halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

YENİŞEHİR , DÜNYA ÇEVRECEİLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİYLE FARKINDALIK YARATACAK

Gündem 02.06.2023 - 19:41, Güncelleme: 02.06.2023 - 19:41 1258+ kez okundu.
 

YENİŞEHİR , DÜNYA ÇEVRECEİLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİYLE FARKINDALIK YARATACAK

Mersin Yenişehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre bilincini artırmak ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla için bir dizi etkinlik programı hazırladı. Etkinlikler kapsamında, çevre temalı oyunlar, atölye çalışmaları, sergiler ve bilgilendirme standları yer alacak.

Çevresel politikaları destekleyen ve sürdürülebilir bir gelecek için birçok projeyi hayata geçiren Yenişehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerle kutlayacak. 16.00 ile 20.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikler sahil bandında bulunan Yenişehir Belediyesi Kültür Parkı'nda (Marina AVM önü) düzenlenecek. Vatandaşları etkinliklere davet eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çevre bilincini yaygınlaştırmak ve toplumun tüm kesimlerini çevresel konular hakkında bilinçlendirmek amacıyla hareket ettiklerini ifade etti. Başkan Özyiğit ayrıca, doğa dostu uygulamaların teşvik edilmesi ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Çocuklar hem eğlenecek hem de bilgi sahibi olacak Etkinlikte, çocuklar için özel olarak tasarlanmış interaktif oyunlar ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Katılımcılar, geri dönüşümün önemi, enerji tasarrufunu, su koruma ve doğal yaşamın korunması gibi konularda bilgi edinecekler. Ayrıca, çevre dostu ürünlerin sergileneceği bir sergi alanı da bulunacak.Etkinlikler kapsamında deniz ve çevre temizliği de yapılacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, göreve geldikten sonra Covenent of Mayors (İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi)’u imzalamış ve Yenişehir Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ile Making Cities Resilient 2030 (MCR2030 – Şehirleri Dirençli Hale Getirme), “Sürdürülebilir Kentler Birliği” (Local Governments for Sustainability- ICLEI) üyesi olmuştu.
Mersin Yenişehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre bilincini artırmak ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla için bir dizi etkinlik programı hazırladı. Etkinlikler kapsamında, çevre temalı oyunlar, atölye çalışmaları, sergiler ve bilgilendirme standları yer alacak.

Çevresel politikaları destekleyen ve sürdürülebilir bir gelecek için birçok projeyi hayata geçiren Yenişehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerle kutlayacak. 16.00 ile 20.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikler sahil bandında bulunan Yenişehir Belediyesi Kültür Parkı'nda (Marina AVM önü) düzenlenecek.

Vatandaşları etkinliklere davet eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çevre bilincini yaygınlaştırmak ve toplumun tüm kesimlerini çevresel konular hakkında bilinçlendirmek amacıyla hareket ettiklerini ifade etti. Başkan Özyiğit ayrıca, doğa dostu uygulamaların teşvik edilmesi ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çocuklar hem eğlenecek hem de bilgi sahibi olacak

Etkinlikte, çocuklar için özel olarak tasarlanmış interaktif oyunlar ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Katılımcılar, geri dönüşümün önemi, enerji tasarrufunu, su koruma ve doğal yaşamın korunması gibi konularda bilgi edinecekler. Ayrıca, çevre dostu ürünlerin sergileneceği bir sergi alanı da bulunacak.Etkinlikler kapsamında deniz ve çevre temizliği de yapılacak.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, göreve geldikten sonra Covenent of Mayors (İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi)’u imzalamış ve Yenişehir Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ile Making Cities Resilient 2030 (MCR2030 – Şehirleri Dirençli Hale Getirme), “Sürdürülebilir Kentler Birliği” (Local Governments for Sustainability- ICLEI) üyesi olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.