halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN EMNİYETİNDEN FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İNLERİNE OPERASYON

Asayiş (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 26.10.2023 - 09:31, Güncelleme: 26.10.2023 - 09:33 5335+ kez okundu.
 

MERSİN EMNİYETİNDEN FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İNLERİNE OPERASYON

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, aralarında Fethullahçı Terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

"Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerin de olduğu, 7 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla, ilimizde eş zamanlı olarak 150 polisin katılımıyla drone destekli operasyon yapıldı. Haklarında yakalama/ikamet araması verilen; A.U. , F.Ş. , H.Y. , S.B. , S.A. , M.F.H. , M. Y. isimli (7) şüpheli şahsa yönelik olmakla birlikte operasyonun hedefindeki diğer şüpheliler arasında: Terör örgütünün güncel yapılanmasında sorumlu düzeyde kişilerin bulunduğu, bu kişilerin örgütün yurt dışından gönderdiği parayı temin ederek yurt içinden faaliyet gösteren mensuplara ulaştırdıkları ve böylelikle örgüt faaliyetlerinin finansmanını sağladıkları, ayrıca daha önce örgüt üyeliğinden işlem görmüş esnaflardan, deprem yardımı adı altında para toplayarak, cezaevinden yeni çıkmış örgüt üyelerine maddi destek sağladıkları, özellikle geçmişte örgütün eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan şahısların yurt dışına çıkışlarını finanse ettikleri ve bu şahıslara referans olarak örgütün yurt dışı yapılanmasındaki okullarda işe girmelerini sağladıkları anlaşılmıştır. Terör Örgütü Üyeliğinden aranan şahısları gaygubet evlerinde sakladıkları, yine bu şahısları illegal yollardan yurtdışına kaçırdıkları anlaşılmıştır. Yapılan operasyon neticesinde çok sayıda materyal ele geçirildi. 7 şahıs gözaltına alındı, 4’ü serbest bırakılırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, aralarında Fethullahçı Terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

"Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerin de olduğu, 7 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla, ilimizde eş zamanlı olarak 150 polisin katılımıyla drone destekli operasyon yapıldı.

Haklarında yakalama/ikamet araması verilen; A.U. , F.Ş. , H.Y. , S.B. , S.A. , M.F.H. , M. Y. isimli (7) şüpheli şahsa yönelik olmakla birlikte operasyonun hedefindeki diğer şüpheliler arasında: Terör örgütünün güncel yapılanmasında sorumlu düzeyde kişilerin bulunduğu, bu kişilerin örgütün yurt dışından gönderdiği parayı temin ederek yurt içinden faaliyet gösteren mensuplara ulaştırdıkları ve böylelikle örgüt faaliyetlerinin finansmanını sağladıkları, ayrıca daha önce örgüt üyeliğinden işlem görmüş esnaflardan, deprem yardımı adı altında para toplayarak, cezaevinden yeni çıkmış örgüt üyelerine maddi destek sağladıkları, özellikle geçmişte örgütün eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan şahısların yurt dışına çıkışlarını finanse ettikleri ve bu şahıslara referans olarak örgütün yurt dışı yapılanmasındaki okullarda işe girmelerini sağladıkları anlaşılmıştır. Terör Örgütü Üyeliğinden aranan şahısları gaygubet evlerinde sakladıkları, yine bu şahısları illegal yollardan yurtdışına kaçırdıkları anlaşılmıştır.

Yapılan operasyon neticesinde çok sayıda materyal ele geçirildi. 7 şahıs gözaltına alındı, 4’ü serbest bırakılırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.