halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

DEVA PARTİLİ EKMEN’DEN İKTİDARA: “EMEKLİNİN FERYADINI DUYUN”

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 26.03.2024 - 18:30, Güncelleme: 26.03.2024 - 18:30 831+ kez okundu.
 

DEVA PARTİLİ EKMEN’DEN İKTİDARA: “EMEKLİNİN FERYADINI DUYUN”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, katıldığı canlı TV programında orta direğin ortadan kalktığı, fakirin ve emeklinin açlığa mahkûm edildiği ve ultra zenginlerin yaratıldığı yüksek enflasyonist ekonomiye ve iktidarın yönetmedeki beceriksizliğine dair açıklamalarda bulundu.

2018’den bugüne Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyonist ekonomi döneminin sabit ve dar gelirliyi açlığa mahkûm ettiğini belirten Ekmen, buna karşın paradan para kazanan sermaye sahiplerinin ve iktidara yakın iş çevresinin düşük faizlerle aldıkları kredilerle ve ihalelerle servetine servet kattıklarını ifade etti. Ülkemizde her geçen gün artan gelir adaletsizliğinin gelecekte büyük sosyoekonomik travmalara neden olacağına dikkat çeken Ekmen, toplumda telafisi zor tahribatlar yaratıldığının altını çizdi. Evine ekmek götüremeyen, ayda bir bile olsun ocağında et pişiremeyen emeklinin sorunlarına kulağını tıkayan ve zam taleplerine ekonomik krizi bahane ederek kapıyı kapatan iktidarın konu lüks ve şatafata gelince oldukça müsrif davrandığına değinen Ekmen, iktidara seslenerek; emekliden, asgari ücretliden, memurdan ve fakir fukaradan kısacağına devletin içinde bulunduğu ultra lüks yaşantıdan tasarruf et dedi. Ekmen, otoyolları ve şehir hastanelerini değerinin oldukça üstünde bedelle yapan iş adamlarının, devletin imkanlarını kullanarak milyon dolarlar harcayarak seçim kampanyası yürüten iktidarın harcamalarda feragatte bulunmazken emeklinin ve asgari ücretlinin zaten kıt kanaat olan gelirinden feragatte bulunmasını istediğini ifade etti.  Diyanet’in bu yıl fitreyi kişi başı 130 lira olarak belirlediğini ve bunun 4 kişilik bir aile için günlük 520 lira, aylık ise 15.600 lira yaptığını belirten Ekmen, emeklinin Diyanet’in belirlediği gündelik minimum yeme içme bedelinin dahi çok altında bir maaşa mahkûm edildiğini ifade etti. Milletvekili Ekmen iktidara seslenerek: “İçtiğimiz suya, çaya; yediğimiz temel gıda maddesine, temel ihtiyaç olan bindiğimiz ulaşım araçlarına ek vergi koyacağına; fakiri açlığa mahkûm edeceğine, emekliyi bu yaşında bile çalışıp geçim sıkıntısıyla baş başa bırakacağına yaptığın israftan, şatafatlı hayattan ve yandaşlarının yüksek kazancından feragat et.” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, katıldığı canlı TV programında orta direğin ortadan kalktığı, fakirin ve emeklinin açlığa mahkûm edildiği ve ultra zenginlerin yaratıldığı yüksek enflasyonist ekonomiye ve iktidarın yönetmedeki beceriksizliğine dair açıklamalarda bulundu.

2018’den bugüne Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyonist ekonomi döneminin sabit ve dar gelirliyi açlığa mahkûm ettiğini belirten Ekmen, buna karşın paradan para kazanan sermaye sahiplerinin ve iktidara yakın iş çevresinin düşük faizlerle aldıkları kredilerle ve ihalelerle servetine servet kattıklarını ifade etti. Ülkemizde her geçen gün artan gelir adaletsizliğinin gelecekte büyük sosyoekonomik travmalara neden olacağına dikkat çeken Ekmen, toplumda telafisi zor tahribatlar yaratıldığının altını çizdi.

Evine ekmek götüremeyen, ayda bir bile olsun ocağında et pişiremeyen emeklinin sorunlarına kulağını tıkayan ve zam taleplerine ekonomik krizi bahane ederek kapıyı kapatan iktidarın konu lüks ve şatafata gelince oldukça müsrif davrandığına değinen Ekmen, iktidara seslenerek; emekliden, asgari ücretliden, memurdan ve fakir fukaradan kısacağına devletin içinde bulunduğu ultra lüks yaşantıdan tasarruf et dedi.

Ekmen, otoyolları ve şehir hastanelerini değerinin oldukça üstünde bedelle yapan iş adamlarının, devletin imkanlarını kullanarak milyon dolarlar harcayarak seçim kampanyası yürüten iktidarın harcamalarda feragatte bulunmazken emeklinin ve asgari ücretlinin zaten kıt kanaat olan gelirinden feragatte bulunmasını istediğini ifade etti. 

Diyanet’in bu yıl fitreyi kişi başı 130 lira olarak belirlediğini ve bunun 4 kişilik bir aile için günlük 520 lira, aylık ise 15.600 lira yaptığını belirten Ekmen, emeklinin Diyanet’in belirlediği gündelik minimum yeme içme bedelinin dahi çok altında bir maaşa mahkûm edildiğini ifade etti.

Milletvekili Ekmen iktidara seslenerek: “İçtiğimiz suya, çaya; yediğimiz temel gıda maddesine, temel ihtiyaç olan bindiğimiz ulaşım araçlarına ek vergi koyacağına; fakiri açlığa mahkûm edeceğine, emekliyi bu yaşında bile çalışıp geçim sıkıntısıyla baş başa bırakacağına yaptığın israftan, şatafatlı hayattan ve yandaşlarının yüksek kazancından feragat et.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.