halkalı escort bayanlar

‘2B ORMAN ARAZİLERİNİ VİLLALARA, RANTA DEĞİL, HAYVAN BAKIM MERKEZLERİNE AÇIN’

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 13.08.2024 - 00:36, Güncelleme: 13.08.2024 - 00:49 4791+ kez okundu.
 

‘2B ORMAN ARAZİLERİNİ VİLLALARA, RANTA DEĞİL, HAYVAN BAKIM MERKEZLERİNE AÇIN’

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, sokak köpeklerinin uyutma adı altında öldürülmesini öngören yasanın revize edilmesi, samimi bir Hayvan Hakları Yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi. Yıldız, Orman Bakanlığına, 2B arazilerini villalara değil, köpek bakım merkezi gibi tesislere açması çağrısında da bulundu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısında gündem dışı söz alarak, kamuoyunun itirazlarına rağmen TBMM’den geçen Hayvanları Koruma Kanunu üzerine görüşlerini açıkladı.   “Bir karar alınacaksa, bir yasa çıkarılacaksa, meclisimizden bir karar çıkarılacaksa üzerine karar verdiğimiz şeyin bir canlı olduğunu unutmamız gerekir. Dolayısıyla bir vicdanla tartışma yapılması gerekir” diyen Başkan Yıldız, Mersin’de olması gerekenden 10 kat fazla hayvanın sokaklarda yaşadığına dikkat çekti.   “ÜZERİNE KONUŞTUĞIMUZ ŞEY BİR CANLI”   Yıldız, “Mesele de bugünün meselesi değil. Hükümet bugün keşfetmiş olabilir ama mesele bugünün meselesi değil ve üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken, hükümet tarafından bir bütçe ayrılması gereken bir mesele. Üzerine konuştuğumuz şey de nihayetinde bir canlı ve tedavisi de insan tedavisi gibi pahalı bir şey. Kısırlaştırılması da pahalı bir şey. Dolayısıyla meselelere buradan bakmak lazım” dedi.   “SORUMLU TEK BAŞINA BELEDİYELER DEĞİL”   Başkan Yıldız, “Eğer yasayı çıkaran hükümet bu yasanın arkasında duracaksa birincisi bu yasanın revize edilmesi lazım. Samimi bir Hayvan Yasasının çıkarılması lazım. İkincisi bu işler için bütçe ayrılması lazım. Üçüncüsü Orman Bakanlığının 2B durumuna düşmüş arazilerini villalara ve saire vermek yerine, rant alanlarına açmak yerine bu tarz işler için kullanılmasını sağlaması lazım. Bizim de benzer bir tesis açmamız gerekiyor. Aylardır bir sonuç alamadık. Orman Bakanlığının bu konuda kulak tıkamaktan vazgeçmesi gerekir. Mersin’de yılda 6 bin civarında köpeğin kısırlaştırıldığını belediye yetkilileri ifade ettiler. Buna rağmen sokaktaki hayvan sayısı hâlâ olması gerekenden 8 kat fazlaysa herhalde bunun sorumlusu belediyeler değil herhangi bir yasa çıkarmayan, çalışmayan hükümettir. Bu canlıların sayısının azaltılmasını itlaf ederek sağlayamayız. Yeni popülasyonların gelmesini engelleyerek sağlayabiliriz. Bunlar için de bütçe ayırmak gerekir” ifadelerini kullandı.
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, sokak köpeklerinin uyutma adı altında öldürülmesini öngören yasanın revize edilmesi, samimi bir Hayvan Hakları Yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi. Yıldız, Orman Bakanlığına, 2B arazilerini villalara değil, köpek bakım merkezi gibi tesislere açması çağrısında da bulundu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısında gündem dışı söz alarak, kamuoyunun itirazlarına rağmen TBMM’den geçen Hayvanları Koruma Kanunu üzerine görüşlerini açıkladı.

 

“Bir karar alınacaksa, bir yasa çıkarılacaksa, meclisimizden bir karar çıkarılacaksa üzerine karar verdiğimiz şeyin bir canlı olduğunu unutmamız gerekir. Dolayısıyla bir vicdanla tartışma yapılması gerekir” diyen Başkan Yıldız, Mersin’de olması gerekenden 10 kat fazla hayvanın sokaklarda yaşadığına dikkat çekti.

 

“ÜZERİNE KONUŞTUĞIMUZ ŞEY BİR CANLI”

 

Yıldız, “Mesele de bugünün meselesi değil. Hükümet bugün keşfetmiş olabilir ama mesele bugünün meselesi değil ve üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken, hükümet tarafından bir bütçe ayrılması gereken bir mesele. Üzerine konuştuğumuz şey de nihayetinde bir canlı ve tedavisi de insan tedavisi gibi pahalı bir şey. Kısırlaştırılması da pahalı bir şey. Dolayısıyla meselelere buradan bakmak lazım” dedi.

 

“SORUMLU TEK BAŞINA BELEDİYELER DEĞİL”

 

Başkan Yıldız, “Eğer yasayı çıkaran hükümet bu yasanın arkasında duracaksa birincisi bu yasanın revize edilmesi lazım. Samimi bir Hayvan Yasasının çıkarılması lazım. İkincisi bu işler için bütçe ayrılması lazım. Üçüncüsü Orman Bakanlığının 2B durumuna düşmüş arazilerini villalara ve saire vermek yerine, rant alanlarına açmak yerine bu tarz işler için kullanılmasını sağlaması lazım. Bizim de benzer bir tesis açmamız gerekiyor. Aylardır bir sonuç alamadık. Orman Bakanlığının bu konuda kulak tıkamaktan vazgeçmesi gerekir. Mersin’de yılda 6 bin civarında köpeğin kısırlaştırıldığını belediye yetkilileri ifade ettiler. Buna rağmen sokaktaki hayvan sayısı hâlâ olması gerekenden 8 kat fazlaysa herhalde bunun sorumlusu belediyeler değil herhangi bir yasa çıkarmayan, çalışmayan hükümettir. Bu canlıların sayısının azaltılmasını itlaf ederek sağlayamayız. Yeni popülasyonların gelmesini engelleyerek sağlayabiliriz. Bunlar için de bütçe ayırmak gerekir” ifadelerini kullandı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.