halkalı escort bayanlar

BEL AĞRISI İLERİKİ YAŞLARA MİRAS KALABİLİYOR!

Sağlık (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 07.09.2024 - 21:26, Güncelleme: 07.09.2024 - 21:26 1317 kez okundu.
 

BEL AĞRISI İLERİKİ YAŞLARA MİRAS KALABİLİYOR!

Çocuğu okula gidecek tüm aileler tatlı bir telaş içerisinde de olsa okul alış-verişini tamamladı. Ancak çocukların okulda kullanacakları defter, kitap ve diğer araç-gereçlerini taşıdıkları sırt çantaları kimi zaman aşırı şekilde ağır olabiliyor. Bu durum ise beraberinde bazı sağlık sorunlarını getiriyor.

Ağır sırt çantalarınınçocukların sağlığı açısından riski yaratarak boyun ve omurga zedelenmeleri gibi istenmeyen sonuçlarayol açabildiğini söyleyenMedline Adana Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emine Bukan Arıca, çantaların ağırlığının çocuğun vücut ağırlığının en fazla yüzde 10ila 15’inden fazla olmaması gerektiğini belirterek ebeveynlere uyarı ve önerilerde bulunuyor. Çantalar ergonomik olmalı   Günümüz toplumlarında omurga hastalıkları en fazla karşılaşılan sorunlardan biriolarak karşımıza çıkıyor. Yapılan çalışmalar, çocukluk çağında bel ağrısı çekenlerin, ilerleyen yaşlarda da bel ağrısı riskini yüksek oranda taşıdıklarını gösteriyor.Çocukların okulda kullanacakları çantaların kozmetik güzelliklerinden önce ergonomik olarak doğru ürünlerolması ve buna göre seçilmesiönem kazanıyor. Ağır çantalar kronik sorunlara kapı aralıyor Doğruşekilde kullanılan sırt çantalarıokul araç-gereçlerini taşımada en uygun ve pratik araçlar. Üstelik belirli bir orandaki ağırlığa sahip çantalar çocukların kas ve kemik yapılarının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Ancak yine de sırt çantaları, okul çağındaki çocuklarda en sık karşılaşılan aşırı yüklenme nedenlerinin ilk sıralarında yer alıyor. Ağır sırt çantası taşımak, okul çocuklarının gelişmekte olan eklem, kas ve bağ yapılarında zorlanmalara neden olabiliyor.Ayrıca bozuk yürüyüş, kötü duruş ve kronik bel ağrılarına da kapı aralayabiliyor. Belirli aralıklarla çantaları kontrol edin Olası sorunların önüne zamanında geçebilmek için ailelerin belirli aralıklarla çocuklarının çantalarındaki yükü kontrol edip;bel, boyun ve sırtlarında herhangi bir ağrı olupolmadığını sormaları gerekiyor.Eğer ağrının yanı sıra elde uyuşma, karıncalanma gibi belirtiler de gözleniyorsaebeveynlerin bunlarıciddiye alıp vakit kaybetmedenbir uzman hekime danışmaları önem kazanıyor. Bu uyarılara kulak verin!   Çantanın kendisi hafif ve tekerlekli olmalıdır   Sırt çantası çocuğun ağılığının yüzde 10-15’ini geçmemelidir   Omuz askısı geniş,çift destekli ve kalın pedliolmalı, bel kemeri bulunmalıdır   Askılar her zaman omuzlar üzerine tam oturmalı, çocuğun vücuduna yaklaşacak şekilde sıkı ayarlanmalıdır   Sırt çantasında ağır olan eşyalar çantanın sırta bakan tarafına, hafif olanlar ise sırttan uzak olan kısma gelecek şekilde eşitdağıtılmalıdır   Çanta her gün kontrol edilmeli ve ihtiyaç olmayannesneler çıkartılmalıdır   Hafifletmek amacıyla örneğin, tüm kitabı taşımak yerine sadece ilgili kısımların fotokopisi çekilebilir   Sırt çantaları uzun süre taşınmamalı, uzun süre ayakta kalınacaksa çıkarılmalıdır   Sırt çantası taşırken doğru pozisyonda durmaya alışması için çocukla konuşulmalıdır   Çocuğa, herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissettiğinde ebeveynlere söylemesi öğütlenmelidir   Aile ile okul ilişkisi önemlidir. Öğretmenler ve veliler, ağır çanta taşıma sorunu hakkında konuşmalıdırlar  
Çocuğu okula gidecek tüm aileler tatlı bir telaş içerisinde de olsa okul alış-verişini tamamladı. Ancak çocukların okulda kullanacakları defter, kitap ve diğer araç-gereçlerini taşıdıkları sırt çantaları kimi zaman aşırı şekilde ağır olabiliyor. Bu durum ise beraberinde bazı sağlık sorunlarını getiriyor.

Ağır sırt çantalarınınçocukların sağlığı açısından riski yaratarak boyun ve omurga zedelenmeleri gibi istenmeyen sonuçlarayol açabildiğini söyleyenMedline Adana Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emine Bukan Arıca, çantaların ağırlığının çocuğun vücut ağırlığının en fazla yüzde 10ila 15’inden fazla olmaması gerektiğini belirterek ebeveynlere uyarı ve önerilerde bulunuyor.

Çantalar ergonomik olmalı
 

Günümüz toplumlarında omurga hastalıkları en fazla karşılaşılan sorunlardan biriolarak karşımıza çıkıyor. Yapılan çalışmalar, çocukluk çağında bel ağrısı çekenlerin, ilerleyen yaşlarda da bel ağrısı riskini yüksek oranda taşıdıklarını gösteriyor.Çocukların okulda kullanacakları çantaların kozmetik güzelliklerinden önce ergonomik olarak doğru ürünlerolması ve buna göre seçilmesiönem kazanıyor.

Ağır çantalar kronik sorunlara kapı aralıyor

Doğruşekilde kullanılan sırt çantalarıokul araç-gereçlerini taşımada en uygun ve pratik araçlar. Üstelik belirli bir orandaki ağırlığa sahip çantalar çocukların kas ve kemik yapılarının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Ancak yine de sırt çantaları, okul çağındaki çocuklarda en sık karşılaşılan aşırı yüklenme nedenlerinin ilk sıralarında yer alıyor. Ağır sırt çantası taşımak, okul çocuklarının gelişmekte olan eklem, kas ve bağ yapılarında zorlanmalara neden olabiliyor.Ayrıca bozuk yürüyüş, kötü duruş ve kronik bel ağrılarına da kapı aralayabiliyor.

Belirli aralıklarla çantaları kontrol edin

Olası sorunların önüne zamanında geçebilmek için ailelerin belirli aralıklarla çocuklarının çantalarındaki yükü kontrol edip;bel, boyun ve sırtlarında herhangi bir ağrı olupolmadığını sormaları gerekiyor.Eğer ağrının yanı sıra elde uyuşma, karıncalanma gibi belirtiler de gözleniyorsaebeveynlerin bunlarıciddiye alıp vakit kaybetmedenbir uzman hekime danışmaları önem kazanıyor.

Bu uyarılara kulak verin!
 

  • Çantanın kendisi hafif ve tekerlekli olmalıdır

 

  • Sırt çantası çocuğun ağılığının yüzde 10-15’ini geçmemelidir
     
  • Omuz askısı geniş,çift destekli ve kalın pedliolmalı, bel kemeri bulunmalıdır
     
  • Askılar her zaman omuzlar üzerine tam oturmalı, çocuğun vücuduna yaklaşacak şekilde sıkı ayarlanmalıdır
     
  • Sırt çantasında ağır olan eşyalar çantanın sırta bakan tarafına, hafif olanlar ise sırttan uzak olan kısma gelecek şekilde eşitdağıtılmalıdır
     
  • Çanta her gün kontrol edilmeli ve ihtiyaç olmayannesneler çıkartılmalıdır
     
  • Hafifletmek amacıyla örneğin, tüm kitabı taşımak yerine sadece ilgili kısımların fotokopisi çekilebilir
     
  • Sırt çantaları uzun süre taşınmamalı, uzun süre ayakta kalınacaksa çıkarılmalıdır
     
  • Sırt çantası taşırken doğru pozisyonda durmaya alışması için çocukla konuşulmalıdır
     
  • Çocuğa, herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissettiğinde ebeveynlere söylemesi öğütlenmelidir
     
  • Aile ile okul ilişkisi önemlidir. Öğretmenler ve veliler, ağır çanta taşıma sorunu hakkında konuşmalıdırlar
     
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.