halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TADEKA’DA TARSUS’UN TARİHİNE IŞIK TUTAN SÖYLEŞİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 06.01.2024 - 11:25, Güncelleme: 06.01.2024 - 11:25 1512+ kez okundu.
 

TADEKA’DA TARSUS’UN TARİHİNE IŞIK TUTAN SÖYLEŞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki TADEKA’da tarihe ışık tutan çalışmalar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus’la ilgili araştırma ve inceleme eseleri bulunan Hikmet Öz’ün konuşmacı olarak katıldığı ve Tarsus tarihinin ele alındığı ‘Tarih, Kültür ve Sanat Sohbeti’ etkinliği gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nda (TADEKA) tarihe ışık tutan çalışmalar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus’la ilgili araştırma ve inceleme eserleri bulunan Tarsuslu yazar Hikmet Öz’ün konuşmacı olarak katıldığı ‘Tarih, Kültür ve Sanat Sohbeti’ etkinliği gerçekleştirildi. Mitolojik Şahmeran figürü ile ilgili yaptığı mozaik eserleriyle de tanınan Hikmet Öz, kendisinin araştırmaları ve derlemeleri ile basılan kitapları; ‘Bilinmeyen Tarsus’, ‘Atatürk Tarsus’ta’,  ‘Tarsus Tarihi’, ‘İnançların Kucaklaştığı Kent Tarsus’ ve ‘Yakın Tarihte Tarsus’tan derlediği eşsiz bilgileri, katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Herkesin ilgi ile dinlediği söyleşide Hikmet Öz, Tarsus’un binlerce yıllık geçmişinden başlayarak, yakın zamana uzanan tarihinden ve özellikle kentte binlerce yıldır ayakta kalan tarihi mekânların özelliklerinden bahsetti. Öz: “Tarsus’un tarihini ve bilinmeyen yönlerini ele aldım” Söyleşi sonrası katılımcıların sorularını yanıtlayan yazar Hikmet Öz, Tarsus tarihi üzerine uzun yıllardır çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, “Bu söyleşimde Tarsus’un bilinmeyen yönlerini Tarsuslulara sundum. Bu konuları, Tarsus’ta zaman zaman anlatıyorum. Hatta dinleyen, izleyen birçok kişi bir daha geliyor ve izliyor. Çünkü konunun pekişmesi, oturması gerekiyor” dedi. Araştırmalarını pek çok insana da sunduğunu aktaran Öz, “Katılımcılarımız, benim sunumumla birlikte, ‘Tarsus’la ilgili neler varmış, neler öğrenmemiz gerekiyormuş’ diyerek şaşırıyorlar. Yani benim bu çalışmam insanlar için de ilgi çekici bir sunum oluyor” diye konuştu.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki TADEKA’da tarihe ışık tutan çalışmalar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus’la ilgili araştırma ve inceleme eseleri bulunan Hikmet Öz’ün konuşmacı olarak katıldığı ve Tarsus tarihinin ele alındığı ‘Tarih, Kültür ve Sanat Sohbeti’ etkinliği gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nda (TADEKA) tarihe ışık tutan çalışmalar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus’la ilgili araştırma ve inceleme eserleri bulunan Tarsuslu yazar Hikmet Öz’ün konuşmacı olarak katıldığı ‘Tarih, Kültür ve Sanat Sohbeti’ etkinliği gerçekleştirildi.

Mitolojik Şahmeran figürü ile ilgili yaptığı mozaik eserleriyle de tanınan Hikmet Öz, kendisinin araştırmaları ve derlemeleri ile basılan kitapları; ‘Bilinmeyen Tarsus’‘Atatürk Tarsus’ta’,  Tarsus Tarihi’‘İnançların Kucaklaştığı Kent Tarsus’ ve ‘Yakın Tarihte Tarsus’tan derlediği eşsiz bilgileri, katılımcılarla paylaştı.

Etkinlikte; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Herkesin ilgi ile dinlediği söyleşide Hikmet Öz, Tarsus’un binlerce yıllık geçmişinden başlayarak, yakın zamana uzanan tarihinden ve özellikle kentte binlerce yıldır ayakta kalan tarihi mekânların özelliklerinden bahsetti.

Öz: “Tarsus’un tarihini ve bilinmeyen yönlerini ele aldım”

Söyleşi sonrası katılımcıların sorularını yanıtlayan yazar Hikmet Öz, Tarsus tarihi üzerine uzun yıllardır çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, “Bu söyleşimde Tarsus’un bilinmeyen yönlerini Tarsuslulara sundum. Bu konuları, Tarsus’ta zaman zaman anlatıyorum. Hatta dinleyen, izleyen birçok kişi bir daha geliyor ve izliyor. Çünkü konunun pekişmesi, oturması gerekiyor” dedi. Araştırmalarını pek çok insana da sunduğunu aktaran Öz, “Katılımcılarımız, benim sunumumla birlikte, ‘Tarsus’la ilgili neler varmış, neler öğrenmemiz gerekiyormuş’ diyerek şaşırıyorlar. Yani benim bu çalışmam insanlar için de ilgi çekici bir sunum oluyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.