halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ TOSCA OPERASININ PRÖMİYERİNE HAZIRLANIYOR

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 26.01.2024 - 11:52, Güncelleme: 26.01.2024 - 11:52 8609+ kez okundu.
 

MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ TOSCA OPERASININ PRÖMİYERİNE HAZIRLANIYOR

Dünya sahnelerinde en çok sahnelenen opera eserlerinden olan Tosca operası, Ulu Önder Atatürk'ün en sevdiği opera olması özelliğini de taşıyor.

Opera boyunca; Tosca ve Scarpia'da hayat bulan "iyi"-"kötü" arasındaki savaş, bu yüzden yaşanamayan büyük bir aşk, geri planda karmaşık bir siyasi ortam ve çok trajik bir son; kısacası hırs, aşk, nefret, ölüm, intikam, Tosca sahnesinde! 27 Ocak Cumartesi prömiyeri gerçekleştirilecek eserin orkestra şefi Andrea Francesco Solinas. eserin rejisörlüğünü MDOB'un deneyimli başrejisörü Kenan Korbek yaparken, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Tarı Deniz imzası taşıyor. Eserin koro şefliğini Anıl Aydın üstlenirken çocuk korosunu ise bu temsile Reyhan Bezdüz hazırladı. Eserde başlıca rollerde: Tosca'yı Sevinç Demirağ ve Simge Büyükedes, Cavaradossi'yi Stevan Karanac ve Özer Öndeş, Scarpia'yi Caner Akgün ve Cüneyt Ünsal, Angelotti'yi Hasan Berk ve Erdem Özdemir, Sagrestano'yu Ufuk Kasar, Spoletta'yi Orhan Güllüler, Sciarrone'yi Serkan Sevinç canlandırıyor. Mersin DOB orkestrası, solist sanatçıları, koro ve çocuk korosu ile muhteşem görseli ile sahnelenecek olan eserin biletleri Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanatcepte uygulamasından temin edilebilir.
Dünya sahnelerinde en çok sahnelenen opera eserlerinden olan Tosca operası, Ulu Önder Atatürk'ün en sevdiği opera olması özelliğini de taşıyor.

Opera boyunca; Tosca ve Scarpia'da hayat bulan "iyi"-"kötü" arasındaki savaş, bu yüzden yaşanamayan büyük bir aşk, geri planda karmaşık bir siyasi ortam ve çok trajik bir son; kısacası hırs, aşk, nefret, ölüm, intikam, Tosca sahnesinde!

27 Ocak Cumartesi prömiyeri gerçekleştirilecek eserin orkestra şefi Andrea Francesco Solinas. eserin rejisörlüğünü MDOB'un deneyimli başrejisörü Kenan Korbek yaparken, dekor

tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Tarı Deniz imzası taşıyor. Eserin koro şefliğini Anıl Aydın üstlenirken çocuk korosunu ise bu temsile Reyhan Bezdüz hazırladı.

Eserde başlıca rollerde: Tosca'yı Sevinç Demirağ ve Simge Büyükedes, Cavaradossi'yi Stevan Karanac ve Özer Öndeş, Scarpia'yi Caner Akgün ve Cüneyt Ünsal, Angelotti'yi Hasan Berk ve Erdem Özdemir, Sagrestano'yu Ufuk Kasar, Spoletta'yi Orhan Güllüler, Sciarrone'yi Serkan Sevinç canlandırıyor.

Mersin DOB orkestrası, solist sanatçıları, koro ve çocuk korosu ile muhteşem görseli ile sahnelenecek olan eserin biletleri Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanatcepte uygulamasından temin edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.