MTSO’YA KAYITLI 11 FİRMA TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ ARASINDA YER ALDI

İstanbul Sanayi Odası’nın 2023 yılı için yayımladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması” sonuçlarına göre, Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları belirlendi. Listede Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 11 şirket yer aldı.

En büyük kuruluş Tüpraş

Araştırmaya göre, üretimden satışlarda en büyük kuruluş 484 milyar liralık satış hacmiyle Tüpraş oldu. Tüpraş’ı 238 milyar liralık üretimden satışlarıyla Ford Otomotiv takip etti. Üçüncü sırada ise yaklaşık 227 milyar liralık üretimden satışlarıyla Star Rafineri yer aldı.

Mersin damga vurdu

Mersin’den de birçok önemli şirket İSO 500 listesinde yer almayı başardı. İşte Mersin’den listede yer alan bazı şirketler:

108 – Başhan Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş. 132 – Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş. 157 – Çimsa Çimento San. ve Tic. A.Ş. 197 – Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret LTD Şti. 216 – Arbel Bakliyat Hububat San. ve Tic. A.Ş. 238 – Medcem Madencilik ve Yapı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. 254 – Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. (Tarsus) 301 – Armada Gıda Tic. San. A.Ş. 306 – Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim San. ve Tic. A.Ş. 454 – Durum Gıda San. ve Tic. A.Ş. 491 – Yılbor Boru Plastik Petrol San. ve Tic. A.Ş.

Bu şirketler, başarılarıyla Mersin’in sanayi potansiyelini ve ekonomik katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.

İstanbul Sanayi Odası’nın yayımladığı İSO 500, Türkiye’nin sanayi alanındaki en büyük kuruluşlarını sıralayarak ülkenin ekonomik performansı hakkında önemli veriler sunuyor.