halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

DEVA MERSİN MİLLETVEKİLİ MEHMET EMİN EKMEN, “MERSİN ANA KONTEYNER LİMANI EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZDİR”

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 22.08.2023 - 12:55, Güncelleme: 22.08.2023 - 12:55 1676+ kez okundu.
 

DEVA MERSİN MİLLETVEKİLİ MEHMET EMİN EKMEN, “MERSİN ANA KONTEYNER LİMANI EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZDİR”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu'nu ziyaret etti.

Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay’ın da eşlik ettiği ziyarette, Mersin Limanında yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere deniz taşımacılığı, ana konteyner limanının ülke ekonomisi için önemi ve gerekliliği üzerine fikir alışverişi yapıldı. Mersin’in sorunları ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiğini vurgulayan, Ekmen, “Mersin, lojistik sektörü, sanayi, tarım ve turizm potansiyeli ile tek başına Türkiye ekonomisine büyük güç verecek kapasiteye sahip. Konteyner kapasitesi 2 milyon olan bir limanı var ama ihtiyacı olan kapasite en az 15 milyon TEU. Bu ölçekte bir liman yapılması en elzem meselelerden birisi. Mersin’e 15 milyon konteyner kapasiteli liman yapın çok kısa sürede kendini amorti eder” dedi. Mersin, yurtiçi ve yurtdışına olan bağlantı kolaylığının sağladığı avantajlarla yalnız Türkiye’nin değil, Doğu Akdeniz’in de en önemli liman kentlerinden biri olarak, söz konusu liman yatırımının yapılacağı en doğru seçenek olarak görüldüğüne vurgu yapan Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu da, “Gerek Ankara’ya yaptığımız gezilerde gerekse Mersin ziyaretinde bulunan ilgili bakanlar ve yetkililerin verdikleri sözlerinde durmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu'nu ziyaret etti.

Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay’ın da eşlik ettiği ziyarette, Mersin Limanında yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere deniz taşımacılığı, ana konteyner limanının ülke ekonomisi için önemi ve gerekliliği üzerine fikir alışverişi yapıldı.
Mersin’in sorunları ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiğini vurgulayan, Ekmen, “Mersin, lojistik sektörü, sanayi, tarım ve turizm potansiyeli ile tek başına Türkiye ekonomisine büyük güç verecek kapasiteye sahip. Konteyner kapasitesi 2 milyon olan bir limanı var ama ihtiyacı olan kapasite en az 15 milyon TEU. Bu ölçekte bir liman yapılması en elzem meselelerden birisi. Mersin’e 15 milyon konteyner kapasiteli liman yapın çok kısa sürede kendini amorti eder” dedi.
Mersin, yurtiçi ve yurtdışına olan bağlantı kolaylığının sağladığı avantajlarla yalnız Türkiye’nin değil, Doğu Akdeniz’in de en önemli liman kentlerinden biri olarak, söz konusu liman yatırımının yapılacağı en doğru seçenek olarak görüldüğüne vurgu yapan Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu da, “Gerek Ankara’ya yaptığımız gezilerde gerekse Mersin ziyaretinde bulunan ilgili bakanlar ve yetkililerin verdikleri sözlerinde durmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.