, fiziki, jeolojik, hidrojeolojik, hidrolojik, hidromorfolojik, ekolojik ve kimyasal özelliklerinin bilimsel verilere dayalı olarak tespit edilmesini içeren ‘Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması’ işini hazırlayarak, gerekli çalışmaları başlattı.

Bu kapsamda Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; kamu ve özel paydaşlar ile havzalara yakın yerleşkelerde bulunan vatandaşlara genel planlamayla ilgili bilgilendirmeler yapılarak, ilerleyen süreçte nasıl bir yol izleneceği ve bu süreçte yapılması gerekenlerle ilgili kapsamlı bilgiler verildi.

MESKİ, Berdan ve Pamukluk Baraj gölleri havzalarının korunması ile ilgili planlar oluşturuyor

MESKİ, havzalara ait su kalitesinin belirlenmesi maksadıyla gerçekleştirdiği arazi çalışmaları neticesinde; Pamukluk Baraj Gölü Havzası’nda 15 adet yüzey suyu, 20 adet yeraltı suyu ve 5 adet baraj gölü havzası (baraj rezervuar alanı ve dip çamuru) izleme noktası, Berdan Baraj Gölü Havzası’nda ise 22 adet yüzey suyu, 20 adet yeraltı suyu ve 6 adet baraj gölü havzası (baraj rezervuar alanı ve dip çamuru) izleme noktası belirledi.

Belirlenen noktalardan 2. dönem numune alım işlemlerini tamamlayan MESKİ, 3. dönem numune alım işlemlerine ise 17 Temmuz itibariyle başladı. Proje kapsamında çalışmalara devam edecek olan MESKİ, Mersin’in en önemli su kaynakları olan Berdan ve Pamukluk Baraj gölleri havzalarının korunması ile ilgili planlar oluşturmayı da sürdürüyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.