halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

KOMBİYİ TASARRUFLU KULLANMANIN YOLLARI

Yaşam (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 17.01.2024 - 13:19, Güncelleme: 17.01.2024 - 13:19 9123+ kez okundu.
 

KOMBİYİ TASARRUFLU KULLANMANIN YOLLARI

Ev ve ofislerde hem ısınmak hem de sıcak su ihtiyacını gidermek için en çok tercih edilen ürünlerin başında kombiler, doğru yöntemlerle kullanıldığında bütçe dostu olabiliyor. Alarko Carrier Isıtma Ürün Yöneticisi Başak Dere, tasarruflu kombi kullanımının püf noktalarını anlattı.

Kış mevsiminde kullanım sıklığı artan kombilerde hem yakıt tasarrufu sağlamak hem de yüksek faturaların önüne geçebilmek için tavsiyelerde bulunan Alarko Carrier Isıtma Ürün Yöneticisi Başak Dere, kombileri sürekli açıp kapatmamak gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kış aylarında kombiyi ekonomik kullanmak isteyenler için birinci yöntem cihazı sürekli açıp kapatmamaktır. Pek çok kombi kullanıcısının en sık yaptığı hata, evden çıkarken kombiyi kapatmak, gelince de açmaktır. Oysa tasarruflu bir kullanım için kombiyi açık ve düşük bir ayarda bırakmak en verimli yöntemdir. Elbette ki uzun süre evde olmayacağınız zaman kombiyi kapatabilirsiniz. Yakıt tasarrufu için ayrıca mutlaka binalara ve dairelere izolasyon yaptırılması gerekir. Eğer dış cephe yalıtım imkânı yoksa, radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları koymak önemli derecede tasarruf sağlayabilir.”  Perdelerin kapatılması tasarruf sağlar  Oda termostatı kullanmanın soğuk günlerde yakıt tasarrufu sağlamak için uygun bir yöntem olabileceğini ifade eden Dere, “Oda termostatı kullanarak, her 1 derece farkta %6 tasarruf sağlanabilir. Panel radyatörlerin reglaj ayarı kontrol edilebilir. Ayrıca gece yatarken perdelerin kapatılması da ısı kaybını azaltacağından kombiden alınan ısı kazancının, mahalde daha verimli kullanımını sağlayacaktır. Kombi kullanımı ile ilgili bilinmesi gereken noktalardan biri de sıcak havalarda ayarının düşürülmesi gerektiğidir. Sıcak havalarda kombinin ayarını düşürerek tasarruf sağlanabilir. Ayrıca, kombi bakımı düzenli olarak yaptırılmalıdır. Tüm bunlara ek olarak; panel radyatörlerin temizliği düzenli yaptırılmalı, peteklerin etrafı veya üstü herhangi bir şeyle kapatılmamalı, gece ayar kısılmalı ve sıcak su ayarı musluktan değil kombiden yapılmalıdır” dedi.
Ev ve ofislerde hem ısınmak hem de sıcak su ihtiyacını gidermek için en çok tercih edilen ürünlerin başında kombiler, doğru yöntemlerle kullanıldığında bütçe dostu olabiliyor. Alarko Carrier Isıtma Ürün Yöneticisi Başak Dere, tasarruflu kombi kullanımının püf noktalarını anlattı.

Kış mevsiminde kullanım sıklığı artan kombilerde hem yakıt tasarrufu sağlamak hem de yüksek faturaların önüne geçebilmek için tavsiyelerde bulunan  Alarko Carrier Isıtma Ürün Yöneticisi Başak Dere, kombileri sürekli açıp kapatmamak gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kış aylarında kombiyi ekonomik kullanmak isteyenler için birinci yöntem cihazı sürekli açıp kapatmamaktır. Pek çok kombi kullanıcısının en sık yaptığı hata, evden çıkarken kombiyi kapatmak, gelince de açmaktır. Oysa tasarruflu bir kullanım için kombiyi açık ve düşük bir ayarda bırakmak en verimli yöntemdir. Elbette ki uzun süre evde olmayacağınız zaman kombiyi kapatabilirsiniz. Yakıt tasarrufu için ayrıca mutlaka binalara ve dairelere izolasyon yaptırılması gerekir. Eğer dış cephe yalıtım imkânı yoksa, radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları koymak önemli derecede tasarruf sağlayabilir.” 

Perdelerin kapatılması tasarruf sağlar 

Oda termostatı kullanmanın soğuk günlerde yakıt tasarrufu sağlamak için uygun bir yöntem olabileceğini ifade eden Dere, “Oda termostatı kullanarak, her 1 derece farkta %6 tasarruf sağlanabilir. Panel radyatörlerin reglaj ayarı kontrol edilebilir. Ayrıca gece yatarken perdelerin kapatılması da ısı kaybını azaltacağından kombiden alınan ısı kazancının, mahalde daha verimli kullanımını sağlayacaktır. Kombi kullanımı ile ilgili bilinmesi gereken noktalardan biri de sıcak havalarda ayarının düşürülmesi gerektiğidir. Sıcak havalarda kombinin ayarını düşürerek tasarruf sağlanabilir. Ayrıca, kombi bakımı düzenli olarak yaptırılmalıdır. Tüm bunlara ek olarak; panel radyatörlerin temizliği düzenli yaptırılmalı, peteklerin etrafı veya üstü herhangi bir şeyle kapatılmamalı, gece ayar kısılmalı ve sıcak su ayarı musluktan değil kombiden yapılmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.