halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 23.11.2023 - 13:05, Güncelleme: 23.11.2023 - 13:05 932+ kez okundu.
 

MERSİN’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Mersin Valiliği öncülüğünde, Akdeniz Belediyesi, Toroslar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından; “25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında, kadınlara yönelik her türlü şiddete son vermek, bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleşti.

“Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” mottosu ve “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” sloganı ile Ulu Cami’den Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan yürüyüşe, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Belediyesi Başkanvekili Aydın Egin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın eşi Behiye Gültak, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bürokratlar, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri ile yüzlerce kadın katıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesindeki kitlesel yürüyüş boyunca kadınlar, “Kadının Özgürlüğü Toplumun Özgürlüğüdür”, “Dünyada Her Şey Kadının Eseridir”, “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” ve “Hiç Kimse İstemediği Biriyle Zorla Evlendirilemez”, “Cinsel Haklar İnsan Hakkıdır” yazılı dövizler taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından meydanı dolduran her yaş ve kesimden vatandaşa hitap eden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, sıfır tolerans ile yaklaştığımız, asla kabul etmeyip mücadele ettiğimiz bir konu. Ülkemizde 2006 yılında kadına yönelik şiddete karşı ulusal eylem planı yayınlanmış, birinci eylem planı kapsamında 2010 yılına kadar çalışmalar devam etmiş. 2012-2016 yılları arasında ikinci eylem planı, 2016-2020 yılları arasında da üçüncü eylem planı yürürlüğe konulmuştur” dedi. “Kadına saygıyı, hürmeti önceleyen bir inancın temsilcileriyiz” “Amacımız, kadına yönelik şiddeti tamamen sıfırlamak” diyen Vali Pehlivan; “Şiddet tamamen sıfırlandığı gün asıl memnuniyeti o zaman hep birlikte yaşayacağız. İlgili kurum, kuruluş ve bakanlıklarımızın desteği, toplumumuzun tüm kesimlerinin iştirakiyle, bu konudaki çalışmalar ‘şiddeti sıfırlama’ hedefiyle kesintisiz devam ediyor. Şiddet konusu, inancımızda, kültürümüzde, medeniyet değerlerimizde de dışlanan bir konudur. Kadına saygıyı, hürmeti önceleyen, ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ diyen bir inancın, aynı minvalde; ‘yaratılanı severiz, yaratandan ötürü” anlayışına haiz bir inancın temsilcileriyiz. Devlet geleneğimizde de tarih boyunca kurmuş olduğumuz, başta 16 büyük devletimiz olmak üzere, kadının söz sahibi olduğunu biliyor, tarihsel kayıtlardan da bunu anlıyoruz. “Medeniyet yürüyüşünde kadınların büyük rolü var” Vali Pehlivan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyetin ilanından hemen sonra kadınlara tanınan haklarda da büyük ilerlemeler olduğunu kaydederek; “Dünyada kendine medeni diyen ülkelerde çok daha uzun yıllar sonra bu hak verilmişken, ülkemizde ise 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bizler, kadınıyla, erkeğiyle, genci yaşlısıyla bir bütünüz, aileyiz ve ailelerimizin güçlü olması sayesinde toplum, millet ve devlet olarak çok daha güçlüyüz. Bu medeniyet yürüyüşümüzde de kadınlarımızın çok büyük bir rolü ve emeği var” ifadelerini kullandı.
Mersin Valiliği öncülüğünde, Akdeniz Belediyesi, Toroslar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından; “25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında, kadınlara yönelik her türlü şiddete son vermek, bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleşti.

“Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” mottosu ve “ Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” sloganı ile Ulu Cami’den Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan yürüyüşe, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Belediyesi Başkanvekili Aydın Egin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın eşi Behiye Gültak, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bürokratlar, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri ile yüzlerce kadın katıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesindeki kitlesel yürüyüş boyunca kadınlar, “Kadının Özgürlüğü Toplumun Özgürlüğüdür”, “Dünyada Her Şey Kadının Eseridir”, “ Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” ve “Hiç Kimse İstemediği Biriyle Zorla Evlendirilemez”, “Cinsel Haklar İnsan Hakkıdır” yazılı dövizler taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından meydanı dolduran her yaş ve kesimden vatandaşa hitap eden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, sıfır tolerans ile yaklaştığımız, asla kabul etmeyip mücadele ettiğimiz bir konu. Ülkemizde 2006 yılında kadına yönelik şiddete karşı ulusal eylem planı yayınlanmış, birinci eylem planı kapsamında 2010 yılına kadar çalışmalar devam etmiş. 2012-2016 yılları arasında ikinci eylem planı, 2016-2020 yılları arasında da üçüncü eylem planı yürürlüğe konulmuştur” dedi.

“Kadına saygıyı, hürmeti önceleyen bir inancın temsilcileriyiz”

“Amacımız, kadına yönelik şiddeti tamamen sıfırlamak” diyen Vali Pehlivan; “Şiddet tamamen sıfırlandığı gün asıl memnuniyeti o zaman hep birlikte yaşayacağız. İlgili kurum, kuruluş ve bakanlıklarımızın desteği, toplumumuzun tüm kesimlerinin iştirakiyle, bu konudaki çalışmalar ‘şiddeti sıfırlama’ hedefiyle kesintisiz devam ediyor. Şiddet konusu, inancımızda, kültürümüzde, medeniyet değerlerimizde de dışlanan bir konudur. Kadına saygıyı, hürmeti önceleyen, ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ diyen bir inancın, aynı minvalde; ‘yaratılanı severiz, yaratandan ötürü” anlayışına haiz bir inancın temsilcileriyiz. Devlet geleneğimizde de tarih boyunca kurmuş olduğumuz, başta 16 büyük devletimiz olmak üzere, kadının söz sahibi olduğunu biliyor, tarihsel kayıtlardan da bunu anlıyoruz.

“Medeniyet yürüyüşünde kadınların büyük rolü var”

Vali Pehlivan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyetin ilanından hemen sonra kadınlara tanınan haklarda da büyük ilerlemeler olduğunu kaydederek; “Dünyada kendine medeni diyen ülkelerde çok daha uzun yıllar sonra bu hak verilmişken, ülkemizde ise 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bizler, kadınıyla, erkeğiyle, genci yaşlısıyla bir bütünüz, aileyiz ve ailelerimizin güçlü olması sayesinde toplum, millet ve devlet olarak çok daha güçlüyüz. Bu medeniyet yürüyüşümüzde de kadınlarımızın çok büyük bir rolü ve emeği var” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.