halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

DEPREMZEDELERİN EK MTV MAĞDURİYETİNE SON VERİN

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 07.09.2023 - 14:08, Güncelleme: 07.09.2023 - 14:08 1569+ kez okundu.
 

DEPREMZEDELERİN EK MTV MAĞDURİYETİNE SON VERİN

Hükümet Ek MTV'de muafiyeti bile kâle almıyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremi bahane eden ve ekonomik krizin bedelini vatandaşa ödeten AKP hükümeti, Anayasa'ya aykırı şekilde ikinci kez MTV ödemesi çıkardı

Zamlarla ve vergilerle vatandaşın belini büken hükümet ülkede adeta ekonomik soykırım yaratmıştır. Bu yıl iki kez MTV ödenmesi için karar alan hükümetin bu uygulaması Anayasa'ya zaten aykırı iken bir de "depremzedeler için" denip onlardan vergi alınması büyük bir utançtır. "Depremzedeler Ek MTV'den muaf tutulacak" dendi ancak depremzede olup plakası farklı şehirlerden olan vatandaşa Ek MTV çıkarıldı. Yani 11 ili etkileyen ve orada yaşayan depremzedelerimiz araç plakaları farklı illerden diye bu Ek MTV'ye tabi tutulmuşlardır. Deprem bölgesindeki binlerce farklı plakaya vergi yansıtıldığı görülmüştür. Ek MTV muafiyeti araç sahiplerinin ikametlerine göre değil de araç plakalarına göre yapılıyor olması yıllardır bu bölgede yaşamasına rağmen vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Bu bakış açısı AKP'nin "insan odaklı" değil, "araç, mal ve para odaklı" bakış açısıyla depremzede kavramı yaratmasının sonucudur. Ancak sosyal devlet olmanın gereği “insanı” merkeze koymaktır. Siz deprem bölgesinde yaşamadığı halde aracı orada kayıtlı olup tescilli olan birini vergiden muaf tutup, 20 yıl deprem bölgesinde ikamet edip depremden etkilenmiş ancak plakası farklı birisini bu vergiden muaf tutmazsanız bu depremzedelerimize yapılmış en büyük haksızlık, adaletsizlik olur. Yüzlerce depremzede sesini duyurmak ve bu sorunun çözüme kavuşturulması için bize ulaştı. Bir depremzedemiz şöyle diyor, "Sayın vekilim Hataylı bir depremzede olarak 20 yıldır orada ikamet ediyorum. Sırf plakamız 34 diye Ek MTV'yi ödemek zorunda bırakıldık lütfen bu yanlıştan dönülsün, borçlarımız silinsin" dedi. Her şeylerini depremde kaybeden depremzedelerimiz yetkili mercilere dilekçe yazmalarına rağmen bu vergiyi ödemek durumunda bırakıldıklarını iletiyor. Depremzedeler haciz korkusu yaşıyor. AKP İktidarı hukuksuz uygulamaya koyduğu bu kararı adaletsiz bir şekilde uygulamaya çalışıyor. 6 Eylül'de son tarih dediğiniz, hukuksuzca tahsil edilen Ek MTV ödemesi için depremzedelerimizin bu mağduriyetine son verin. 2023 yılı için tahakkuku çoktan bitmiş, tahsil aşaması tamamlanmış vergilendirme için geriye dönük bu vergiyi tekrar tahakkuka sokup tahsil etmek doğru değildir. Enflasyon rekor hızda devam ederken, ortada enflasyonla bir mücadele söz konusu değilken bu dolaylı vergiler, orta gelir ve alt gelir grubunu perişan etmektedir. Milletimiz vergi ve zamlarla darboğazda. Hükümete sesleniyoruz; 85 milyonun sırtına yüklediğiniz, Anayasa'ya ve hukuka aykırı bu ek vergileri iptal edin, geri çekin. Bu mağduriyete artık bir son verin!
Hükümet Ek MTV'de muafiyeti bile kâle almıyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremi bahane eden ve ekonomik krizin bedelini vatandaşa ödeten AKP hükümeti, Anayasa'ya aykırı şekilde ikinci kez MTV ödemesi çıkardı

Zamlarla ve vergilerle vatandaşın belini büken hükümet ülkede adeta ekonomik soykırım yaratmıştır. Bu yıl iki kez MTV ödenmesi için karar alan hükümetin bu uygulaması Anayasa'ya zaten aykırı iken bir de " depremzedeler için" denip onlardan vergi alınması büyük bir utançtır. " Depremzedeler Ek MTV'den muaf tutulacak" dendi ancak depremzede olup plakası farklı şehirlerden olan vatandaşa Ek MTV çıkarıldı.

Yani 11 ili etkileyen ve orada yaşayan depremzedelerimiz araç plakaları farklı illerden diye bu Ek MTV'ye tabi tutulmuşlardır. Deprem bölgesindeki binlerce farklı plakaya vergi yansıtıldığı görülmüştür. Ek MTV muafiyeti araç sahiplerinin ikametlerine göre değil de araç plakalarına göre yapılıyor olması yıllardır bu bölgede yaşamasına rağmen vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Bu bakış açısı AKP'nin "insan odaklı" değil, "araç, mal ve para odaklı" bakış açısıyla depremzede kavramı yaratmasının sonucudur. Ancak sosyal devlet olmanın gereği “insanı” merkeze koymaktır. Siz deprem bölgesinde yaşamadığı halde aracı orada kayıtlı olup tescilli olan birini vergiden muaf tutup, 20 yıl deprem bölgesinde ikamet edip depremden etkilenmiş ancak plakası farklı birisini bu vergiden muaf tutmazsanız bu depremzedelerimize yapılmış en büyük haksızlık, adaletsizlik olur.

Yüzlerce depremzede sesini duyurmak ve bu sorunun çözüme kavuşturulması için bize ulaştı. Bir depremzedemiz şöyle diyor, "Sayın vekilim Hataylı bir depremzede olarak 20 yıldır orada ikamet ediyorum. Sırf plakamız 34 diye Ek MTV'yi ödemek zorunda bırakıldık lütfen bu yanlıştan dönülsün, borçlarımız silinsin" dedi.

Her şeylerini depremde kaybeden depremzedelerimiz yetkili mercilere dilekçe yazmalarına rağmen bu vergiyi ödemek durumunda bırakıldıklarını iletiyor. Depremzedeler haciz korkusu yaşıyor. AKP İktidarı hukuksuz uygulamaya koyduğu bu kararı adaletsiz bir şekilde uygulamaya çalışıyor. 6 Eylül'de son tarih dediğiniz, hukuksuzca tahsil edilen Ek MTV ödemesi için depremzedelerimizin bu mağduriyetine son verin. 2023 yılı için tahakkuku çoktan bitmiş, tahsil aşaması tamamlanmış vergilendirme için geriye dönük bu vergiyi tekrar tahakkuka sokup tahsil etmek doğru değildir. Enflasyon rekor hızda devam ederken, ortada enflasyonla bir mücadele söz konusu değilken bu dolaylı vergiler, orta gelir ve alt gelir grubunu perişan etmektedir. Milletimiz vergi ve zamlarla darboğazda. Hükümete sesleniyoruz; 85 milyonun sırtına yüklediğiniz, Anayasa'ya ve hukuka aykırı bu ek vergileri iptal edin, geri çekin.

Bu mağduriyete artık bir son verin!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.