MEZİTLİ BELEDİYESİ, TECE SAHİLİ'NDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Sahil boyunca yapılan temizlik çalışmasında plastik şişeler, şişe kapakları, poşetler, izmariti ve denize sürüklenen diğer atıkları toplandı. Toplanan atıklar, geri dönüşüm ve imha işlemleri için ayrıştırılarak ilgili birimlere teslim edildi.

 

‘’DAHA TEMİZ BİR MEZİTLİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

 

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada çevre duyarlılığının önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Çevremizi temiz tutmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin sorumluluğu. Mezitli Belediyesi olarak çevre bilincini artırmak için düzenlediğimiz bu tür etkinliklerin vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmesi çok değerli. Bu tür çalışmaların sayısını artırarak Mezitli’yi daha temiz ve yeşil bir şehir haline getirmeye devam edeceğiz." dedi.

 

ÇEVRE DUYARLILIĞI ÖNE ÇIKTI

 

Etkinliğe katılan vatandaşlar, çevre temizliği konusundaki hassasiyetlerini göstererek bu tür etkinliklerin daha sık düzenlenmesi gerektiğini belirttiler. Sahilin temiz tutulmasının çevre sağlığıaçısından önemine değinen katılımcılar, etkinliğin bir farkındalık aracı olduğunu ifade ettiler.

 

Etkinliğe katılan çocuklar da aileleriyle birlikte atık toplarken, çocuklara küçük yaşlardan itibaren çevre bilincinin aşılanmasının önemi vurgulandı.

 

MEZİTLİ AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASINI DOLU DOLU YAŞADI

Mezitli Belediyesi ayrıca, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde bisiklet sürme ve doğa yürüyüşü gibi etkinliklerle halkı daha fazla hareket etmeye teşvik ediyor.