TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ, STRATEJİK PLANI KABUL ETTİ

Toplantıda belediyenin 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Engeliler Komisyonu, Yurt Dışı İlişkiler Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ortak raporu görüşüldü. Görüşmeler sonunda stratejik plan oy birliğiyle kabul edildi.

 

Toplantıda ayrıca belediye tarafından açılan kreşlerin ücretlerinin belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun ortak raporu da görüşüldü ve komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi.

 

MECLİS ÜYELERİNDEN STRATEJİK PLAN TEŞEKKÜRÜ

 

Meclis toplantısında belediye meclis üyeleri, 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Plan çalışmalarından dolayı belediye yönetimine teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da Stratejik Planın hazırlanması sürecinde emeği geçen bürokratlara, belediye meclis üyelerine ve sürece görüş ve önerileriyle katkı veren sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek “Stratejik Plan önümüzdeki 5 yılda önümüzü aydınlatacak” dedi.

 

“YAYLALARDA BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ TARIMSAL ÜRETİM”

 

Başkan Yıldız, köylerdeki bahçe ve tarım yollarının iyileştirilmesi, tarımın desteklenmesi gibi unsurların da stratejik planda yer aldığına dikkat çekti.

 

Yıldız, “Yaylalarda birincil önceliğimiz, oralarda tarımsal üretim yapmak için hâlâ gayret gösteren, hayvancılık yapmak için hâlâ gayret gösteren insanların yaşamını bir nebze olsun kolaylaştırabileceksek bizim önceliğimiz bu. Mevcut makine parkımızla, mevcut iş gücümüzle önceliğimiz köylerde tarımsal üretim yapan arazilerin yollarının daha kullanılır hale gelmesi. Şikayetlerin tamamını giderdiğimizi söyleyemeyiz. Oraya yazlık turizm için giden ve 2 ay kalan hemşehrilerimizin oraya kolay ulaşımı da elbette bizim meselemiz ve stratejik planda da var bu. 2025 yılından itibaren, bugüne kadar olmadığı kadar Fen İşlerine bütçe ayıracağız. Çünkü bizim temel meselemiz Toroslar’da yol ve kaldırım meselesini çözmek. Dolayısıyla köylerde çiftçilik yapmaya devam eden yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak yolları yapmayı hedef olarak koyduk. Bu sene önemli oranda çözdük. Buna ilişkin çalışmalarımız devam edecek ve yapacağız” dedi.

 

“KÖYLÜLERİMİZDEN GELEN ŞİKAYETLER AZALDI”

 

Artık yaylalardan gelen şikayetlerin yüzde 95’ini oralara yazlık turizm için giden yurttaşlardan geldiğine değinen Başkan Yıldız, “Köylülerimizden bize gelen şikayetler azaldı” ifadelerini kullandı.

 

“TARIM ÜZERİNE KAFA YORMAMIZ LAZIM”

 

Toroslar için önemli misyonlardan birinin de tarım olduğuna işaret eden Başkan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Toroslar tarım ve hayvancılık şehridir. Bunun çekinilecek, garipsenecek bir tarafı yok. Aksine övünülecek bir tarafı var. Biz Toroslar Belediyesi olarak Toroslar’da tarımın gelişmesi, güçlenmesi, desteklenmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Kış aylarında burada bir tarım çalıştayı da yapacağız. Tarım meselesini milli bir mesele olarak görüyoruz. Afili laflar etmeye gerek yok, raporları okuduğumuzda ülkemizin ve dünyanın gıda krizine sürüklendiğini bize söylüyor. Hatta en yüksek enflasyon gıda ürünlerinde çıkıyor. Gıda ürünleri daha çok çıkıyor ülkemizde. Niye? Çünkü tarımsal yatırım hakikaten azaldı. Bunlar merkezi hükümetin kafa yorması gereken meselelerin başında geliyor ama biz de Türkiye’de kurulu küçük bir ilçe olarak tarım meselesine elimizden geldiğinde destek vermeyi, projeler üretmeyi hedef olarak önümüzde koyduk. Biz aslında tarımdan uzaklaştıkça toplumsal çürümeye de terk ediyoruz. Köylerimize bakıyorum, insanlar her geçen gün kendini üretimin dışına atıyor. Binlerce insan kentin varoşlarında yaşamaya çalışıyor. Halbuki üretimi devam ettirecek, tarımsal üretimi devam ettirecek olanakları bulsa, belki kentte sürdürmeye çalıştığı o hayatın bin katını sürdürebilecek. O imkansızlıkları gidermeye çalışıyoruz. İklim krizinin doğurduğu sonuçlar var. Bunları da değiştirmenin temel yollarından biri tarımı artırmak. Tarım meselesi söz konusu olduğunda heyecanlanıyorum. Açlıktan korkuyorum. Toplumsal manada, ciddi ciddi bu bizim yakamıza yapışmış bir sıkıntı. Bunun giderilmesinin de tek yolu tarım meselesine kafa yormak.”