halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ ARASINDA BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA İŞBİRLİKLERİNİ ARTIRMA RAPORUNUN TANITIM TOPLANTISI AB BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 26.01.2024 - 11:08, Güncelleme: 26.01.2024 - 11:08 1232+ kez okundu.
 

TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ ARASINDA BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA İŞBİRLİKLERİNİ ARTIRMA RAPORUNUN TANITIM TOPLANTISI AB BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TBV, TÜBİSAD, TESİD işbirliğinden oluşan Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanında İşbirliklerini Artırma” raporu, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda kamu kurumları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı.

Etkinliğe TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak ve TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu'nun yanı sıra iş dünyasından önemli isimler katıldı. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Dijital Türkiye Platformu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve KPMG Türkiye Başkanı Murat Alsan'ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıda, Dijital Türkiye Platformu tarafından raporun temel bulguları kamuoyu ile paylaşılarak, kamu kurum ve kuruluşları ile bilgi ve iletişim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı. Açılış konuşmasında rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Bozay, çağımızda dijital dönüşümün en önemli olgulardan biri haline geldiğini, bu alanda ülkemiz ve AB'nin ortak çıkarlara sahip olduğunu belirterek, ülkemizin dijitalleşme alanındaki öncelikleri, hedefleri ve ihtiyaçları doğrultusunda AB'yle işbirliğinin geliştirilmesi çağrısında bulundu. Büyükelçi Bozay, raporun ülkemizde ve AB'de dijitalleşme alanındaki mevcut durumu ve potansiyel işbirliği alanlarına yönelik tavsiyeleri ortaya koyarak, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek çalışmalarla ilgili önemli bir referans kaynağı olacağını belirtti. Öte yandan, Türkiye ile AB arasında dijitalleşme konusundaki en önemli işbirliği araçlarının başında AB Programlarının geldiğine değinen Büyükelçi Bozay, programların genel koordinasyonundan ve ülkemiz performansının artırılmasından sorumlu AB Başkanlığının dijitalleşme alanındaki fırsatlardan azami seviyede faydalanılması için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.   Kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği önemli Dijital Türkiye Platformu adına konuşan Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Dijital Türkiye Platformu'nun Türkiye'nin uluslararası işbirliklerini artırma isteği ve gereksinimini göz önüne alarak bu raporu tamamladığını belirtti. Raporun sadece öneri değil, uygulama modeli de sunduğunu ifade eden Eczacıbaşı, dijitalleşme alanında kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğinin önemini vurguladı.  KPMG Türkiye Başkanı Murat Alsan ise yaptığı konuşmada, raporun bilgi ve iletişim sinerjisini nasıl artırabileceğine dair önemli bilgiler ortaya koyduğunu ve raporda yer alan aksiyon önerilerinin hayata geçirilmesi ile AB-Türkiye işbirliğinin daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti. Raporun tamamına ulaşmak tıklayın
TBV, TÜBİSAD, TESİD işbirliğinden oluşan Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanında İşbirliklerini Artırma” raporu, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda kamu kurumları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı.

Etkinliğe TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak ve TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu'nun yanı sıra iş dünyasından önemli isimler katıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Dijital Türkiye Platformu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve KPMG Türkiye Başkanı Murat Alsan'ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıda, Dijital Türkiye Platformu tarafından raporun temel bulguları kamuoyu ile paylaşılarak, kamu kurum ve kuruluşları ile bilgi ve iletişim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı.

Açılış konuşmasında rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Bozay, çağımızda dijital dönüşümün en önemli olgulardan biri haline geldiğini, bu alanda ülkemiz ve AB'nin ortak çıkarlara sahip olduğunu belirterek, ülkemizin dijitalleşme alanındaki öncelikleri, hedefleri ve ihtiyaçları doğrultusunda AB'yle işbirliğinin geliştirilmesi çağrısında bulundu. Büyükelçi Bozay, raporun ülkemizde ve AB'de dijitalleşme alanındaki mevcut durumu ve potansiyel işbirliği alanlarına yönelik tavsiyeleri ortaya koyarak, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek çalışmalarla ilgili önemli bir referans kaynağı olacağını belirtti. Öte yandan, Türkiye ile AB arasında dijitalleşme konusundaki en önemli işbirliği araçlarının başında AB Programlarının geldiğine değinen Büyükelçi Bozay, programların genel koordinasyonundan ve ülkemiz performansının artırılmasından sorumlu AB Başkanlığının dijitalleşme alanındaki fırsatlardan azami seviyede faydalanılması için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.  

Kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği önemli
Dijital Türkiye Platformu adına konuşan Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Dijital Türkiye Platformu'nun Türkiye'nin uluslararası işbirliklerini artırma isteği ve gereksinimini göz önüne alarak bu raporu tamamladığını belirtti. Raporun sadece öneri değil, uygulama modeli de sunduğunu ifade eden Eczacıbaşı, dijitalleşme alanında kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğinin önemini vurguladı. 
KPMG Türkiye Başkanı Murat Alsan ise yaptığı konuşmada, raporun bilgi ve iletişim sinerjisini nasıl artırabileceğine dair önemli bilgiler ortaya koyduğunu ve raporda yer alan aksiyon önerilerinin hayata geçirilmesi ile AB-Türkiye işbirliğinin daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti.
Raporun tamamına ulaşmak tıklayın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.