MERSİN’DE 23 NİSAN COŞKUSU: VALİ TOROS ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in mesajının okunmasıyla başladı. Vali Atilla Toros’un katılımıyla gerçekleşen kutlama programında, 1920 öğrencinin sahne aldığı halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin şiir dinletileri büyük beğeni topladı.
Vali Toros, törende resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Valilik Makamı Temsili Olarak Devredildi
23 Nisan kutlamaları kapsamında, Mersin Valisi Atilla Toros, Valilik Makamı’nı temsili olarak Gülnar Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Yaren Bağ’a devretti. Makamda ağırlanan öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Toros, bu anlamlı günü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Millî Mücadele kahramanlarını minnetle andı, tüm çocukların bayramını kutladı.
Erdemli’ye Yeni Gençlik Merkezi Müjdesi
23 Nisan günü, Erdemli ilçesine kazandırılacak Gençlik Merkezi’nin protokolü de imzalandı. Vali Atilla Toros’un öncülüğünde, Mersin Valiliği ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda gençler için kapsamlı bir merkez inşa edilecek.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce yürütülecek projede, spor salonları, seminer ve derslik alanları, kütüphane, kafeterya, sağlık ve sosyal birimler yer alacak. Vali Toros, projeye destek veren Cumhurbaşkanı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.
Vali Toros’tan 23 Nisan Mesajı
Vali Atilla Toros, 23 Nisan dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin kaderini tayin eden tarihi bir dönüm noktasıdır. Gazi Meclis, bağımsızlık mücadelesinin simgesi, özgürlüğün karargâhı olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü çocuklara armağan ederek geleceğe duyduğu güveni göstermiştir. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”