halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA VE BAKIM VERENLERE ADLİ YARDIM DESTEĞİ VERİLECEK

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 21.12.2023 - 15:04, Güncelleme: 21.12.2023 - 15:04 1218+ kez okundu.
 

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA VE BAKIM VERENLERE ADLİ YARDIM DESTEĞİ VERİLECEK

Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF tarafından düzenlenen, “Deprem Sonrası Hukuki Güçlendirme, Yardım ve Koruma Programı (LEAP) kapsamında, Mersin Barosu’nun da desteğiyle, depremzede çocuklara ve bakım verenlere adli yardım desteği verilecek.

Kıdemli Çocuk Koruma Uzmanı Göktan Koçyıldırım ve TBB Çocuk Hakları Komisyonu Sekreteri Av. Burcu Düzen, Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir’i ve yönetim kurulu üyelerimizi ziyaret ederek, depremzede çocuklara ve bakım verenlere sağlanacak hukuki destek hakkında planlama yapıldı. DEPREMZEDE ÇOCUKLA HAK İHLALİNE UĞRUYOR Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel ve yönetim kurulu üyesi Av. Çiğdem Ataş Erçolak’ın da bulunduğu ziyarette; TBB ile UNICEF’in işbirliğinde, deprem bölgelerindeki ve Mersin’deki avukatlara yönelik, depremzede çocuklara ve bakım verenler için verilecek hukuki destek eğitiminin çok önemli olduğunu ifade eden Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, “Ülkemizde 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında, refakatsiz ve ailesinden ayrı kalmış çocuklar yüksek düzeyde şiddet, sömürü, istismar, yasa dışı evlat edinme, çocuk işçiliği, insan ticareti ile karşı karşıya kalmaktadır. En çok da depremzede kız çocuklarımız hak ihlaline uğramaktadır. Deprem bölgelerinden çok fazla göç alan Mersin’de, hak ihlaline uğrayan çocuklarımıza ve bakım verenlere, Mersin Barosu Adli Yardım Merkezimiz ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimiz ile birlikte gönüllü olarak hukuki destek vermeye hazırız” dedi. HAK İHLALLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK Kıdemli Çocuk Koruma Uzmanı Göktan Koçyıldırım ise, deprem bölgelerinde ve çok fazla depremzede göçü yaşanan Mersin’de avukatlara verilecek eğitimle birlikte, depremzede çocukların yaşayacağı hak ihlalinin önüne geçilebileceğine inandığını ifade ederek, projeye destek veren Mersin Barosu yönetimine teşekkür etti.
Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF tarafından düzenlenen, “Deprem Sonrası Hukuki Güçlendirme, Yardım ve Koruma Programı (LEAP) kapsamında, Mersin Barosu’nun da desteğiyle, depremzede çocuklara ve bakım verenlere adli yardım desteği verilecek.

Kıdemli Çocuk Koruma Uzmanı Göktan Koçyıldırım ve TBB Çocuk Hakları Komisyonu Sekreteri Av. Burcu Düzen, Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir’i ve yönetim kurulu üyelerimizi ziyaret ederek, depremzede çocuklara ve bakım verenlere sağlanacak hukuki destek hakkında planlama yapıldı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLA HAK İHLALİNE UĞRUYOR

Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel ve yönetim kurulu üyesi Av. Çiğdem Ataş Erçolak’ın da bulunduğu ziyarette; TBB ile UNICEF’in işbirliğinde, deprem bölgelerindeki ve Mersin’deki avukatlara yönelik, depremzede çocuklara ve bakım verenler için verilecek hukuki destek eğitiminin çok önemli olduğunu ifade eden Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, “Ülkemizde 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında, refakatsiz ve ailesinden ayrı kalmış çocuklar yüksek düzeyde şiddet, sömürü, istismar, yasa dışı evlat edinme, çocuk işçiliği, insan ticareti ile karşı karşıya kalmaktadır. En çok da depremzede kız çocuklarımız hak ihlaline uğramaktadır. Deprem bölgelerinden çok fazla göç alan Mersin’de, hak ihlaline uğrayan çocuklarımıza ve bakım verenlere, Mersin Barosu Adli Yardım Merkezimiz ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimiz ile birlikte gönüllü olarak hukuki destek vermeye hazırız” dedi.

HAK İHLALLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kıdemli Çocuk Koruma Uzmanı Göktan Koçyıldırım ise, deprem bölgelerinde ve çok fazla depremzede göçü yaşanan Mersin’de avukatlara verilecek eğitimle birlikte, depremzede çocukların yaşayacağı hak ihlalinin önüne geçilebileceğine inandığını ifade ederek, projeye destek veren Mersin Barosu yönetimine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.