halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

YENİŞEHİR BELEDİYESİ GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI BULUŞTURDU

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 12.02.2024 - 21:42, Güncelleme: 12.02.2024 - 21:42 984+ kez okundu.
 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI BULUŞTURDU

Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen, 12 ilden lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı LEGO turnuvası sona erdi.

Bilim kahramanları yaratıcı tasarımları ve özgün projeleriyle Yenişehir’de yarıştı. Yenişehir Belediyesi destekleriyle düzenlenen turnuvada takımlar LEGO'nun eğlenceli dünyasında inovasyon ve problem çözme becerilerini sergiledi. Çocuklara seslenen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın.” dedi. FIRST LEGO League Challenge MASTERPIECE 20. Sezon Mersin Yerel Turnuvaları Yenişehir’de düzenlendi. Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen turnuvaya Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kilis, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa ve Mersin’den öğrenciler projeleriyle katıldı. Çocuk ve gençlerin 21. yüzyıl becerilerine sahip, üretken ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleşen turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını aldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de turnuvada çocuklarla buluştu, projelerini inceledi. Robot yarışları hayran bıraktı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan turnuvada her takımın kendi performansını sergilediği ve sezonun görev modellerini programladıkları robotları ile yarıştı. Robot maçları izleyenleri hayran bıraktı. Takımlar, sezon boyunca geliştirdikleri, uzmanlarla görüşerek, bir bilim insanı gibi çalışmalar yürüterek hazırladıkları projelerini sundu. Tespit ettikleri sorunu, yenilikçi çözümlerini, bilgi kaynaklarını, sorun analizlerini, mevcut çözümleri nasıl analiz ettiklerini, fikirlerini yenilikçi yapan özellikleri, projenin uygulanması ile ilgili plan ve analizlerini jüri ile paylaştı. Turnuvada; Şampiyonluk Ödülü, Robot Performans Ödülü, Robot Tasarım Ödülü, Yenilikçi Proje Ödülü ve Öz Değerler Ödülü sahiplerini buldu. “Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın.” Ödül töreninde konuşan ve çocuklara seslenerek “Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın.” diyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak Bilim Kahramanları Derneği ile birlikte bu turnuvaların ikincisini düzenledik. Çok sayıda gönüllümüz var. Çocuklarımız ilgi gösteriyor ve her biri çok başarılı. Çok mutluyuz, bilimi yaşamın her alanına yansıtmak gerekiyor. Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın. Çok güzel bir dünyayı sizler oluşturacaksınız. Geleceği bilim ve bir de sevgi kurtaracak. Biz daima yanınızda olacağız.” şeklinde konuştu.
Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen, 12 ilden lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı LEGO turnuvası sona erdi.

Bilim kahramanları yaratıcı tasarımları ve özgün projeleriyle Yenişehir’de yarıştı. Yenişehir Belediyesi destekleriyle düzenlenen turnuvada takımlar LEGO'nun eğlenceli dünyasında inovasyon ve problem çözme becerilerini sergiledi. Çocuklara seslenen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın.” dedi.

FIRST LEGO League Challenge MASTERPIECE 20. Sezon Mersin Yerel Turnuvaları Yenişehir’de düzenlendi. Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen turnuvaya Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kilis, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa ve Mersin’den öğrenciler projeleriyle katıldı. Çocuk ve gençlerin 21. yüzyıl becerilerine sahip, üretken ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleşen turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını aldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de turnuvada çocuklarla buluştu, projelerini inceledi.

Robot yarışları hayran bıraktı

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan turnuvada her takımın kendi performansını sergilediği ve sezonun görev modellerini programladıkları robotları ile yarıştı. Robot maçları izleyenleri hayran bıraktı. Takımlar, sezon boyunca geliştirdikleri, uzmanlarla görüşerek, bir bilim insanı gibi çalışmalar yürüterek hazırladıkları projelerini sundu. Tespit ettikleri sorunu, yenilikçi çözümlerini, bilgi kaynaklarını, sorun analizlerini, mevcut çözümleri nasıl analiz ettiklerini, fikirlerini yenilikçi yapan özellikleri, projenin uygulanması ile ilgili plan ve analizlerini jüri ile paylaştı. Turnuvada; Şampiyonluk Ödülü, Robot Performans Ödülü, Robot Tasarım Ödülü, Yenilikçi Proje Ödülü ve Öz Değerler Ödülü sahiplerini buldu.

“Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın.”

Ödül töreninde konuşan ve çocuklara seslenerek “Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın.” diyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak Bilim Kahramanları Derneği ile birlikte bu turnuvaların ikincisini düzenledik. Çok sayıda gönüllümüz var. Çocuklarımız ilgi gösteriyor ve her biri çok başarılı. Çok mutluyuz, bilimi yaşamın her alanına yansıtmak gerekiyor. Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın. Çok güzel bir dünyayı sizler oluşturacaksınız. Geleceği bilim ve bir de sevgi kurtaracak. Biz daima yanınızda olacağız.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.