halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAHADIR ÇETİNKAYA: ‘YOKSULLUK KADER OLAMAZ’

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 18.10.2024 - 10:13, Güncelleme: 18.10.2024 - 10:13 171 kez okundu.
 

BAHADIR ÇETİNKAYA: ‘YOKSULLUK KADER OLAMAZ’

Vergi artışlarının ve yeni vergi kalemlerinin dar gelirli vatandaşların yaşam mücadelesini her geçen gün daha fazla zorlaştırdığını belirten Memleket Partisi Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, “Vatandaş artık kendisinden ‘yoksulluk vergisi’ alınmasından korkar hale geldi” dedi.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamaya hazırlanan AKP, hazırlanan yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu. 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 TL fon payı kesintisini içeren teklifin görüşmeleri 2025 yılına ertelendi. “Peki, her geçen gün derin yoksulluğun içine çekilmek zorunda bırakılan vatandaşı artık kim destekleyecek” diye soran Memleket Partisi Mersin Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, teklife tepki gösterdi. “Vatandaş, Vergi Artışlarıyla Derin Yoksulluğa Sürüklendi” 2023 Genel Seçimleri öncesi milletin geçim sıkıntısını çözeceklerini vaat eden AKP’nin, seçimin üstünden iki ay geçtikten sonra KDV’yi yüzde 18’den yüzde 20’ye yükselttiğini hatırlatan Çetinkaya, “Yüksek enflasyon karşısında asgari ücretle ve düşük emekli maaşıyla ay sonunu getirmeye çalışan vatandaş, getirilen vergi artışlarıyla derin yoksulluğa sürüklendi. Bugün Mersin’in Mezitli ilçesinde 60-70 metrekarelik 1+1 dairenin kirası 10-12 bin lira civarında. Asgari ücretle çalışan bir vatandaş, her ay ortalama 5 bin liraya yol, yemek, giysi, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” dedi. “İtibardan Tasarruf Etmenin Zamanı Gelmedi Mi?” Yüksek enflasyon ve vergi artışları karşısında iktidarın yeni vergi kalemleri yaratarak vatandaşların sırtındaki yükü artırdığını sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Bankalar, aradan geçen süreçte müşterilerinin kredi kartı limitlerinde artışlar gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynaklar sağlamaya hazırlanan AKP iktidarı, gözünü bu kez vatandaşın kredi kartı limitine dikti. 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunan vatandaştan 750 lira fon payı kesintisi hedeflendi. Vatandaş bu duruma tepki gösterdi. Teklif görüşmeleri 2025’e ertelendi. Aynı tasarının içerisinde çeşitli kalemlerde vergi kesintileri de yer aldı. Vatandaşın yaşadığı yoksulluğu her geçen gün derinleştirmek yerine, itibardan tasarruf etmenin zamanı gelmedi mi? Vatandaş artık kendisinden ‘yoksulluk vergisi’ alınmasından korkar hale geldi. AKP iktidarı, derin yoksullukla mücadele etmeye çalışan vatandaşı ne zaman destekleyecek” diye konuştu. “Şimdilik Yoksulluk Bedava” Orhan Veli Kanık’ın ‘Bedava’ şiirinde geçen “Kelle fiyatına hürriyet / Esirlik bedava / Bedava yaşıyoruz, bedava” dizelerini hatırlatarak sözlerini sonlandıran Çetinkaya, “Şimdilik yoksulluk bedava. Ama kimse umudunu kaybetmesin. Bu düzen böyle gidemez, yoksulluk da kader olamaz” dedi.
Vergi artışlarının ve yeni vergi kalemlerinin dar gelirli vatandaşların yaşam mücadelesini her geçen gün daha fazla zorlaştırdığını belirten Memleket Partisi Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, “Vatandaş artık kendisinden ‘yoksulluk vergisi’ alınmasından korkar hale geldi” dedi.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamaya hazırlanan AKP, hazırlanan yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu. 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 TL fon payı kesintisini içeren teklifin görüşmeleri 2025 yılına ertelendi. “Peki, her geçen gün derin yoksulluğun içine çekilmek zorunda bırakılan vatandaşı artık kim destekleyecek” diye soran Memleket Partisi Mersin Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, teklife tepki gösterdi.

“Vatandaş, Vergi Artışlarıyla Derin Yoksulluğa Sürüklendi”

2023 Genel Seçimleri öncesi milletin geçim sıkıntısını çözeceklerini vaat eden AKP’nin, seçimin üstünden iki ay geçtikten sonra KDV’yi yüzde 18’den yüzde 20’ye yükselttiğini hatırlatan Çetinkaya, “Yüksek enflasyon karşısında asgari ücretle ve düşük emekli maaşıyla ay sonunu getirmeye çalışan vatandaş, getirilen vergi artışlarıyla derin yoksulluğa sürüklendi. Bugün Mersin’in Mezitli ilçesinde 60-70 metrekarelik 1+1 dairenin kirası 10-12 bin lira civarında. Asgari ücretle çalışan bir vatandaş, her ay ortalama 5 bin liraya yol, yemek, giysi, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” dedi.

“İtibardan Tasarruf Etmenin Zamanı Gelmedi Mi?”

Yüksek enflasyon ve vergi artışları karşısında iktidarın yeni vergi kalemleri yaratarak vatandaşların sırtındaki yükü artırdığını sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Bankalar, aradan geçen süreçte müşterilerinin kredi kartı limitlerinde artışlar gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynaklar sağlamaya hazırlanan AKP iktidarı, gözünü bu kez vatandaşın kredi kartı limitine dikti. 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunan vatandaştan 750 lira fon payı kesintisi hedeflendi. Vatandaş bu duruma tepki gösterdi. Teklif görüşmeleri 2025’e ertelendi. Aynı tasarının içerisinde çeşitli kalemlerde vergi kesintileri de yer aldı. Vatandaşın yaşadığı yoksulluğu her geçen gün derinleştirmek yerine, itibardan tasarruf etmenin zamanı gelmedi mi? Vatandaş artık kendisinden ‘yoksulluk vergisi’ alınmasından korkar hale geldi. AKP iktidarı, derin yoksullukla mücadele etmeye çalışan vatandaşı ne zaman destekleyecek” diye konuştu.

“Şimdilik Yoksulluk Bedava”

Orhan Veli Kanık’ın ‘Bedava’ şiirinde geçen “Kelle fiyatına hürriyet / Esirlik bedava / Bedava yaşıyoruz, bedava” dizelerini hatırlatarak sözlerini sonlandıran Çetinkaya, “Şimdilik yoksulluk bedava. Ama kimse umudunu kaybetmesin. Bu düzen böyle gidemez, yoksulluk da kader olamaz” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.