halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “KENT TASARIMI VE ZİHİNSEL SAĞLIK” TEMALI PSİKOLOJİ GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 07.03.2024 - 09:50, Güncelleme: 07.03.2024 - 09:50 808+ kez okundu.
 

TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “KENT TASARIMI VE ZİHİNSEL SAĞLIK” TEMALI PSİKOLOJİ GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

Toros Üniversitesi Psikoloji Topluluğu tarafından düzenlenen ve bu yıl "Kent Tasarımı ve Zihinsel Sağlık" temasını işleyen Psikoloji Günleri, 3-4-5 Mart 2024 tarihlerinde Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde gerçekleşti.

Çeşitli uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilen Psikoloji Günleri’nin ilk gününde, "İnsan Yer İlişkisi" konusunda Dr. Öğr. Üyesi Feyruz Usluoğlu'nun, "Afetler Çağında Planlama ve Kentsel Tasarım" konusunda Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Tezer'in, "Çocuk Dostu Kentler: Çocuk Ruh Sağlığı ve Çevre Etkileşimi" konusunda Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman'ın, "Mekan Tutmak" konusunda Doç. Dr. Emrah Keser'in ve "Yersiz Yurtsuz Kimsesiz" konusunda Dr. Agah Aydın'ın sunumları gerçekleştirildi. Uzman konuşmacıların ilgi çekici sunumları ve panellerin yanı sıra düzenlenen atölyeler, katılımcılara kent tasarımının zihinsel sağlık üzerindeki etkilerini anlama ve değerlendirme şansı sağladı. Etkinliğin ikinci gününde, “Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Adli Yaklaşım" konusunda Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Çocuk Dostu Kentler ve Çocuk Hakları” konusunda Av. Burcu Düzen, “Anne Ruh Sağlığı” konusunda DOç. Dr. Burcu Avcıbay Vurgeç, “Kentleşmenin Kadın Ruh Sağlığına Etkisi” konusunda Öğr. Gör. Seval Cüceler, “Kent Tasarımında Neden Agroekoloji” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Selda Dalak, Melike Selin Durmaz Ekenler ve Yasmina Lokmanoğlu, Sürdürülebilir Beslenme ve Zihinsel Sağlık” konusunda Arş. Gör. Uzm. Dyt. Ayşe Gökalp Alp, “Kent ve Çocuk” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Emine Merve Kalınlı sunumlar gerçekleştirildi. Etkinliğin son gününde ise “İklim Değişikliği” konusunda Tema Vakfı’ndan Ali Dönmez, “Kamusal Mekan ve Kullanıcı İlişkisi” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Alkan Korkmaz, Öğr. Gör. Özer Kök, Arş. Gör. Gülçin Gündüz, Arş. Gör. Büşra Orkan, “Kültürel Peyzaj” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Manav, “Zihinsel Sağlıkta Kütüphanelerin Destekleyici Hizmetleri” konusunda Diler Yeter sunumlar gerçekleştirildi. Programın kapanışında ise “Mersin’de Sanat ve Edebiyat” konusunda İçel Sanat Kulübü temsilcisi Baha Akıner, Mersin Sanat ve Edebiyat Dergisi temsilcisi Orhan Özdemir, Sözyüzü Dergisi temsilcisi Erdal Dalgıç ve Mersin Edebiyat Gönüllüleri temsilcisi Mithat Delioğlu katılımcılara hitap etti. Etkinlik, uzman konuşmacıların sürükleyici sunumları ve interaktif etkinliklerin yanı sıra, katılımcılar arasında oluşan etkileşim ve paylaşımlarla da dikkat çekti. Psikoloji Günleri, büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılandı.
Toros Üniversitesi Psikoloji Topluluğu tarafından düzenlenen ve bu yıl "Kent Tasarımı ve Zihinsel Sağlık" temasını işleyen Psikoloji Günleri, 3-4-5 Mart 2024 tarihlerinde Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde gerçekleşti.

Çeşitli uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilen Psikoloji Günleri’nin ilk gününde, "İnsan Yer İlişkisi" konusunda Dr. Öğr. Üyesi Feyruz Usluoğlu'nun, "Afetler Çağında Planlama ve Kentsel Tasarım" konusunda Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Tezer'in, "Çocuk Dostu Kentler: Çocuk Ruh Sağlığı ve Çevre Etkileşimi" konusunda Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman'ın, "Mekan Tutmak" konusunda Doç. Dr. Emrah Keser'in ve "Yersiz Yurtsuz Kimsesiz" konusunda Dr. Agah Aydın'ın sunumları gerçekleştirildi.

Uzman konuşmacıların ilgi çekici sunumları ve panellerin yanı sıra düzenlenen atölyeler, katılımcılara kent tasarımının zihinsel sağlık üzerindeki etkilerini anlama ve değerlendirme şansı sağladı.

Etkinliğin ikinci gününde, “Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Adli Yaklaşım" konusunda Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Çocuk Dostu Kentler ve Çocuk Hakları” konusunda Av. Burcu Düzen, “Anne Ruh Sağlığı” konusunda DOç. Dr. Burcu Avcıbay Vurgeç, “Kentleşmenin Kadın Ruh Sağlığına Etkisi” konusunda Öğr. Gör. Seval Cüceler, “Kent Tasarımında Neden Agroekoloji” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Selda Dalak, Melike Selin Durmaz Ekenler ve Yasmina Lokmanoğlu, Sürdürülebilir Beslenme ve Zihinsel Sağlık” konusunda Arş. Gör. Uzm. Dyt. Ayşe Gökalp Alp, “Kent ve Çocuk” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Emine Merve Kalınlı sunumlar gerçekleştirildi.

Etkinliğin son gününde ise “İklim Değişikliği” konusunda Tema Vakfı’ndan Ali Dönmez, “Kamusal Mekan ve Kullanıcı İlişkisi” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Alkan Korkmaz, Öğr. Gör. Özer Kök, Arş. Gör. Gülçin Gündüz, Arş. Gör. Büşra Orkan, “Kültürel Peyzaj” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Manav, “Zihinsel Sağlıkta Kütüphanelerin Destekleyici Hizmetleri” konusunda Diler Yeter sunumlar gerçekleştirildi. Programın kapanışında ise “Mersin’de Sanat ve Edebiyat” konusunda İçel Sanat Kulübü temsilcisi Baha Akıner, Mersin Sanat ve Edebiyat Dergisi temsilcisi Orhan Özdemir, Sözyüzü Dergisi temsilcisi Erdal Dalgıç ve Mersin Edebiyat Gönüllüleri temsilcisi Mithat Delioğlu katılımcılara hitap etti.

Etkinlik, uzman konuşmacıların sürükleyici sunumları ve interaktif etkinliklerin yanı sıra, katılımcılar arasında oluşan etkileşim ve paylaşımlarla da dikkat çekti. Psikoloji Günleri, büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.