halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL FAS’TA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 16.02.2024 - 14:46, Güncelleme: 16.02.2024 - 14:46 1095+ kez okundu.
 

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL FAS’TA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi (AIBPA) Zirvesi’ne katılarak Türkiye’yi temsil etti.

Uysal, ekonomik ve mali konular, sosyal işler ile eğitim komitesi toplantısında söz alarak uluslararası öğrencilerin ülke ekonomisi ve tanıtımı noktasındaki önemini dile getirdi. Akdeniz’de iş birliğinin güçlendirilmesini amaçlayan Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Zirvesi bu yıl Fas’ın başkenti Rabat’ta gerçekleştirildi. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da zirveye katılarak hem eğitim hem de enerji ve su komitelerinde söz aldı. Akdeniz’e sınırı olan ülkelerden öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmesinin, ülkenin tanınırlığı açısından değerli olduğunu anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi; “Biz özellikle Akdeniz’e sınırı olan ülkelerden öğrenci alabiliyoruz. Gerektiğinde de Avrupa’ya bir hat olarak İstanbul’u kullanıyoruz. Öğrencilerimiz, her şeyden önemlisi mezun olduklarında ülkelerine geri gittiklerinde Türkiye’yi ve dünyayı çok iyi tanıtıyor. Bunun için birlikte yaptığımız toplantılara mezun olan öğrencileri de dahil edip onların da bu iyi dostluğu nesilden nesile aktarmasını öneriyorum.” Enerji ve su komitesinde de değerlendirmelerde bulunan MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal dünya genelinde yönelinen yenilenebilir enerjinin rolüne dikkat çekti. MHP’li Uysal “Yenilenebilir enerji kaynaklarına ve depolama yatırımlarına hem ülkemizden hem de dünyadan yoğun ilgi var. İklim değişikliği mücadelemizde de oldukça öneme sahip. Doğa dostu, yeşil enerji de ön planda tutularak çalışmalar yapılmalı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında yenilenebilir enerji sektöründe uluslararası bir yatırım atağımız olacak. Diğer taraftan kıyılarımızın ve deniz ekosistemimizin kirlilikten korunması için eskisinden de çok çalışacak denizlerimizi tertemiz tutacağız. Su kaynaklarımızı doğru ve verimli kullanabilmek adına da toplumu bilinçlendirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi (AIBPA) Zirvesi’ne katılarak Türkiye’yi temsil etti.

Uysal, ekonomik ve mali konular, sosyal işler ile eğitim komitesi toplantısında söz alarak uluslararası öğrencilerin ülke ekonomisi ve tanıtımı noktasındaki önemini dile getirdi.

Akdeniz’de iş birliğinin güçlendirilmesini amaçlayan Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Zirvesi bu yıl Fas’ın başkenti Rabat’ta gerçekleştirildi. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da zirveye katılarak hem eğitim hem de enerji ve su komitelerinde söz aldı.

Akdeniz’e sınırı olan ülkelerden öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmesinin, ülkenin tanınırlığı açısından değerli olduğunu anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi;

“Biz özellikle Akdeniz’e sınırı olan ülkelerden öğrenci alabiliyoruz. Gerektiğinde de Avrupa’ya bir hat olarak İstanbul’u kullanıyoruz. Öğrencilerimiz, her şeyden önemlisi mezun olduklarında ülkelerine geri gittiklerinde Türkiye’yi ve dünyayı çok iyi tanıtıyor. Bunun için birlikte yaptığımız toplantılara mezun olan öğrencileri de dahil edip onların da bu iyi dostluğu nesilden nesile aktarmasını öneriyorum.”

Enerji ve su komitesinde de değerlendirmelerde bulunan MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal dünya genelinde yönelinen yenilenebilir enerjinin rolüne dikkat çekti.

MHP’li Uysal “Yenilenebilir enerji kaynaklarına ve depolama yatırımlarına hem ülkemizden hem de dünyadan yoğun ilgi var. İklim değişikliği mücadelemizde de oldukça öneme sahip. Doğa dostu, yeşil enerji de ön planda tutularak çalışmalar yapılmalı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında yenilenebilir enerji sektöründe uluslararası bir yatırım atağımız olacak. Diğer taraftan kıyılarımızın ve deniz ekosistemimizin kirlilikten korunması için eskisinden de çok çalışacak denizlerimizi tertemiz tutacağız. Su kaynaklarımızı doğru ve verimli kullanabilmek adına da toplumu bilinçlendirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.