halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL TARSUS’TA CANLARIN HIZIR LOKMASINI PAYLAŞTI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 12.02.2024 - 09:43, Güncelleme: 12.02.2024 - 09:43 926+ kez okundu.
 

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL TARSUS’TA CANLARIN HIZIR LOKMASINI PAYLAŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Tarsus Cemevi tarafından düzenlenen “Hızır Kurbanı ve Cem Erkanı” etkinliğine katıldı

Milletvekili Uysal “Alevi canlarımızın, kardeşlerimizin yılın şubat ayında tuttukları Hızır oruçları kabul olsun. Canlarımızın lokmalarını bölüştük, cemine ortak olduk. Hak kabul etsin.” şeklinde konuştu. Her yılın şubat ayı içerisinde tutulan “Hızır Orucu” özellikle Alevi-Bektaşi canlar tarafından tutuluyor. Hızır orucunda yardımlaşma ve dayanışma daha çok önem kazanıyor. Tarsus Cemevi tarafından organize edilen “Hızır Kurbanı ve Cem Erkanı” hızır lokması programına Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da katılarak canların orucuna ortak oldu. “Çocuklarımıza helal lokma yedirebilmek, hepimizin önceliği olmalı” diyerek sözlerine başlayan Uysal şöyle devam etti; “Aziz canlar, yemiş olduğumuz lokmanın helalini nasip etsin Yüce Allah. Çocuklarımıza helal lokma yedirmek, helal para kazanmak hepimizin önceliği olmalı. Hızır; bolluk berekettir, tez yetişen ve yardım edendir. Bir lokma ekmeği bölüşmenin kıymetini bu mübarek günde daha iyi anlamalıyız. Mersin öyle birleştirici bir kent ki her millet, her inanç iç içe barış ortamında yaşıyor. Bu birlik bize güç veriyor. Hızır ayı ve orucu, kutsal Anadolu topraklarında yaşayan inançlar ve kimlikler arasında barışa, dostluğa, sevgiye ve hoşgörüye vesile olsun. Yüreğinde hakkı yaşatan tüm canların edilen duaları Hak katında kabul olsun. Kul darda kalmayınca Hızır yetişmezmiş. Sen yetiş dertlerimize ya Hızır.” 
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Tarsus Cemevi tarafından düzenlenen “Hızır Kurbanı ve Cem Erkanı” etkinliğine katıldı

Milletvekili Uysal “Alevi canlarımızın, kardeşlerimizin yılın şubat ayında tuttukları Hızır oruçları kabul olsun. Canlarımızın lokmalarını bölüştük, cemine ortak olduk. Hak kabul etsin.” şeklinde konuştu.

Her yılın şubat ayı içerisinde tutulan “Hızır Orucu” özellikle Alevi-Bektaşi canlar tarafından tutuluyor. Hızır orucunda yardımlaşma ve dayanışma daha çok önem kazanıyor. Tarsus Cemevi tarafından organize edilen “Hızır Kurbanı ve Cem Erkanı” hızır lokması programına Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da katılarak canların orucuna ortak oldu. “Çocuklarımıza helal lokma yedirebilmek, hepimizin önceliği olmalı” diyerek sözlerine başlayan Uysal şöyle devam etti;

“Aziz canlar, yemiş olduğumuz lokmanın helalini nasip etsin Yüce Allah. Çocuklarımıza helal lokma yedirmek, helal para kazanmak hepimizin önceliği olmalı. Hızır; bolluk berekettir, tez yetişen ve yardım edendir. Bir lokma ekmeği bölüşmenin kıymetini bu mübarek günde daha iyi anlamalıyız. Mersin öyle birleştirici bir kent ki her millet, her inanç iç içe barış ortamında yaşıyor. Bu birlik bize güç veriyor. Hızır ayı ve orucu, kutsal Anadolu topraklarında yaşayan inançlar ve kimlikler arasında barışa, dostluğa, sevgiye ve hoşgörüye vesile olsun. Yüreğinde hakkı yaşatan tüm canların edilen duaları Hak katında kabul olsun. Kul darda kalmayınca Hızır yetişmezmiş. Sen yetiş dertlerimize ya Hızır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.