MERSİN SMMMO’DAN SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ SEMİNER!

Cenk İçer ve Güler Güney’in konuşmacı konuk olduğu buluşmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Levent Türkili, sürekli değişen mevzuatlar karşısında çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini belirterek, “Sık sık değişen mevzuatlar karşısında gece alim sabah cahil kalkan bir meslek örgütü olarak geleceğe yakalanmak mı geleceği yakalamak mı sloganımızı da şiar edinerek eğitim faaliyetlerimize ara vermeden devam etmekteyiz bu güne kadar çok sayıda seminer ve eğitim faaliyeti düzenledik” dedi.

Muhasebe mesleğinin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu belirten Türkili yazı ve rakamlar icat edilmeden önce de muhasebenin olduğuna dikkat çekerek, “Yapay zekanın gelişimi ile birlikte muhasebe mesleği bitmeyecektir. ancak, muhasebeciler yeni beceriler öğrenmek ve yeni iş modellerine uyum sağlamak zorunda kalacaklar. muhasebeciler, insanın akıl yürütme, öğrenme ve problem çözme yeteneklerini taklit eden yapay zekayı kullanarak daha hızlı, daha doğru ve daha verimli bir şekilde çalışabilecekler. bu, muhasebecilere daha iyi kariyer fırsatları sunacaktır.

Sonuç olarak, yapay zeka muhasebe mesleğini bitirmeyecek, ancak dönüştürecektir.” Dedi.

Yapay zeka destekli muhasebe yazılımları ve araçlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Türkili;

● Yapay zeka destekli muhasebe yazılımları ve araçlarının bir kataloğunu oluşturmalıdır.

● Bu gün olduğu gibi yeni dönüşüm sürecinde meslek mensupları ve meslek mensubu adayları için sık sık yapay zeka konusunda eğitim programları düzenlemelidir.

● Yapay zekanın mesleki etik kurallara uygun kullanılması için rehberlik ve denetim mekanizmaları oluşturmalıdır.

● Yapay zeka teknolojisinin muhasebe alanındaki potansiyel faydaları hakkında farkındalık oluşturulmalıdır.

Bu talep ve önerilerimiz katıldığımız toplantılarda ve platformlarda kendilerine iletilmektedir.

böylelikle yapay zeka meslektaşlarımıza ve muhasebe mesleğimize

* daha hızlı ve daha doğru muhasebe kayıtları

* daha verimli ve etkili muhasebe süreçleri

* daha iyi risk analizi ve raporlama

* daha düşük maliyetler

* daha yüksek müşteri memnuniyeti konularında faydalar sağlayacaktır.

bunun yanında yapay zekanın muhasebe mesleğine

* istihdamda azalma,• daha fazla uzmanlaşma ihtiyacı

* yeni beceriler öğrenme ihtiyacı,• daha fazla esnekliğe sahip olma ihtiyacı konularında da olumsuz etkileri de olabilir.” dedi.

Verilecek eğitimler ve desteklerle değişim ve gelişmeye yön vereceklerini belirten Türkili, “Yeni bir meslek ve meslektaş profilini de beraberinde getirecek. bugün çoğunlukla şikayet ettiğimiz mevzuat karmaşıklığı ve müşterilerin talepleri, danışmanlık biçiminde esas faaliyet alanı haline gelecektir.

Buna hazırlanmak geleceği yakalamak mesleğin önündeki en önemli görevdir.

Bugün burada önemli konularından biri olan geleceği yakalama kapsamında ve yukarıdaki taleplerimiz ve açıklamalarımız doğrultusunda dijital dönüşüm ve yapay zeka ile muhasebede yeni dönem ve dönem sonu hatırlatmalar konulu seminerimizi luka koordinatörümüz mersin fahri hemşerimiz cenk içer ve sürgem eğitmenimiz güler güneyin sunumu ile gerçekleştireceğiz. Seminerin verimli geçmesi dileğiyle seminerin koordinasyonunu sağlayan türmob, tesmer, sürgem yönetimlerine, oda personellerime cenk içer ve güler güney’e teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmanın ardından eğitmen Cen İçer, “Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka ile Muhasebede Yeni Dönem: E- Belge ve E defter uygulamalarında Güncel Değişikilikler, eğitmen Güler Güney de Dönem Sonu Hatırlatmalar: Envanter İşlemleri ve Vergisel Yönden Kontrol İşlemleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.