halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAŞKAN SARI, " 5 BİN LİRA İKRAMİYE ÇALIŞAN ESNAFA DA VERİLMELİ"

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 17.11.2023 - 22:38, Güncelleme: 17.11.2023 - 22:38 1215+ kez okundu.
 

BAŞKAN SARI, " 5 BİN LİRA İKRAMİYE ÇALIŞAN ESNAFA DA VERİLMELİ"

Başkan Sarı, “Çalışan emekli esnafımız 5 bin liralık ikramiyeden mahrum edilmemeli”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemince Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden emekli maaşı ile geçinemediği için kendi nam ve hesabına çalışmasını sürdüren esnaf ve sanatkarların da yararlanmasının önünün açılmasını beklediklerini söyledi. Başkan Sarı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemince 7464 sayılı Kanunla emekli olanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verilmesinin karara bağlandığını belirterek, “ Ancak söz konusu ikramiyeden kendi nam ve hesabını çalışmaya devam eden esnaf ve sanatkarlarımız mahrum bırakılmıştır. Bugün emekli olan esnafımızın büyük bölümü ortalama 7 bin 500 TL maaş almaktadır. Bu maaşla geçinemeyen esnafımız kendi nam ve hesabına çalışmayı zorunlu olarak sürdürmektedir” dedi. Esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunun altını çizen Başkan Sarı, “ Kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarlarımız, vergisini ödeyerek, istihdam yaratarak, devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getirmektedir. Ancak günümüzde emekli bir esnaf ortalama 7500 Tl maaş almaktadır. Bu maaşla geçinemeyen esnafımın ekmek teknesini yürütmek için zorunlu olarak işini devam ettirmektedir. Kendi nam ve hesabına çalışmaya devam eden emekli esnafımız yine bu süreç içerisinde devletine karşı vergisini ödemeye, istihdama katkı sunmaya devam etmektedir. Geçinememesinden kaynaklı ayakta durmaya çalışan emekli esnaf ve sanatkarlarımızın Cumhuriyetimizin 100 yılı nedeniyle verilen 5 bin liralık ikramiyeden mahrum bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan çalışan emeklimizin feryadına kulak vermesini umut ediyoruz” diye konuştu.
Başkan Sarı, “Çalışan emekli esnafımız 5 bin liralık ikramiyeden mahrum edilmemeli”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemince Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden emekli maaşı ile geçinemediği için kendi nam ve hesabına çalışmasını sürdüren esnaf ve sanatkarların da yararlanmasının önünün açılmasını beklediklerini söyledi.

Başkan Sarı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemince 7464 sayılı Kanunla emekli olanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verilmesinin karara bağlandığını belirterek, “ Ancak söz konusu ikramiyeden kendi nam ve hesabını çalışmaya devam eden esnaf ve sanatkarlarımız mahrum bırakılmıştır. Bugün emekli olan esnafımızın büyük bölümü ortalama 7 bin 500 TL maaş almaktadır. Bu maaşla geçinemeyen esnafımız kendi nam ve hesabına çalışmayı zorunlu olarak sürdürmektedir” dedi.

Esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunun altını çizen Başkan Sarı, “ Kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarlarımız, vergisini ödeyerek, istihdam yaratarak, devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getirmektedir. Ancak günümüzde emekli bir esnaf ortalama 7500 Tl maaş almaktadır. Bu maaşla geçinemeyen esnafımın ekmek teknesini yürütmek için zorunlu olarak işini devam ettirmektedir. Kendi nam ve hesabına çalışmaya devam eden emekli esnafımız yine bu süreç içerisinde devletine karşı vergisini ödemeye, istihdama katkı sunmaya devam etmektedir. Geçinememesinden kaynaklı ayakta durmaya çalışan emekli esnaf ve sanatkarlarımızın Cumhuriyetimizin 100 yılı nedeniyle verilen 5 bin liralık ikramiyeden mahrum bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan çalışan emeklimizin feryadına kulak vermesini umut ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.