halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

ANTAKYALI SANATÇILARDAN RESİM SERGİSİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 10.05.2024 - 19:08, Güncelleme: 10.05.2024 - 19:08 1330 kez okundu.
 

ANTAKYALI SANATÇILARDAN RESİM SERGİSİ

Sanatçı Naim Gülbol ve Zeynep Gülbol, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde Yakma Resim Sergisi açtı. 6 Şubat depremlerinden sonra bir süre Mersin’de misafir olan Antakyalı sanatçılar, anılarını ve Antakya’yı resimleriyle yeniden canlandırdı.

38 yakma resim tekniği ile çalıştıkları tabloların ve mozaik eserin yer aldığı sergi, 30 Mayıs’a kadar açık kalacak. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın açılışına katıldığı sergi, sanatseverlerin de beğenisini topladı. Zeynep Gülbol: “Sanat hala var” Sergi açılışında konuşan Zeynep Gülbol, Antakya’daki Sanat Atölyeleri de dahil olmak üzere bir çok şeylerini kaybettiklerini ancak hayatın devam ettiğini ve yeniden başladıklarını anlattı. “Mücadele içerisinde çok çalıştık ve bir yerden başlamamız gerekiyordu” diyen Gülbol, depremden sonra 4 sergi açtıklarını, bunlardan ilkini de Hatay’ı temsilen Almanya’da açtıklarını belirtti. Ardından Hatay’a dönerek anma sergiler düzenlediklerini ifade eden Gülbol, şunları söyledi: “Biz şehrimize sahip çıkmak için geri döndük. 5 Şubat’ta yerel sanatçılarla beraber anma sergiler açtık. Satış amacı gütmeden, her şeye rağmen sanatın var olduğunu, insanların zor şartlarda yaşamaya devam ettiğini anlatmaya çalışıyoruz. Bazen ağlıyoruz bazen sohbet ediyoruz. Birbirimizden güç alıyoruz amacımız beraber olmak. Şehrimizin yeniden ayağa kalkması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” Naim Gülbol: “Eserlerimizi birlikte çalışıyoruz” Sanatçı Naim Gülbol da, Antakya’da doğup büyüdüğünü, Hatay Spor Kulübünde futbol oynarken aynı zamanda resim sanatını geliştirdiğini aktardı. İlk kişisel sergisini ise Suudi Arabistan’da açtığını bildiren Gülbol, Türkiye’ye döndükten sonra resim sanatı ile ilgilenen Zeynep Hanımda tanışıp resim dersi verdiğinden bahsetti. Sanat ile gelen birlikteliklerini evlilikle sonuçlandırdıklarını kaydeden Gülbol, “Eserlerimizde yakma tekniği ile beraber çalışıyoruz. Birimizin kaldığı yerden diğeri devam ettirebiliyor. Beraber katıldığımız yurtiçi-yurtdışında yüzden fazla kişisel, 500’den fazla karma sergi bulunuyor” dedi. 30 Mayıs’a kadar açık kalacak sergi hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.  
Sanatçı Naim Gülbol ve Zeynep Gülbol, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde Yakma Resim Sergisi açtı. 6 Şubat depremlerinden sonra bir süre Mersin’de misafir olan Antakyalı sanatçılar, anılarını ve Antakya’yı resimleriyle yeniden canlandırdı.

38 yakma resim tekniği ile çalıştıkları tabloların ve mozaik eserin yer aldığı sergi, 30 Mayıs’a kadar açık kalacak. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın açılışına katıldığı sergi, sanatseverlerin de beğenisini topladı.

Zeynep Gülbol: “Sanat hala var”

Sergi açılışında konuşan Zeynep Gülbol, Antakya’daki Sanat Atölyeleri de dahil olmak üzere bir çok şeylerini kaybettiklerini ancak hayatın devam ettiğini ve yeniden başladıklarını anlattı. “Mücadele içerisinde çok çalıştık ve bir yerden başlamamız gerekiyordu” diyen Gülbol, depremden sonra 4 sergi açtıklarını, bunlardan ilkini de Hatay’ı temsilen Almanya’da açtıklarını belirtti. Ardından Hatay’a dönerek anma sergiler düzenlediklerini ifade eden Gülbol, şunları söyledi:

“Biz şehrimize sahip çıkmak için geri döndük. 5 Şubat’ta yerel sanatçılarla beraber anma sergiler açtık. Satış amacı gütmeden, her şeye rağmen sanatın var olduğunu, insanların zor şartlarda yaşamaya devam ettiğini anlatmaya çalışıyoruz. Bazen ağlıyoruz bazen sohbet ediyoruz. Birbirimizden güç alıyoruz amacımız beraber olmak. Şehrimizin yeniden ayağa kalkması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz”

Naim Gülbol: “Eserlerimizi birlikte çalışıyoruz”

Sanatçı Naim Gülbol da, Antakya’da doğup büyüdüğünü, Hatay Spor Kulübünde futbol oynarken aynı zamanda resim sanatını geliştirdiğini aktardı. İlk kişisel sergisini ise Suudi Arabistan’da açtığını bildiren Gülbol, Türkiye’ye döndükten sonra resim sanatı ile ilgilenen Zeynep Hanımda tanışıp resim dersi verdiğinden bahsetti. Sanat ile gelen birlikteliklerini evlilikle sonuçlandırdıklarını kaydeden Gülbol, “Eserlerimizde yakma tekniği ile beraber çalışıyoruz. Birimizin kaldığı yerden diğeri devam ettirebiliyor. Beraber katıldığımız yurtiçi-yurtdışında yüzden fazla kişisel, 500’den fazla karma sergi bulunuyor” dedi.

30 Mayıs’a kadar açık kalacak sergi hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.