halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

İZ BIRAKANLAR MÜZESİ BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 22.01.2024 - 17:55, Güncelleme: 22.01.2024 - 17:55 1160+ kez okundu.
 

İZ BIRAKANLAR MÜZESİ BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Akdeniz Belediyesi’nin Mersin’e kazandırdığı ‘İz Bırakanlar Müzesi’, açıldığı günden bugüne binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Kentin uzak ve yakın tarihine derin bir yolculuk sunan müze, 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanıyor.

Mersin Valiliği’nin destekleri ile 2 yıl önce açılan İz Bırakanlar Müzesi, kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline geldi. Tamamen yenilenen tarihi bir Mersin evinin restore edilip dönüştürülmesiyle kentte kazandırılan müze, bugüne kadar binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Kentin uzak ve yakın tarihinin yanı sıra, kente iz bırakmış siyaset, sanat, spor ve basın camiasından tarihi şahsiyetleri görme ve tanıma fırsatı bulunan müze, gezen herkesin büyük beğenisini kazanıyor. Özellikle öğrenciler planlanan programlarla müzeyi gezdirilerek, kentin tarihiyle ilgili bilgiler alıyor. “Burası çok güzel bir müze haline dönüştürülmüş” Müzeyi gezen Feride Ayçiçek, uzun yıllardır Mersin’de yaşadığını ancak böyle güzel yerlerin daha önce olmadığını söyledi. Müzeyi çok beğendiğini vurgulayan Ayçiçek, “Ben Mersin’de böyle yerlerin daha fazla çoğalmasını istiyorum. Özellikle kent merkezinde çok güzel eski evlerimiz var ama bunların çoğu atıl durumda duruyor. İşte burası çok güzel bir müze haline dönüştürülmüş. Gerçekten çok güzel olmuş. Herkesin eline, emeğine sağlık. Bizim il dışından misafirlerimiz geldiği zaman merkezde böyle götüreceğimiz çok yer yok. Bu gibi yerler çoğalırsa bizde misafirlerimizi gezdirebilir, kentle ilgili daha güzel bilgiler verebiliriz” dedi. “Burada birçok şey gördüm, öğrendim” Müzeyi gezen öğrencilerden Batı Yılmaz Basuk da İz Bıkanlar Müzesi’ni ilk kez geldiğini belirterek, “Önceden görmediğim birçok şeyi gördüm, öğrendim. Burayı gezdiğim için çok mutluyum. Herkes buraya gelip, görmeli. Çok güzel bir müze olmuş” ifadelerini kullandı. Öğrenci Buğlem Fındık ise müzeyi ilk kez gezdiğini dile getirerek, “Burada çok güzel bilgiler aldık. Kentimizde yaşayan ve tarihe damga vuran birçok büyüğümüzü görme imkanımız oldu. Atatürk’ün Mersin ziyaretinde nereleri gezdiğini öğrendik. Burayı gezerken kendimi çok mutlu hissettim” şeklinde konuştu. “Buradan herkes memnun ve mutlu ayrılıyor” Müze sorumlusu Fatma Toklu, müzenin açıldığı günden itibaren çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını dile getirdi. Müzede Mersin’in eski ve yakın tarihiyle ilgili birçok bilginin olduğunun altını çizen Toklu, “Müzemize açıldığı günden beri her gün ziyaretçi mutlaka geliyor. Okullarımızdaki öğrenciler belirli periyotlarla ziyarete geliyor. Hatta başka illerden ve yurt dışından vatandaşlarımız geliyor. Burayı gezen herkes buradan memnun ve mutlu ayrılıyor. Mersinliler özellikle ‘Mersinli olmaktan gurur’ duyuyoruz diyor. Burayı gezenlerin birçoğu da öğrendikleri bilgileri ilk kez duyduklarını ifade ediyor. Gerçekten insanlar buraya girdikten sonra bir şeyler öğreniyor, bir şeyler görüyor. Bazıları da tanıdıklarını buluyor. Belediyemize, belediye başkanımıza teşekkürlerini sunuyorlar. Ziyaret sonunda da anı defterine düşüncelerini yazıp, buradan memnun bir şekilde ayrılıyorlar” diye konuştu.
Akdeniz Belediyesi’nin Mersin’e kazandırdığı ‘İz Bırakanlar Müzesi’, açıldığı günden bugüne binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Kentin uzak ve yakın tarihine derin bir yolculuk sunan müze, 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanıyor.

Mersin Valiliği’nin destekleri ile 2 yıl önce açılan İz Bırakanlar Müzesi, kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline geldi. Tamamen yenilenen tarihi bir Mersin evinin restore edilip dönüştürülmesiyle kentte kazandırılan müze, bugüne kadar binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Kentin uzak ve yakın tarihinin yanı sıra, kente iz bırakmış siyaset, sanat, spor ve basın camiasından tarihi şahsiyetleri görme ve tanıma fırsatı bulunan müze, gezen herkesin büyük beğenisini kazanıyor. Özellikle öğrenciler planlanan programlarla müzeyi gezdirilerek, kentin tarihiyle ilgili bilgiler alıyor.

“Burası çok güzel bir müze haline dönüştürülmüş”

Müzeyi gezen Feride Ayçiçek, uzun yıllardır Mersin’de yaşadığını ancak böyle güzel yerlerin daha önce olmadığını söyledi. Müzeyi çok beğendiğini vurgulayan Ayçiçek, “Ben Mersin’de böyle yerlerin daha fazla çoğalmasını istiyorum. Özellikle kent merkezinde çok güzel eski evlerimiz var ama bunların çoğu atıl durumda duruyor. İşte burası çok güzel bir müze haline dönüştürülmüş. Gerçekten çok güzel olmuş. Herkesin eline, emeğine sağlık. Bizim il dışından misafirlerimiz geldiği zaman merkezde böyle götüreceğimiz çok yer yok. Bu gibi yerler çoğalırsa bizde misafirlerimizi gezdirebilir, kentle ilgili daha güzel bilgiler verebiliriz” dedi.

“Burada birçok şey gördüm, öğrendim”

Müzeyi gezen öğrencilerden Batı Yılmaz Basuk da İz Bıkanlar Müzesi’ni ilk kez geldiğini belirterek, “Önceden görmediğim birçok şeyi gördüm, öğrendim. Burayı gezdiğim için çok mutluyum. Herkes buraya gelip, görmeli. Çok güzel bir müze olmuş” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Buğlem Fındık ise müzeyi ilk kez gezdiğini dile getirerek, “Burada çok güzel bilgiler aldık. Kentimizde yaşayan ve tarihe damga vuran birçok büyüğümüzü görme imkanımız oldu. Atatürk’ün Mersin ziyaretinde nereleri gezdiğini öğrendik. Burayı gezerken kendimi çok mutlu hissettim” şeklinde konuştu.

“Buradan herkes memnun ve mutlu ayrılıyor”

Müze sorumlusu Fatma Toklu, müzenin açıldığı günden itibaren çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını dile getirdi. Müzede Mersin’in eski ve yakın tarihiyle ilgili birçok bilginin olduğunun altını çizen Toklu, “Müzemize açıldığı günden beri her gün ziyaretçi mutlaka geliyor. Okullarımızdaki öğrenciler belirli periyotlarla ziyarete geliyor. Hatta başka illerden ve yurt dışından vatandaşlarımız geliyor. Burayı gezen herkes buradan memnun ve mutlu ayrılıyor. Mersinliler özellikle ‘Mersinli olmaktan gurur’ duyuyoruz diyor. Burayı gezenlerin birçoğu da öğrendikleri bilgileri ilk kez duyduklarını ifade ediyor. Gerçekten insanlar buraya girdikten sonra bir şeyler öğreniyor, bir şeyler görüyor. Bazıları da tanıdıklarını buluyor. Belediyemize, belediye başkanımıza teşekkürlerini sunuyorlar. Ziyaret sonunda da anı defterine düşüncelerini yazıp, buradan memnun bir şekilde ayrılıyorlar” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.