halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MEMORIAL ANKARA KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜ 10 YILDA, 10 BİN HASTANIN KALBİNİ KAZANDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 30.01.2024 - 10:30, Güncelleme: 30.01.2024 - 10:30 1055+ kez okundu.
 

MEMORIAL ANKARA KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜ 10 YILDA, 10 BİN HASTANIN KALBİNİ KAZANDI

Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü, kalp sağlığı alanındaki etkileyici başarılarına bir yenisini ekleyerek 10 yılda 10 bin girişimsel işlem ile 10 bin hastayı hayata bağladı. Prof. Dr. Ali Oto başkanlığındaki deneyimli ekip, hasta odaklı başarılı tedavi yöntemleri ve yenilikçi yaklaşımları sayesinde toplum sağlığına önemli katkılar yapmaya devam ediyor.

Girişimsel kardiyoloji ile gerçekleşebilen işlemler arasında geçmişte sadece göğüs kafesi kesilerek açık ameliyatla çözülebilen pek çok rahatsızlık yer almaktaydı. Kalpte delik, kapak değişimleri, damar tıkanıkları, aort balonu, ritim bozuklukları, nedensiz bayılmalar, dirençli hipertansiyon ve kalp pili uygulamaları girişimsel kardiyoloji denilince akla ilk gelenlerden oluyor. Göğüs kafesi açılmadan damardan girilerek yapılan girişimsel tedavi yöntemleri sayesinde hastalar aynı gün ya da bir gece yatış sonrası taburcu olabiliyor. Ayrıca Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Ekibi 7/24 hizmet anlayışı ile kalp krizlerine de anında müdahale ederek, krize yol açan tıkanık damarı anında açıyor. Kalp ritim bozuklukları konusunda öncü rol oynayan merkezde her türlü ritim bozukluğunun tedavisi yapılabiliyor. Ayrıca kalp pilleriyle ilgili sorunların çözümünde (kırılan elektrot tellerin çıkarılması vb.) ülke çapında hizmet veriliyor. Son dönemde güncellik kazanmış olan bazı bayılmaların kalbin sinirlerini yakarak tedavisi ise merkezin başarılı uygulamaları arasında yer alıyor. Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü, gelişen teknolojinin de yardımıyla son yıllarda büyük ivme kazanan, kalbi besleyen koroner damarlardaki darlıklar ve tıkanıklıklarla ilgili girişimsel tedavi yöntemleriyle de hastalara şifa oluyor. Ana damarlara müdahale, çoklu damar hastalıklarına müdahale ya da ileri derecede kireçli ve tam tıkalı damarlara müdahalenin (damarda taş kırma ve yüksek hız döngülü matkap sistemleri de dahil) mümkün hale geldiği girişimsel kardiyolojinin tüm teknikleri merkeze başvuran hastalarda gerektiğinde uygulanabiliyor.  ‘’10 bin hasta ve yakınlarına nice 10 yıllar hediye’’                     Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nün uzman hekim kadrosu; Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Oto, Prof. Dr. Ebru Akgül Ercan, Prof. Dr. Hakan Aksoy, Doç. Dr. Begüm Yetiş Sayın ve Uz. Dr. Cansu Selcan Akdeniz’den oluşuyor. Prof. Dr. Ali Oto son 35 yıldaki teknolojik gelişmelerle birlikte girişimsel kardiyolojide de devrim niteliğinde yenilikler yaşandığını belirterek, “Bu büyük değişimin parçası olmaktan çok mutluyuz ve 10 bin hasta ile ailelerine sağlık dolu nice 10 yıllar hediye edebildiğimiz için gururluyuz’’ diyor. 
Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü, kalp sağlığı alanındaki etkileyici başarılarına bir yenisini ekleyerek 10 yılda 10 bin girişimsel işlem ile 10 bin hastayı hayata bağladı. Prof. Dr. Ali Oto başkanlığındaki deneyimli ekip, hasta odaklı başarılı tedavi yöntemleri ve yenilikçi yaklaşımları sayesinde toplum sağlığına önemli katkılar yapmaya devam ediyor.

Girişimsel  kardiyoloji ile gerçekleşebilen işlemler arasında geçmişte sadece göğüs kafesi kesilerek açık ameliyatla çözülebilen pek çok rahatsızlık yer almaktaydı. Kalpte delik, kapak değişimleri, damar tıkanıkları, aort balonu, ritim bozuklukları, nedensiz bayılmalar, dirençli hipertansiyon ve kalp pili uygulamaları girişimsel  kardiyoloji denilince akla ilk gelenlerden oluyor. Göğüs kafesi açılmadan damardan girilerek yapılan girişimsel tedavi yöntemleri sayesinde hastalar aynı gün ya da bir gece yatış sonrası taburcu olabiliyor. Ayrıca Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Ekibi 7/24 hizmet anlayışı ile kalp krizlerine de anında müdahale ederek, krize yol açan tıkanık damarı anında açıyor.

Kalp ritim bozuklukları konusunda öncü rol oynayan merkezde her türlü ritim bozukluğunun tedavisi yapılabiliyor. Ayrıca kalp pilleriyle ilgili sorunların çözümünde (kırılan elektrot tellerin çıkarılması vb.) ülke çapında hizmet veriliyor. Son dönemde güncellik kazanmış olan bazı bayılmaların kalbin sinirlerini yakarak tedavisi ise merkezin başarılı uygulamaları arasında yer alıyor.

Memorial  Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü, gelişen teknolojinin de yardımıyla son yıllarda büyük ivme kazanan, kalbi besleyen koroner damarlardaki darlıklar ve tıkanıklıklarla ilgili girişimsel tedavi yöntemleriyle de hastalara şifa oluyor. Ana damarlara müdahale, çoklu damar hastalıklarına müdahale ya da ileri derecede kireçli ve tam tıkalı damarlara müdahalenin (damarda taş kırma ve yüksek hız döngülü matkap sistemleri de dahil) mümkün hale geldiği girişimsel kardiyolojinin tüm teknikleri merkeze başvuran hastalarda gerektiğinde uygulanabiliyor. 

‘’10 bin hasta ve yakınlarına nice 10 yıllar hediye’’                    

Memorial  Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nün uzman hekim kadrosu; Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Oto, Prof. Dr. Ebru Akgül Ercan, Prof. Dr. Hakan Aksoy, Doç. Dr. Begüm Yetiş Sayın ve Uz. Dr. Cansu Selcan Akdeniz’den oluşuyor. Prof. Dr. Ali Oto son 35 yıldaki teknolojik gelişmelerle birlikte girişimsel kardiyolojide de devrim niteliğinde yenilikler yaşandığını belirterek, “Bu büyük değişimin parçası olmaktan çok mutluyuz ve 10 bin hasta ile ailelerine sağlık dolu nice 10 yıllar hediye edebildiğimiz için gururluyuz’’ diyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.