halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

“TOSCA OPERASI PRÖMİYER İLE GELİYOR”

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 24.01.2024 - 10:22, Güncelleme: 24.01.2024 - 10:22 8053+ kez okundu.
 

“TOSCA OPERASI PRÖMİYER İLE GELİYOR”

M. Kemal Atatürk’ün en sevdiği operalardan biri olan “Tosca” Mersin Devlet Opera ve Balesi salonunda ilk kez 27 Ocak 2024 saat 20:00’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İtalyan besteci Giacomo Puccini tarafından bestelenen eser Mersin DOB’da prömiyer yapacak. Eserde, görevini kişisel hırs ve çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen polis müdürü Scarpia ile gerici ve baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve sanatı için yaşayan, duygularının esiri opera şarkıcısı Tosca arasında yaşanan olaylar anlatılıyor. Mersin Devlet Opera ve Baslesi’nin sahneye taşıdığı en büyük prodüksiyonlardan biri olan eserin rejisörlüğü Kenan Korbek’e ait. Orkestra şefi Andrea Francesco Solinas, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait olan eserin koro şefi Anıl Aydın, çocuk korosu şefi Reyhan Beydüz. Prömiyeri 27 Ocak 2024 Cumartesi saat 20:00’de sahnelenecek eserin diğer gösterimleri ise 30 Ocak 2024, 24 Şubat 2024, 29 Şubat 2024 te yine Opera Sahnesinde saat 20:00 ‘de izleyici ile buluşacak. Mersin DOB orkestrası, solist sanatçıları, koro ve çocuk korosu ile muhteşem görseli ile sahnelenecek olan eserin biletleri Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanatcepte uygulamasından temin edilebilir.
M. Kemal Atatürk’ün en sevdiği operalardan biri olan “Tosca” Mersin Devlet Opera ve Balesi salonunda ilk kez 27 Ocak 2024 saat 20:00’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İtalyan besteci Giacomo Puccini tarafından bestelenen eser Mersin DOB’da prömiyer yapacak.

Eserde, görevini kişisel hırs ve çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen polis müdürü Scarpia ile gerici ve baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve sanatı için yaşayan, duygularının esiri opera şarkıcısı Tosca arasında yaşanan olaylar anlatılıyor.

Mersin Devlet Opera ve Baslesi’nin sahneye taşıdığı en büyük prodüksiyonlardan biri olan eserin rejisörlüğü Kenan Korbek’e ait. Orkestra şefi Andrea Francesco Solinas, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait olan eserin koro şefi Anıl Aydın, çocuk korosu şefi Reyhan Beydüz.

Prömiyeri 27 Ocak 2024 Cumartesi saat 20:00’de sahnelenecek eserin diğer gösterimleri ise 30 Ocak 2024, 24 Şubat 2024, 29 Şubat 2024 te yine Opera Sahnesinde saat 20:00 ‘de izleyici ile buluşacak.

Mersin DOB orkestrası, solist sanatçıları, koro ve çocuk korosu ile muhteşem görseli ile sahnelenecek olan eserin biletleri Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanatcepte uygulamasından temin edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.