halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

HANEHALKI TOPLAM NİHAİ ENERJİ TÜKETİM İSTATİSTİKLERİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 19.02.2024 - 12:10, Güncelleme: 19.02.2024 - 12:10 949+ kez okundu.
 

HANEHALKI TOPLAM NİHAİ ENERJİ TÜKETİM İSTATİSTİKLERİ

Hanehalkı toplam nihai enerji tüketimi 1 milyon 287 bin 738 terajul olarak gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada; Hanehalkı Nihai Enerji Tüketim Araştırması sonuçlarına göre; 2022 yılında hanelerin toplam nihai enerji tüketimin 1 milyon 287 bin 738 terajul olarak gerçekleştiği belirtildi. Hanelerde tüketilen enerji kaynaklarının paylarına göre, nihai enerji tüketiminde %48,3 ile doğal gaz, %17,1 ile elektrik ve %14,3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları olduğu ifade edildi. Hanelerde tüketilen toplam nihai enerjinin %65,3'ü alan ısıtma amacıyla tüketildi Hanehalkı toplam nihai enerji tüketimi, kullanım amacına göre incelendiğinde; 2022 yılında alan ısıtma amaçlı tüketim, toplam tüketimin %65,3'ünü oluşturduğu üzerinde duruldu. Alan ısıtmadan sonra, sırasıyla aydınlatma ve elektrikli ev aletleri kullanımının %14,1 ile ikinci sırayı, su ısıtma ise %11,9 ile üçüncü sırayı aldığı vurgulandı. Pişirme amaçlı tüketim, toplam tüketimin %7,7'si olurken, alan soğutma ve diğer amaçlı tüketimlerin payının ise %0,9 olarak gerçekleştiği belirtildi. Doğal gaz en çok alan ısıtmada, elektrik ise aydınlatma ve elektrikli ev aletlerinde tüketildi Hanelerde en çok tüketilen enerji türü olan doğal gazın %76,3'ü alan ısıtmanın %14,5'i su ısıtmanın %9,2'si ise pişirme amaçlı tüketildiği belirtildi. Elektrikte ise kullanım amacına göre aydınlatma ve elektrikli ev aletleri %82,4 ile ilk sırayı alırken, alan soğutma ve su ısıtmanın payları %5,4 olarak gerçekleştiği ifade edildi.   Doğal gaz alan ısıtma, su ısıtma ve yemek pişirmede en çok tüketilen enerji kaynağı oldu Hanelerde alan ısıtmanın su ısıtma ve yemek pişirme amacıyla en çok doğal gaz tüketildiği belirtildi. Doğal gazın alan ısıtmadaki payı %56,4 olurken, su ısıtma ve pişirmedeki paylarının sırasıyla %58,8 ve %57,5 olarak hesaplandığı üzerinde duruldu. Alan ısıtmada doğal gazın %21,6 ile kömür ve %16,9 ile katı biyokütle izlerken; su ısıtmada doğal gazdan sonra en çok %28,2 ile güneş enerjisi ve %7,8 ile elektrik kullanıldığı ifade edildi. Pişirmede ise doğal gazın ardından LPG'nin payının %31,7 ve elektrik enerjisinin payı %8,2 olduğu belirtildi.
Hanehalkı toplam nihai enerji tüketimi 1 milyon 287 bin 738 terajul olarak gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada; Hanehalkı Nihai Enerji Tüketim Araştırması sonuçlarına göre; 2022 yılında hanelerin toplam nihai enerji tüketimin 1 milyon 287 bin 738 terajul olarak gerçekleştiği belirtildi. Hanelerde tüketilen enerji kaynaklarının paylarına göre, nihai enerji tüketiminde %48,3 ile doğal gaz, %17,1 ile elektrik ve %14,3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları olduğu ifade edildi.

Hanelerde tüketilen toplam nihai enerjinin %65,3'ü alan ısıtma amacıyla tüketildi

Hanehalkı toplam nihai enerji tüketimi, kullanım amacına göre incelendiğinde; 2022 yılında alan ısıtma amaçlı tüketim, toplam tüketimin %65,3'ünü oluşturduğu üzerinde duruldu. Alan ısıtmadan sonra, sırasıyla aydınlatma ve elektrikli ev aletleri kullanımının %14,1 ile ikinci sırayı, su ısıtma ise %11,9 ile üçüncü sırayı aldığı vurgulandı. Pişirme amaçlı tüketim, toplam tüketimin %7,7'si olurken, alan soğutma ve diğer amaçlı tüketimlerin payının ise %0,9 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Doğal gaz en çok alan ısıtmada, elektrik ise aydınlatma ve elektrikli ev aletlerinde tüketildi

Hanelerde en çok tüketilen enerji türü olan doğal gazın %76,3'ü alan ısıtmanın %14,5'i su ısıtmanın %9,2'si ise pişirme amaçlı tüketildiği belirtildi. Elektrikte ise kullanım amacına göre aydınlatma ve elektrikli ev aletleri %82,4 ile ilk sırayı alırken, alan soğutma ve su ısıtmanın payları %5,4 olarak gerçekleştiği ifade edildi.
 

Doğal gaz alan ısıtma, su ısıtma ve yemek pişirmede en çok tüketilen enerji kaynağı oldu

Hanelerde alan ısıtmanın su ısıtma ve yemek pişirme amacıyla en çok doğal gaz tüketildiği belirtildi. Doğal gazın alan ısıtmadaki payı %56,4 olurken, su ısıtma ve pişirmedeki paylarının sırasıyla %58,8 ve %57,5 olarak hesaplandığı üzerinde duruldu. Alan ısıtmada doğal gazın %21,6 ile kömür ve %16,9 ile katı biyokütle izlerken; su ısıtmada doğal gazdan sonra en çok %28,2 ile güneş enerjisi ve %7,8 ile elektrik kullanıldığı ifade edildi. Pişirmede ise doğal gazın ardından LPG'nin payının %31,7 ve elektrik enerjisinin payı %8,2 olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.